Enkla recept

Apple Turnovers (bra idé om höstfrukost)

Dessa hemgjorda Apple Turnovers är fyllda med en kryddad äppelfyllning och gräddade i flagig, smörig smördegsdeg. Pudra över strösocker eller ringla över glasyr så har du en frukost som smakar äppelpaj!

Dessa Hemgjorda äppleomsättningar är en så rolig frukostbit och SÅ läckra! Vi älskar frukostar som kan fungera som efterrätt, som min Gammaldags munkaroch Klibbiga bullar. Det här är en av mina Frukost recept du definitivt vill ha i din samling!

APPLE OMSÄTTNING RECEPT

Om det finns en klassisk nostalgisk frukost/dessert för mig så är det omsättningar. Apple omsätter specifikt. Det är något med det där smöriga och flingiga bakverket som omger en fyllig äppelkanelfyllning. Känns som att jag äter äppelpaj, till frukost!

Vi åt inte ens där så ofta, men när vi fick Arby’s, skulle jag alltid vilja ha en av deras äppleomsättningar. Men att göra dem hemma är så mycket bättre! Du kan lägga till vilka smaker du vill, göra olika former, toppa dem med olika pålägg osv.

Omsättningar anses i allmänhet vara söta, men du kan enkelt lägga till en korv och äggröra till dem och göra en fantastisk välsmakande frukost.

HUR MAN GÖR ÄPPELOMSÄTTNINGAR

 1. Gör fyllning. Smält smör och tillsätt sedan äpplen, kryddor, majsstärkelse och vaniljextrakt. Sjud tills det tjocknat, svalna sedan.
 2. Kavla ut degen. På en lätt mjölad yta, kavla ut smördegsdegen tills den bildar en 11-12 tums fyrkant. Skär i 8 lika stora rektanglar.
 3. Tillsätt fyllning och tvätta ägg. Sked lite fyllning i mitten av varje rektangel, lämna en 1/2 tums kant på alla sidor. Pensla kanten med äggtvätt.
 4. Toppa med mer deg. Kavla ut det andra smördegsarket till samma 11-12 tums kvadrat och skär i 8 lika stora rektanglar. Toppa varje äppeltäckt rektangel med en vanlig rektangel av deg och tryck till för att försegla. Använd gaffel för att krympa.
 5. Ägg tvätta och baka. Överför till bakplåtar, pensla med äggtvätt och grädda 20-25 minuter tills de är gyllenbruna och uppblåsta.
 6. Sval och topp. Kyl på galler och pudra över strösocker om så önskas.

YTTERLIGARE MATNINGSTIPS

 • SMÖRDEG – se till att ta upp ett paket smördeg och inte filodeg. De är olika och filodeg fungerar inte bra med det här receptet.
 • TINA – tina smördegen enligt anvisningarna på förpackningen. Jag föredrar att tina min över natten i kylen. Annars kommer du inte att kunna kavla ut degen och arbeta med den för att skapa fantastiska äppelomsättningar.
 • KYL FYLLNINGEN – hur lockande det än är att göra det här receptet direkt, så måste du kyla fyllningen till rumstemperatur. Om du inte gör det kommer den varma fyllningen att göra smördegsdegen för mjuk och nästan omöjlig att ta upp och överföra till bakplåten.
 • FÖRHÅLLA FYLLNINGEN FRÅN ATT LÄKA – äggtvättningen plus att trycka ihop kanterna väl hjälper till att hålla den dyrbara fyllningen inuti. Det andra alternativet att prova om du har problem är att kyla ned varvningarna innan de gräddas, i cirka 15-20 minuter eller så.

