Recept

Air Fryer Fall Chex Mix

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Som amazon-medarbetare tjänar jag på kvalificerade köp. Se min fullständiga avslöjandepolicy för detaljer.

Njut av höstens smaker med denna oemotståndliga Air Fryer Fall Chex Mix! En härlig blandning av risflingor, kolapopcorn, pekannötter och kryddor kombineras för ett snabbt och enkelt mellanmål. Perfekt för sammankomster eller mysiga kvällar, denna Chex-blandning är en höstfavorit som är både läcker och krångelfri. Ingen ugn behövs!

Air Fryer Chex Mix

Om du längtar efter ett utsökt höstsnack som är både enkelt att göra och fyllt med höstsmaker, behöver du inte leta längre än detta snabba och enkla Air Fryer Fall Chex Mix-recept.

Det här receptet sticker ut för sin lätthet och bekvämlighet, tack vare användningen av en fritös. Säg adjö till att förvärma din ugn och vänta otåligt; air fryer får jobbet gjort snabbt och effektivt.

Det som gör denna Chex-blandning oemotståndligt utsökt är blandningen av ingredienser den innehåller. Från knas av risflingor och kringlor till söta toner av kola popcorn och kanelrullar spannmål, varje tugga erbjuder en unik smakupplevelse.

Men smakerna slutar inte där. Blandningen är kryddad med ett aptitretande utbud av kryddor, inklusive pumpakrydda, kryddpeppar och kanel. Vita chokladbitar, kolabitar och en hint av lönnextrakt avrundar smakerna och skapar ett mellanmål som fångar höstens essens i varje tugga.

Ersättningar är lätta, så om du inte kan hitta specifika ingredienser som flingor med kanelrullar, kan du fortfarande skapa en läcker blandning genom att välja andra höstinspirerade spannmål. På samma sätt, medan halvor av pekannöt ger en nötaktig smak och krispig konsistens, experimentera gärna med andra nötter som mandel eller valnötter.

Denna Air Fryer Fall Chex Mix är ett oslagbart val för alla som vill njuta av säsongens smaker utan krångel. Oavsett om du planerar en sammankomst med hösttema eller bara är sugen på ett utsökt mellanmål, kommer detta recept säkert att tillfredsställa.

Höst Chex Mix: Ingredienser & Utrustning

För att göra Air Fryer Fall Chex Mix behöver du…

Ingredienser

 • risflingor, kringlor, karamellpopcorn, flingor med kanelrullar, halvor av pekannötter och kolabitar – alla de smaskiga bitarna som kombineras för att få dig att falla Chex-blandning.
 • vita chokladchips – du kommer att använda några av dessa som mix-ins för Chex-mixen. Och du behöver också lite för att smälta och duggregna över toppen.
 • smör, farinsocker, pumpapajkrydda, lönnextrakt, kryddpeppar och kanel – kombinera för att ge din mellanmålsmix den mysiga smaken av höst.

Utrustning

 • mikrovågsugn – för att kombinera smör och kryddor.
 • stor skål och gummispatel – för att blanda ingredienserna.
 • air fryer – för att ”baka” in Chex-mixen.

Hur man gör Air Fryer Fall Chex Mix

Förbered smör- och kryddblandningen. Tillsätt smör, farinsocker, pumpakrydda, kryddpeppar, kanel och lönnextrakt i en mikrovågsskål. Vispa och ställ in i mikron tills farinsockret har löst sig helt.

Blanda ingredienserna. I en extra stor skål, lägg till risflingor, kanelrullflingor, minikringlor och pekannötshalvor. Häll den smälta smörblandningen över toppen och rör ihop allt tills det är väl blandat.

Kock. Placera blandningen i fritösen och koka, skaka med några minuters mellanrum.

Kyl och tillsätt ingredienser. Ta bort blandningen från airfryern och låt den svalna i en stor skål. När svalnat, tillsätt vita chokladchips och kolabitar.

Ringla över smält vit choklad. Tillsätt ytterligare 1 kopp vita chokladchips i en liten skål som kan användas i mikrovågsugn och mikrovågsugn i 30 sekunders intervall tills chokladen är helt smält. Ringla den smälta chokladen över Chex-mixen och låt den svalna.

Tjäna. Servera och njut.

Air Fryer Fall Chex Mix: Vanliga frågor

Hur länge kan jag lagra denna Chex-blandning?

Du kan förvara denna Air Fryer Fall Chex Mix i en förseglad behållare eller i gallonstora Ziplock-påsar i rumstemperatur i upp till 5 dagar. Obs, även om den bäst avnjuts färsk, kan du frysa den i en lufttät behållare i upp till en månad. Tina i rumstemperatur innan servering.

Vad händer om jag inte kan hitta flingor från Cinnamon Rolls?

Inga problem! Om du inte hittar flingor med kanelrulle kan du använda valfri höstsmak du gillar. Även vanliga Cheerios eller Corn Chex kan fungera i ett nafs.

Måste jag använda en airfryer?

Även om luftfritösen ger snabba och effektiva resultat, kan du även göra denna Chex-blandning i en vanlig ugn. Gräddningstiden och temperaturen skulle behöva justeras därefter.

