Dessert recept

Choklad-Honey Layer Cake Recept – Momsdish

Denna chokladhonungstårta har tunna chokladkakalager separerade med honung och sötad kondenserad mjölkspikad kakkräm. En riktig showstoppare!

Lagerkakor är extremt populära i hela Europa och de finns i alla olika former, storlekar och smaker. I det här receptet balanseras kakans chokladsmak perfekt med sötad kondenserad mjölk och honungstårta. Slutresultatet? Ett vackert skådespel som nästan är för vackert att skära i med en kniv…

Att göra en chokladhonungstårta från grunden

Den tråkigaste delen av detta recept är att baka de enskilda lagren. Bortsett från det är det ganska enkelt och så värt att vänta!

Gör tårtlagren

 • Pulsera chokladbitarna: Lägg chokladbitarna (eller en chokladkaka) i matberedaren och pulsa den i små bitar.
 • Blanda de våta ingredienserna: Vispa ägg och honung i skålen med en elektrisk mixer tills blandningen tredubblas i volym.
 • Blanda de torra ingredienserna: I en separat skål, rör samman mjölet för alla ändamål, bakpulver och kakaopulver.
 • Tillsätt olja och choklad: Rör sedan ner oljan och chokladen i de blöta ingredienserna.
 • Vik mjölet I: I små portioner, vänd ner de torra ingredienserna i de våta ingredienserna.
 • Dela & Rulla degen: Dela sedan degen i åtta lika stora bitar. Kavla ut en degbit platt på en mjölad yta och lägg över den på en plåt klädd med bakplåtspapper.
 • Baka tårtlagren: Grädda ett kaklager vid 350°F i 5-7 minuter eller tills det är lätt brunt. När lagret är klart, ta bort det från ugnen och trimma det till en perfekt cirkel med en mattallrik som stencil. Upprepa processen tills alla dina tårtlager är gräddade.

Vispa upp kakkrämen

 • Gör kakkrämen: Vispa den sötade kondenserade mjölken, den irländska gräddlikören och den extra kalla tjocka grädden tillsammans i skålen med en stavmixer tills blandningen är tjock.

Sätt ihop tårtan

 • Sätt ihop tårtan: Bred ut ett tunt lager grädde på serveringsfatet och toppa med tårtlager. Bred på ett lager tårtkräm, följt av ytterligare ett tårtlager. Upprepa tills du inte har mer kräm eller lager kvar.
 • Dekorera tårtan: Frosta utsidan och toppen av kakan med den återstående kakkrämen och ställ kakan i kyl över natten. Dekorera den som du vill och njut!

4 tips för den bästa chokladhonungstårtan

Ett par praktiska tips och tricks hjälper dig att få en bagerivärdig chokladhonungstårta.

 • Väg upp degbitarna superkonsekventa lager. Även om det inte är helt nödvändigt, kan du väga upp degbitarna med en matvåg för att säkerställa att var och en har samma storlek.
 • Mjöla ytan rejält innan du kavlar ut degen. Den här kakdegen är ganska klibbig, så du vill se till att din arbetsyta är täckt med mycket mjöl innan du börjar kavla.
 • Använd extra kall tung vispgrädde. Kall tung vispgrädde ger den fluffigaste och fastaste kakkrämen. Om du måste, ställ den i frysen i 10 minuter innan du vispar den.
 • Applicera kräm på botten av tallriken för att skapa ett ”lim”. För att se till att din tårta inte glider runt när du flyttar på den, bred en rejäl mängd tårtkräm på botten av serveringsfatet innan du börjar montera. Detta kommer att fungera som ett fint ”lim” som håller kakan på plats.

Olika idéer för att dekorera

Hälften av det roliga med att baka kakor är att sätta din egen personliga prägel på dekorationen. Nedan hittar du ett par idéer som kan inspirera dig.

 • Använd kakan för att damma av kakans sidor. Förhindra matsvinn och lägg till en vacker konsistens på utsidan av kakan genom att blanda ihop tårtan och pudra av smulorna runt kakans sidor.
 • Pudra sidorna med krossade kakor. Mixa lite Oreos i en mixer och pudra kakans sidor med kaksmulorna.
 • Lägg på marinerade körsbär på toppen. För en pop av fruktig smak, montera konserverade körsbär runt kanterna på kakan ovanpå klick grädde.
 • Pipa på vispgrädde klickar. Pipa på klick vispgrädde tillsammans. kanterna på tårtan och raka mörk choklad över hela toppen.
 • Ringla på chokladganache-ränder. Koka upp 1/2 kopp tung vispgrädde i en liten kastrull och smält i 1/3 kopp chokladchips. Ringla toppen av kakan med en sicksack av ganachen.

Förvara din tårta på rätt sätt

Denna chokladhonungskaka är den perfekta kandidaten för att förbereda 2-3 dagar i förväg. Ju längre den sitter, desto mer stelnar den och utvecklar sina smaker. För bästa resultat, förvara den i en lufttät tårtbehållare för att förhindra att den absorberar lukter i ditt kylskåp eller skadas.

FAQ

Går choklad och honung bra ihop?

Ja! Chokladens bitterhet kompenseras av honungens sötma för en riktigt fin, rik smak i de flesta kakor och bakverk.

Kan man använda honung istället för socker i kakor?

Du kan ersätta honung med socker i vissa kakor, men inte alla. Det beror verkligen på vilken konsistens du försöker uppnå.

Kan du hoppa över likören i chokladhonungstårta?

Ja! Hoppa gärna ut på likören helt och hållet. Det ger ett bra djup av smak, men är inte 100% nödvändigt.

Kräver honungschokladkaka något socker eller smör?

Denna chokladhonungskaka kräver inget extra socker eller smör. Honungen och den sötade kondenserade mjölken gör den söt och fuktig nog som den är.

Kan du ersätta irländsk gräddlikör med Kahlua kaffegrädde i kakor?

I de flesta kakor kan du byta ut olika likörer som du vill. För just detta recept skulle Kahlua fungera utmärkt.

Fler läckra chokladdessertrecept

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button