Bakverk recept

Vitlök Ingefära Fläsk Wokad

Ändra upp din veckodagsrutin med denna snabba och enkla vitlök-ingefläskröra! Det är en fantastisk användning för fläskkotletter och på bordet på 20 minuter!

Trött på samma gamla kyckling varje vardag? Ge denna fläskröra ett försök! Smakrik, kryddig (om du vill – den går att anpassa) och perfekt fräsch med spröda, möra grönsaker och sammetslena strimlor av fläskkotletter eller fläskfilé!

Detta inlägg sponsrat av Ohio Pork, men som alltid är alla åsikter mina egna.

Jag har alltid haft en söt plats för hämtmat. Lo mein, dumplings, krabba rangoons, wonton soppa, you name it, jag älskar det! Men den senaste tiden har jag gjort mer och mer avhämtning hemma, och vi älskar resultatet! Ingredienser av bättre kvalitet, inget meddelande, vi kontrollerar saltmängden och bonus, ingen behöver köra någonstans för att hämta eller betala för leverans!

Mitt nyaste och möjliga favoritrörsrecept hittills är denna wokröra med ingefära av vitlök. Det är välsmakande, kryddigt, lite sött och så sammetslent!

VAD KAN MAN PLATA I EN STÖRRE?

Precis vad du vill! Grunderna i en wokning är följande:

 • Protein – nötkött, fläsk, kyckling, räkor, tofu, etc.
 • Grönsaker – snöärter, svamp, morötter, paprika, lök, broccoli, vattenkastanjer, etc.
 • Sås – buljong, sojasås, ibland vinäger, socker och olja. Lek med extra smak genom att tillsätta vitlök, ingefära, salladslök etc.

Det fina med wokade recept är att de verkligen är en riktlinje, inte ett hårt och snabbt recept. Du kan leka med ytterligare smaker, nya grönsaker, ett annat protein (eller till och med en blandning av proteiner!).

VILKEN MAT FÅR TILL EN STÖRNING

Vanligtvis serveras en wok med ris eller nudlar. Men om du tittar på vad du äter, två bra hälsosamma alternativ är salladskoppar och blomkålsris! För detta speciella fläskröra-recept valde jag några hokkien-röra nudlar som ger fantastisk konsistens och suger upp precis rätt mängd sås.

VILKEN SLAG AV FISK ANVÄNDER DU TILL EN STÖRNING

Eftersom en wokning är så snabblagad vill du ha ett snitt fläsk som redan är magert och mört. Jag använder nästan alltid benfria fläskkotletter, eftersom min mataffär alltid har dem till ett bra pris, men fläskfilé fungerar också bra. För ett icke-traditionellt, men smaskigt alternativ, kan du också använda malet fläsk.

HUR MAN GÖR EN FLESK STIR FRY:

Att göra en wokning är en mycket enkel process.

Först måste du skiva ditt fläsk tunt och tvärs över spannmålen om möjligt. Om du tittar noga på dina fläskkotletter ser du att de har svaga linjer som löper i en riktning, som säden på en träbit. För att få de ömmaste bitarna vill du skära Tvärs av kornet, inte med det.

Därefter ska du tillaga fläsket i lite olja på hög värme. Koka den inte för länge, annars blir den seg. När du tagit bort fläskskivorna från pannan, tillsätt lite mer olja.

Koka dina aromater (som vitlök och ingefära) i bara några sekunder, tillsätt sedan grönsakerna tills de är mjuka, men fortfarande behåller sin färg och lite krispighet.

Tillsätt din sås i pannan och koka tills den tjocknar lite, lägg sedan tillbaka fläsket i stekpannan. Om du använder nudlar, lägg till dem under detta steg och blanda ihop allt.

Garnera och servera!

PROTIPS FÖR ATT GÖRA DEN PERFEKT STÖRRE:

 1. Skiva fläsket när det fortfarande är delvis fruset. Detta låter dig få skivorna supertunna, med minimal ansträngning!
 2. Att förbereda i förväg är nyckeln till en wokning. Wokad koka SÅ snabbt, det bästa du kan göra för att hålla dig stressfri är att ha alla grönsaker hackade och såser vispade.
 3. Använd en olja med hög rökpunkt. Grönsaks-, raps- eller jordnötsolja är mina bästa val. Du måste skruva upp värmen i ett wokningsrecept, och du vill inte använda en olja som olivolja, eftersom den kommer att brännas.
 4. Fläsk och grönsaker kan skivas i förväg och förvaras separat i lufttäta behållare i kylen. Woka såsen kan göras i förväg också, tillsätt bara inte majsstärkelsen förrän precis innan du är redo att laga mat.

ANDRA STORA RECEPT I HEMMA-STILEN:

HANDLA RECEPTET:

 • Stor stekpanna – vill du inte ha en wok är det här ett bra alternativ!
 • Vass kniv – för pengarna är detta den bästa kniven om du inte vill spendera hundratals dollar! Håll det bara skärpt, så håller det väldigt länge!
 • Hokkien nudlar – seriöst en av mina favoritnudlar att lägga till varje wokning!
 • Lätt sojasås – Smaken på denna soja är SÅ mycket bättre än sojasåser från stora livsmedelsbutiker.
 • Mörk sojasås – otroligt rik och kraftfull, denna mörka sojasås tar recept ett steg närmare att bli autentiska.
 • Sesamolja – min favorit sesamolja!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 4 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Ändra upp din veckodagsrutin med denna snabba och enkla vitlök-ingefläskröra!

GÖR SÅSEN

 • I en liten skål, kombinera majsstärkelse och buljong tills det är slätt. Rör ner sojasåser, farinsocker, sambal oelek, ingefära och rödpepparflingor; avsätta.

GÖR STÖRDEN

 • I en wok eller stor stekpanna, stek fläsk i 1 msk olja på MED HÖG värme i 2-3 minuter, tills det fått färg. Ta upp till en tallrik.

 • I samma panna, tillsätt återstående 1 msk olja, vitlök och ingefära, koka i 30 sekunder, tillsätt sedan wokade grönsaker och koka tills de är knapriga.

 • Rör om buljongblandningen och lägg till grönsakerna. Koka upp; koka och rör om i 1 minut eller tills det tjocknat.

 • Tillsätt woknudlar och fläsk; värma igenom. Ringla över sesamolja, toppa sedan med garnering och servera.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

Fläskfilé kan ersätta fläskkotletterna om så önskas.
Jag lägger gärna på ett strö svartpeppar innan servering, men det är helt valfritt.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button