Kan jag lägga till andra ingredienser?

Absolut! Lägg gärna till ytterligare föremål som karamellchips, M&M’s eller till och med torkad frukt för att göra blandningen till din egen.

Behöver jag använda bakplåtspapper?

Även om bakplåtspapper inte är ett måste, hjälper det till att se till att blandningen inte fastnar i fritöskorgen, vilket gör det lättare att städa.

Är lönnextrakt nödvändigt?

Medan lönnextrakt ger en speciell touch av höst till mixen, kan det vara valfritt eller ersättas med vaniljextrakt om du inte har det till hands.

Hur vet jag när Chex-blandningen är klar?

Din Chex-blandning ska vara krispig och gyllenbrun. Se till att skaka korgen var tredje minut under luftfritering för att säkerställa en jämn tillagning.

Hur gör jag den kryddigare?

Om du gillar din Chex-mix med en kick, överväg att lägga till en skvätt cayennepeppar eller rökt paprika till kryddblandningen.

Kan jag dubbla receptet?

Säkert! Om du serverar en större publik, dubbla gärna ingredienserna. Se bara till att din airfryer har tillräckligt med kapacitet, eller stek blandningen i omgångar.

Andra recept du kan njuta av

Ingredienser

 • 2 koppar risflingor

 • 2 koppar kringlor

 • 2 koppar kola popcorn

 • 2 koppar kanelrullar flingor (ex. Cinnamon Toast Crunch Rolls)

 • 2 koppar halvor av pekannötter

 • 2 dl vita chokladchips, delade

 • 1 kopp kolabitar

 • 1/2 kopp smör

 • 1/2 kopp packat farinsocker

 • 2 msk pumpapajkrydda

 • 1 msk lönnextrakt

 • 1 msk mald kryddpeppar

 • 1 msk mald kanel

Instruktioner

 1. Tillsätt smör, farinsocker, pumpakrydda, kryddpeppar, kanel och lönnextrakt i en mikrovågsskål. Vispa ihop det och ställ in det i mikron i 30 sekunders intervall tills farinsockret har löst sig helt.
 2. I en extra stor skål, lägg till risflingor, kanelrullflingor, minikringlor och pekannötshalvor. Ringla den smälta smörblandningen jämnt över toppen och rör ihop allt.
 3. Placera blandningen i fritösen och tillaga vid 300°F i 10-12 minuter, skaka var tredje minut.
 4. Ta bort blandningen från airfryern och låt den svalna i en stor skål.
 5. När svalnat, tillsätt 1 kopp vita chokladchips och kolabitarna. Rör om för att kombinera.
 6. I en liten skål för mikrovågsugn, mikrovågsugn de återstående vita chokladbitarna i 30-sekunders intervall tills chokladen är helt smält. Ringla omedelbart den smälta chokladen över Chex-mixen och låt den svalna.
 7. När den svalnat, servera och njut.

Anteckningar

 • Du kan förvara denna Air Fryer Fall Chex Mix i en förseglad behållare eller i gallonstora Ziplock-påsar i rumstemperatur i upp till 5 dagar.
 • Även om den bäst avnjuts färsk, kan du frysa denna Chex-blandning i en lufttät behållare i upp till en månad. Tina i rumstemperatur innan servering.
 • Om du serverar en större publik, dubbla gärna ingredienserna. Se bara till att din airfryer har tillräckligt med kapacitet, eller stek blandningen i omgångar.
 • För att göra städningen enklare, försök att fodra din airfryer-korg med bakplåtspapper.
 • Om du har en mindre fritös kan du behöva laga mat i omgångar.
 • Även om luftfritösen ger snabba och effektiva resultat, kan du även göra denna Chex-blandning i en vanlig ugn. För att göra detta recept i ugnen – grädda blandningen vid 250°F i 40 minuter. Rör om Chex mix halvvägs för att se till att allt bakas jämnt.

rekommenderade produkter

Som Amazon Associate och medlem i andra affiliate-program tjänar jag på kvalificerade köp.

Näringsinformation:

Avkastning: 26

Serveringsstorlek: 1/2 kopp

Belopp per portion:

Kalorier: 322Totalt fett: 19gMättat fett: 8gTransfett: 1gOmättat fett: 9gKolesterol: 22mgNatrium: 261mgKolhydrater: 36gFiber: 2gSocker: 23gProtein: 3g

Observera att näringsinformationen på denna sida är en uppskattning baserad på de produkter jag använde. Ingredienser och näringsinformation kan variera avsevärt mellan märken. Se alltid till att läsa etiketterna. Vänligen kontrollera att ett recept passar dina behov innan du använder det. Näringsinformation kan innehålla fel, så verifiera den självständigt. På samma sätt kan recept innehålla fel, så använd ditt sunda förnuft när du följer dem.

Har du gjort det här receptet?

Testade du detta recept? Se till att lämna ett betyg och tagga @lovebakesgoodcakes på Instagram med hashtaggen #lovebakesgoodcakes så jag kan se vad du har gjort!


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button