Hälsosamma snacks

Zucchini Alfredo Bakrecept – Momsdish

Den här zucchini-alfredo-baken innehåller krispig zucchini och sauterade svampar bakade i en krämig vit sås. Perfekt som tillbehör eller blandad i pasta!

Den här zucchini-alfredo-baken är en av mina favoritvegorätter genom tiderna. När det är högsäsong för zucchini och min trädgård producerar mer squash än jag kan hantera, vet jag att jag kan lita på att den här baken förbrukar min skörd och blir en total publikbehagare (ja – även barn tycker om det!). Vad är bättre? Det är galet lätt att göra och kräver bara lite enkel förberedelse. Gör dig redo att bli kär!

Notera: Detta recept kräver antingen hemlagad eller köpt Alfredosås. Prova att göra vår Alfredosås från grunden. Det tar bara 5 minuter och 5 enkla ingredienser – parmesanost, tjock grädde, smör, vitlök och vitlökspersiljesalt – att göra!

Vad är en Zucchini Alfredo Bake?

Den här zucchini-alfredo-bakningen innehåller krispig zucchini och sauterade svampar toppade med rik alfredosås och en rejäl mängd bubbel mozzarellaost. Nedan hittar du en kort översikt över smaken, konsistensen och tiden det tar att göra denna knock-out gryta.

 • Smak: Zucchinin och svampens jordnära smaker kompletteras av den salta Alfredosåsen och mozzarellaosten.
 • Textur: Varje gaffel av denna bakning är den perfekta balansen mellan sliskig sås och lite krispiga grönsaker.
 • Tid: Från förberedelse till bord tar denna bakning cirka 45 minuter att göra.

Sammanfattningen av att göra denna Zucchini Alfredo Bake

Med bara en ingredienslista på 6 kan det inte bli enklare att göra denna zucchini-alfredo-bakning. Nedan hittar du en sammanfattning av processen innan du dyker in.

 • Baka eller grilla zucchinin: Skiva zucchinin i ringar och stek den antingen knaprig eller grilla den.
 • Fräs svampen: Skiva svampen och koka dem i en stor stekpanna på medelhög värme med olivolja. Krydda dem efter smak med salt.
 • Sätt ihop grytan: Toppa zucchinin med de sauterade svamparna i en ugnsform. Häll sedan Alfredosåsen ovanpå, följt av en riklig mängd mozzarellaost.
 • Grädda grytan: Grädda i 350°F i cirka 15 minuter eller tills toppen är gyllenbrun. Servera genast och njut!

Hett tips: Lägg till lite Instant Pot strimlad kyckling i baken om du är ett fan av klassisk kyckling Alfredo och vill ha lite mer protein.

3 tips för att göra denna Zucchini Alfredo Bake

Här hittar du 3 proffstips som hjälper dig att få ut det mesta av detta zucchini alfredo bake-recept.

 • Skiva grönsakerna så jämnt som möjligt. För att främja jämn matlagning, skiva zucchinin i ringar av samma storlek och skiva svampen i lika stora bitar.
 • Koka grönsakerna tills de är gyllene för en extra rökig smak. Att baka/grilla zucchinin och sautera svampen tills de är gyllenbruna kommer att ge en så fin gnista av smak till din bakning. Det är värt de extra par stegen!
 • Servera zucchinin alfredo bake direkt ur ugnen. Den här baken serveras bäst direkt ur ugnen när osten är smält och såsen är bubbel.

Hett tips: Garnera din zucchinibakning med örter för att höja smaken på rätten så mycket mer. Lite färsk persilja eller basilika fungerar utmärkt!

Idéer för att servera ditt bakverk

Servera denna zucchini alfredo bake som en välsmakande vegetabilisk sidorätt till nästan vilket protein som helst. Den passar utmärkt till kycklingbröst, air fryer räkor eller en gjutjärnsribeye. Eller, koka din favoritpasta tills den är al dente och släng den direkt i baken. Om du känner dig ambitiös, gör vår enkla hemlagade pasta!

Lågkolhydrat/keto middagshack: Håller du koll på dina kolhydrater? Istället för att skära zucchinin i ringar, använd en spiralizer för att göra zucchininudlar, aka ”zoodles”, eller en mandolinskärare för att göra zucchiniband för att få dig en skuldfri zucchini-stil ziti!

Hur du förvarar din zucchini Alfredo Bake

Oavsett om du har ett par portioner över att förvara i kylen eller en hel baka du vill frysa in, hittar du alla de bästa förvaringstipsen här.

 • Kylskåp: För att hålla dina zucchini alfredo bake-rester till hands i upp till 5 dagar, förvara dem i en lufttät behållare i kylen. Detta gör att baken inte blir blöt snabbare.
 • Frys: Det rekommenderas inte att frysa denna bakning, eftersom de kokta grönsakerna inte tinar särskilt bra. Detsamma gäller för alfredosåsen – vid återuppvärmning kommer grädden att separera.

FAQ

Vilka andra grönsaker passar bra i den här alfredo-baken förutom svamp?

Om du inte är ett fan av svamp, byt ut dem mot sauterad broccoli eller blomkål.

Hur lång tid tar det att steka eller grilla zucchinin?

Det finns ingen exakt vetenskap om hur lång tid det tar att steka eller grilla zucchinin. När de blivit gyllenbruna, ta bort dem från värmen. Vanligtvis tar detta ett par minuter på varje sida.

Kan jag använda en annan ost än mozzarella?

Det finns så många olika ostar som skulle fungera utmärkt i detta recept. Strimlad parmesan, örtad getost, färskost och till och med smulad fetaost är alla underbara alternativ.

Hur säkerställer du att zucchinin inte blir blöt?

Grilla eller koka zucchinin tills den är gyllenbrun förhindrar att den blir superblöt i ugnen.

Hur kan du lägga till lite värme till denna zucchini alfredo bakning?

Lägg till ett par skvätt rödpepparflingor eller varm sås i baken för att höja värmen.

Andra zucchini recept att prova

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button