Bakverk recept

Air Fryer Calzones (Crazy Easy)

Dessa air fryer calzones är fyllda med smält ost och saftig pepperoni. Gjorda på under 10 minuter i de flesta airfryers, de är perfekta för vardagsmiddagar eller roliga aptitretare!

Air fryer calzones är en av de mest barnvänliga måltiderna som finns. Istället för att luta mig mot fet, fryst pizza som köpts i butik eller vänta på leveransmannen, piskar jag ofta ihop dessa när mina barn har vänner över eller för familjens filmkvällar. Jag älskar hur krispiga de blir på utsidan utan att behöva en ton olja. Dessutom är de bara så roliga att äta och doppa i olika såser!

Innan du sätter igång är det viktigt att notera att du behöver pizzadeg för att göra dessa calzones. Använd det här receptet för recept på hemlagad pizzadeg eller ta en färdiggjord, köpt variant (Trader Joe’s har en fantastisk kyld pizzadeg).

Vad är en Calzone?

Traditionella calzones är ugnsbakade, vikta pizzafickor som är fyllda med ett sortiment av kött, ostar och grönsaker. I det här receptet eliminerar vi behovet av ugnen och kommer att tillaga dem i en fritös. Detta minskar tillagningstiden avsevärt och kräver minimal rengöring. Nedan hittar du en sammanfattning av smaken, konsistensen och tillagningstiden för dessa galet enkla airfryers calzones.

 • Smak: Smaken på dessa calzones är nästan identisk med traditionell pepperonipizza. Den är ostig och full av tomatsås och salt pepperoni. Den största skillnaden är att pizzadegen är mycket mer smakframkallande eftersom det helt enkelt finns mer av den än i en klassisk skiva.
 • Textur: Dessa calzones har en superkrispig yttre skorpa och en sliskig mitt av pepperoni, ost och pizzasås.
 • Tid: Tillagningstiden varierar beroende på om du använder hemgjord eller köpt pizzadeg. Men när du väl har ordning på degen tar det bara 20 minuters förberedelse och tillagningstid för att dra ihop calzonerna.

Air Fryer rekommendation: Om du inte har hoppat på air fryer-vagnen än, prova COSORI. Det här är min favoritmodell än!

Olika fyllningar

Även om detta recept kräver en grundläggande kombination av pepperoni och ost, använd vilken fyllning du än är sugen på. Nedan hittar du ett par vinnande kombinationer för att ge dig inspiration:

 • Strimlad rotisseriekyckling, svamp, mozzarellaost och vit sås
 • Babyspenatblad, sauterad paprika, röd sås och ricottaost
 • Strimlad rotisseriekyckling, rödlök, BBQ-sås, salladslök och mozzarellaost
 • Heirloom tomater, basilika, röd sås och mozzarellabollar
 • Skinka, ananas, jalapeños, mozzarellaost och röd sås

Läckra dips & såser för Calzones

Oavsett om du letar efter en god dipp till din calzone eller en sås för insidan, här är några bra förslag att leka med.

Hur man gör Calzones i Air Fryer

Att göra calzones i fritösen kräver lite enkel montering och hemlagad eller köpt pizzadeg. Bortsett från degen, hålls ingredienslistan till ett minimum och kan justeras beroende på dina favoritfyllningar. Nedan hittar du en översikt över de steg-för-steg-instruktioner som hjälper dig att spika receptet första gången.

 • Forma pizzadegen: Dela pizzadegen i 6 lika stora bitar och kavla ut dem till cirklar med händerna på mjölat underlag. De behöver inte vara superperfekta, utan så nära cirkulära som möjligt!
 • Tillsätt fyllningen: Slev på marinarasåsen, fördela den bara på ena halvan av varje degcirkel och lämna utrymme i kanten. Toppa med ett lager ost, följt av ett lager pepperoni och ytterligare ett lager ost.
 • Förslut Calzone: Vik calzones över och börja med de rena sidorna för att skapa halvmånar. Försegla sedan kanterna för att säkra fyllningen inuti.
 • Air Fry Calzones: Bestryk först air fryer-korgen med matlagningsspray (avokadoolja eller olivoljaspray fungerar bäst). Sätt ihop så många calzones som du kan i korgen utan att de rör vid. Luftstek dem i 7-10 minuter vid 375°F, vänd dem halvvägs. När de är gyllenbruna, betrakta dem som färdiga!

Hett tips: När du väl vänder på calzones halvvägs genom tillagningen, pensla topparna med vitlökssmör, parmesan och lägg till en skvätt italiensk krydda direkt ovanpå för en extra smak och vacker presentation. Mums!

3 tips för att göra Air Fryer Calzones

Här hittar du en handfull proffstips som hjälper dig att klara det här airfryer-calzones-receptet.

 • Lämna kanterna såsfria. Se till att du lämnar utrymme vid kanten av varje calzone för vikning. Om du breder ut såsen hela vägen åt sidan kommer det att göra det svårt att täta calzonen.
 • Täta calzones med en gaffel. Använd en gaffel för att täta kanterna på calzonen. Tryck ner ordentligt, men inte tillräckligt hårt för att skära igenom kanterna på degen.
 • Överfulla inte calzones. Nyckeln till luftfritering är att inte överfulla maten i korgen. Du vill se till att det finns lite utrymme mellan varje calzone så att de kan bli snygga. Du kommer förmodligen att behöva arbeta i omgångar, men det är väl värt att vänta!

Det bästa sättet att värma upp Calzones

Du kanske redan har gissat det, men det bästa sättet att värma upp calzones är i fritösen. Nedan hittar du anvisningar om hur du återuppvärmer kylda och frysta calzones.

 • Färsk: Om du har överblivna calzones som du inte kunde äta, stoppa bara resterna i airfryer-korgen belagd med matlagningsspray. 3-5 minuter vid 375°F bör få dem tillbaka till sitt ursprungliga krispiga och sliskiga tillstånd.
 • Frysta: För att värma upp frysta calzones (rå eller förgräddade), bestryk först airfryer-korgen med matlagningsspray. Lägg sedan in calzones i brickan och tillaga dem i 7-10 minuter vid 375°F, vänd halvvägs igenom.

FAQ

Vad finns inuti en calzone?

Calzones är fyllda med ett sortiment av pålägg som du skulle använda på en vanlig pizza. Dessa inkluderar salt och färskt kött, ostar, grönsaker och såser.

Kan man frysa calzones?

Ja, calzones är bra för frysning och måltidsförberedelser. Frys in dem råa eller kokta genom att lägga dem på en plåt klädd med bakplåtspapper i ett enda lager. Lägg bakplåten i frysen utan lock. När de är helt frysta, överför dem till en fryssäker påse i upp till 3 månader.

Hur länge håller en calzone i kylen?

Calzones håller i upp till en vecka när de förvaras i en lufttät behållare i kylen.

Hur lång tid tar det att tillaga en calzone i fritösen?

Det tar allt från 7-10 minuter att tillaga en calzone i fritösen. Tiden kommer att variera beroende på din speciella air fryer-modell.

Använder du vanlig pizzadeg till calzones?

Ja, du använder vanlig pizzadeg till calzones. För att minska på förberedelsetiden, plocka upp en förgjord degen som köpts i butik.

Andra goda pizzarecept

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button