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • TREANGLAR – istället för att göra mindre rektanglar kan du skiva varje smördegsark i 4 rutor, lägg i fyllningen och vik över det ena hörnet på det motsatta hörnet och skapa en triangel. Baka enligt anvisningarna.
 • GLASERAD – gör en enkel glasyr av 1/2 kopp strösocker och cirka 1-2 msk tung grädde eller mjölk, och ringla över toppen av de bakade omsättningarna.
 • KOLA – det är ingen hemlighet att äpple och kola är perfekta tillsammans, så när du väl lägger till äppelfyllningen i omsättningarna, ringla över fyllningen med lite kolasås. De kommer att baka tillsammans och vara ack så läckra!
 • ÄPPELPAJSFYLLNING – om du hellre vill kan du använda äppelpajsfyllning på burk.

ATT OMSÄTTA ÄPPEL I FÖRE TID

Jag tycker att dessa omsättningar smakar bäst när de görs samma dag, men du kan absolut göra äppelfyllningen i förväg!

Dessutom fryser dessa omsättningar bra. Montera, men baka inte. Lägg omsättningar till bakplåten och frys tills de är fasta, överför sedan omsättningarna till en fryssäker behållare och frys i upp till 1-2 månader.

Grädda dem från frysta, vid 400°F i 23-25 ​​minuter.

LAGRING

Rester bör kylas i en lufttät behållare och ätas inom 3 dagar.

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

Följande länkar är affiliate länkar.

The Chunky Chef, LLC är deltagare i Amazon Services LLC Associates Program, ett affiliate-annonseringsprogram som är utformat för att tillhandahålla ett sätt för webbplatser att tjäna reklamavgifter genom att annonsera och länka till amazon.com. För mer information om detta program och vad det betyder för dig, se min sekretesssida.

 • Kantad bakplåt – du kan använda bakplåtspapper i vilken storlek som helst, men den här halvplåten är verkligen mångsidig och det jag använde här. Som en bonus är det ett 2-pack!
 • Bakverk hjul – för de roliga sicksackkanterna kommer ett bakverkshjul till hands.
 • Bänkskrapa – detta gör det enkelt att överföra de skurna omsättningarna till bakplåten.
 • Smördeg – det här är märket av smördeg jag använder… se till att du inte tar upp filodeg, det är inte samma sak och fungerar inte lika bra i det här receptet.

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 8 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Dessa hemgjorda Apple Turnovers är fyllda med en kryddad äppelfyllning och gräddade i flagig, smörig smördegsdeg.

GÖR FYLLNING

 • Tillsätt smör i en kastrull och värm över medelvärme. Tillsätt äpplen, farinsocker, majsstärkelse, kanel, muskotnöt, salt och vaniljextrakt och rör om.

 • Koka upp lågt, sänk sedan värmen till LÅG och låt sjuda tills det tjocknat, cirka 3-5 minuter.

 • Ställ åt sidan för att svalna HELT.

KALA UT DEGEN

 • Mjöla lätt en arbetsyta (jag använder min bänk) och lägg på tinat smördegsark. Strö över lite mer mjöl och kavla ut till en ungefär 11-12 tums fyrkant.

 • Använd en pizzaskärare, konditorivaror, vass kniv eller bänkskrapa för att skära degen i 8 lika stora rektanglar.

LÄGG TILL FYLLNING, ÄGGSKÄTT OCH TÄCK

 • När fyllningen har svalnat helt, sked äppelfyllning i mitten av varje rektangel, se till att lämna en 1/2 tums kant på alla sidor.

 • Vispa ihop ägg och vatten och pensla blandningen runt varje rektangels kant.

 • Kavla ut det andra bakverket till samma storlek som det första (11-12 tum kvadrat), skär sedan i samma 8 lika stora rektanglar.

 • Toppa varje äppeltäckt degrektangel med en annan degrektangel och tryck ihop. Använd pinnarna på en gaffel för att krympa kanterna.

BAKA

 • Överför omsättningarna till förberedda bakplåtar, lämna lite utrymme mellan varje plåt. Pensla med äggtvätt.

 • Grädda i 20-25 minuter, tills de är gyllenbruna och puffade.

COOLT OCH TOPP

 • Överför omsättningarna till ett galler för att svalna, fyllningen blir rykande het.

 • Pudra med strösocker eller toppa efter önskemål.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button