Dessert recept

White Trash Chex Mix (10 minuter – ingen bakning!)

Blandning av flingor, kringlor, jordnötter och m&m’s, allt blandat med mycket vit choklad. Perfekt recept utan bakning, gjort på mindre än 10 minuter!

Perfekt för alla hjärtans dag, och SÅ enkelt och lätt att göra! Vi älskar lätta godis som min Crockpot godisoch Jordnötssmör Cup Cheesecake Dip. Det här är en av mina Desserter du kommer definitivt att ha i din receptlåda!

WHITE TRASH CHEX MIX

När jag växte upp har min mamma gjort sin version av den här chexmixen för white trash varje jul, och vi alla ÄLSKAR den!

Jag visste aldrig att ett av de vanliga namnen för det var white trash! Kallas även för chokladöverdragen chex-mix, det är en fantastisk blandning av frukostflingor, kringlor, jordnötter och m&m-godis, alla överdragna med massor av vit choklad.

No-bake desserter har alltid en mjuk plats i mitt hjärta, och den här är inget undantag. Klart på bara 10 minuter och med bara 7 vanliga ingredienser… det är den ultimata enkla festdessesserten!

Så varför heter det White Trash? Vad jag kan säga beror det på att du använder saker som någon kunde ha rensat ur sitt skafferi, och istället för att slänga det i papperskorgen, tillsatte de smält vit choklad och skapade en efterrätt.

Det kan också bero på att vissa gör detta recept i en riktig papperspåse (oparfymerat förstås). De lägger bara till alla torra ingredienser, häller i den smälta chokladen och skakar för att täcka allt.

Hur du än förbereder det, och vad du än kallar det… vi kan alla komma överens om en sak… det är LÖKKERT!

HUR MAN GÖR SWEET CHEX MIX

 1. Kombinera både flingor, kringlor, jordnötter och m&m-godis i en stor mixerskål.
 2. Smält vit choklad och häll över chexmixen. Rör om försiktigt för att blanda väl.
 3. Bred ut på vaxpapper och låt stelna.
 4. Bryt i bitar och njut!

FÖRBEREDELSESTIPS FÖR DETTA WHITE TRASH RECEPT

 • Chokladen – Jag gillar att använda antingen vita chokladchips eller vit chokladsmältande rån till det här receptet, eftersom jag älskar smaken. Du kan dock använda mandelbark om du vill!
 • De torra ingredienserna – de torra ingredienserna i det här receptet är flingorna, kringlorna, jordnötterna och m&m-godisarna. Tänk på det här receptet som en metod och använd gärna de varianter av de ingredienser som du älskar!

TIPS FÖR ATT SMÄLTA CHOKLAD

Det svåraste med att göra det här receptet, och jag tvekar att säga hårt, är att smälta chokladen. Men jag har några användbara tips för att få det att gå smidigt!

 • Koka inte på full effekt – om du väljer att mikrovågsugna din choklad (vilket är vad jag brukar göra), ställ in din mikrovågsugn på halv effekt (eller medium). Detta minskar risken för att chokladen värms upp för snabbt och ”fastnar”.
 • Värm långsamt – smält chokladen i 20-30 sekunders intervall den första minuten, sedan i 15 sekunders intervaller efter det, rör om efter varje tillagningsintervall. Det tar längre tid, men tro mig, det är värt det.
 • Tillsätt lite olja – ett av mina favoritknep är att lägga till lite (ungefär en matsked eller så) vegetabilisk olja till chokladen innan den smälter. Jag tror aldrig att jag någonsin har haft gripen eller bränd choklad när jag följde mikrovågstipsen och den här!

VAD ÄR BESLAGAD CHOKLAD

Har du någonsin smält choklad (speciellt vit choklad) och hade det gått från lyxigt len ​​och silkeslen till en tjock, kornig pasta? Det är förbannelsen av varje bagares existens!

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • TORRA INGREDIENSER – Som jag nämnde, byt gärna ut ingredienserna jag använde mot några av dina favoriter. Corn chex, honungsrostade jordnötter, olika cheerio-smaker, etc.
 • M&M-GODISEN – Jag använde alla hjärtans dag färger här eftersom det är den närmaste semestern, men du kan använda vanliga eller andra semesterblandningar. Jag använde också en blandning av delvis vanlig choklad m&m’s och jordnötssorten.

ATT GÖRA CHOKLADTÄCKAD CHEX MIX I FÖRE TID

Det finns verkligen inte mycket att göra i förväg för detta recept, eftersom det går ihop så snabbt.

Med detta sagt kan du kombinera alla torra ingredienser (allt utom chokladen och vegetabilisk olja) i en stor behållare.

LAGRING

White trash chex mix kan förvaras i rumstemperatur i 1-2 veckor. Den går även att kyla.

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 24 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Otroligt lätt dessertrecept utan bakning som bara tar 10 minuter att göra!

 • Klä 2 kantade bakplåtar (eller 1 mycket stor bakplåt) med vaxpapper. Avsätta.

 • Tillsätt rischex, cheerios, kringlor, jordnötter och m&m-godis i en mycket stor skål och rör om.

 • I en stor mikrovågssäker skål, tillsätt vit choklad, vegetabilisk olja (om den används) och mikrovågsugn på MED-effekt (50 %) i 1 minut och 30 sekunder, rör om var 30:e sekund.

 • Vid behov, mikrovågsugn igen, med 15 sekunders intervaller, rör om efter varje tillagningsintervall, tills chokladen BARA smält.

 • Häll smält choklad över ingredienserna i en stor mixerskål och använd en gummispatel för att försiktigt röra om tills alla ingredienser är täckta.

 • Bred ut på förberedd bakplåt i ett jämnt lager. Låt sitta i 1 timme, eller tills stelna och hårda. Du kan kyla bakplåtarna för att påskynda processen om du vill. Bryt isär i bitar och njut!

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button