Enkla recept

Spenat Lasagne Recept – Momsdish

Det här spenatlasagnereceptet innehåller mjuk pasta som varvas med krämig, vitlökig keso och baconbitar. Dekadent, tröstande och bra för matlagning!

Om du funderar på att lägga till ett nytt lasagnerecept till din vanliga rotation, är detta krämiga spenatlasagnerecept precis vad du behöver. Kombinationen av lasagnenudlar, spenat, keso, mozzarella, parmesan och baconbitar är inte av denna värld bra och en uppfriskande avvikelse från den typiska röda såsen och köttfärslasagnen.

Hur många lager lasagne bör ha

Innan vi går in på receptet, låt oss ta upp en av de vanligaste frågorna i samband med lasagnetillverkning. Hur många lager ska man ha? Kort sagt, det finns inget rätt eller fel sätt att gå tillväga på. Så länge du har minst tre lager nudlar blir du gyllene. Om din panna är tillräckligt stor, dubbla gärna receptet och gör så många du vill!

Hur man gör detta ostiga spenatlasagnerecept

Att göra detta spenatlasagnerecept kräver en båtlast med ost och lite lätt montering. Sedan tar ugnen hand om resten!

 • Förbered Bacon & Ost: Tärna först baconet i små bitar och fräs upp dem i en stor stekpanna på medelvärme. Riv sedan parmesan och mozzarellaost i en skål. Ställ dem åt sidan.
 • Blanda keso: Pulsera sedan kesoen i en mixer med vitlökspulver tills den är krämig och slät.
 • Hacka spenaten: Hacka spenatbladen i medelstora bitar.
 • Förbered bakformen: Smör sedan ugnsformen och lägg lasagneplattan i botten av ugnsformen. Toppa med lite av kesoblandningen, spenat, baconbitar, mozzarellaost och parmesanost. Upprepa tills ingredienserna är slut och toppa den färdiga lasagnen med ost.
 • Baka lasagnen: Täck slutligen lasagnen med folie eller ett lock och grädda den vid 250°F i 45 minuter. Ta av locket mot slutet av gräddningen tills toppen är gyllenbrun. Servera genast och njut!

Ett par praktiska tips och tricks

Några idiotsäkra tips och tricks hjälper dig att göra en mördande lasagne.

 • Tillsätt lasagnenudlarna i råa. Det finns ingen anledning att koka lasagnenudlarna innan de bakas. Fukten från ricottan kommer långsamt att mjuka upp dem när de tillagas och låta dem nå en perfekt al dente-struktur.
 • Om du använder fryst spenat, se till att den är tinad först. Om du inte har färsk spenat, använd gärna fryst. Men du vill se till att den är helt tinad och dränerad på överflödig fukt innan du lägger den till lasagnen för att förhindra att den blir blöt.
 • Lägg i dina favoritingredienser. För ytterligare smak, tillsätt gärna färsk basilika, rostade vitlöksklyftor, rödpepparflingor, karamelliserad lök, nyknäckt svartpeppar eller ditt favoritprotein (tänk: kryddig italiensk korv eller strimlad kyckling). Himlen är gränsen!
 • Grädda lasagnen täckt först. För att förhindra att toppen bränns och blir gummiaktig, se till att grädda lasagnen täckt först. Du tar bara av folien i slutet av gräddningen i 10-15 minuter för att göra toppen knaprig.

Serverar detta spenatlasagnerecept

Även om det här spenatlasagnereceptet är mättande som en måltid i sig, kan du para ihop det med ett par läckra sidorätter för att göra det till en väl avrundad måltid. En hemgjord caesarsallad, air fryer sparris eller ostliknande bröd är alla bra alternativ.

Förberedelser och förvaringstips

Det här spenatlasagnereceptet är perfekt för måltidsförberedelser och uppvärmning. Det är också den perfekta presenten till nya grannar!

 • Lagring av rester: För att ha kvar dina rester till hands i upp till en vecka, förvara lasagnen i en lufttät behållare i kylen. Detta kommer att förhindra att nudlarna torkar ut och stelnar.
 • Förberedande tips: Du kan förbereda denna lasagnen upp till 3 dagar i förväg och förvara den täckt i kylen rå. När du är klar, stoppa bara in den i ugnen och grädda enligt instruktionerna. Du kan också frysa den hel i upp till en månad. För att värma upp den från fryst, lägg till ytterligare 30 minuter till gräddningstiden.

FAQ

Ska man koka spenat innan man lägger i lasagne?

Det finns ingen anledning att koka spenaten innan du lägger den i lasagnen. Det kommer att vissna när det gräddas i ugnen.

Vad kan man använda istället för lasagneplattor?

Om du inte vill använda lasagne, byt gärna till ark med zucchini istället. För att få den perfekta tjockleken, använd en grönsaksskärare på önskad inställning.

Kan man frysa kesofyllning till lasagne?

Ja, du kan frysa kesofyllningen i upp till 3 månader i en lufttät behållare i frysen. För att tina den, ställ den i kylen över natten.

Vad är ett bra substitut för keso?

Om du inte har keso till hands, använd gärna ricotta eller bondeost istället. De båda kommer att ge samma, krämiga konsistens.

Fler läckra pastarecept att prova

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button