Hälsosamma snacks

Två gånger bakad kanderad sötpotatis

Dessa två gånger bakade sötpotatisar är perfekt sötade med farinsocker, varma höstkryddor och sedan toppad med minimarshmallows. De är som fantastiska individuella sötpotatisgrytor och perfekta för semestern!

Det här är en av mina Sidorätt recept som jag vet att du vill ha till hands!

När semestern kommer om en månad eller så, börjar jag bli allt slags exalterad över Thanksgiving-mat. Närmare bestämt tillbehören. Jag kan inte få nog!

Det finns en rätt som jag ser fram emot VARJE år… sötpotatisgryta. Av allt att döma är det praktiskt taget en efterrätt (det är nog därför jag gillar det så mycket), men det serveras som tillbehör. Ett slags pre-dessert objekt!

Men om du har en mindre sammankomst, kanske du inte vill göra en stor gryta. Det är där dessa två gånger bakade kanderade sötpotatis kommer in!

Dessa små sötpotatisgrytor är söta, perfekt kryddade och toppade med sliskiga marshmallows i sin egen serveringsbåt.

Med ett stort utbud av påläggsalternativ, såväl som några få framstegsalternativ, är du säker på att hitta den perfekta kombinationen för din semesterfest!

Detta är bara en översikt; de fullständiga ingredienserna och anvisningarna finns i receptkortet längst ner i det här inlägget.

 1. Baka sötpotatis. Se till att du har genomborrat dem överallt med en gaffel, och att de har skrubbats rena och torkat.
 2. Skiva potatis. Skiva dem på längden, från spets till spets.
 3. Ös köttet. Se till att lämna minst en 1/4 tums kant runt insidan, annars faller sötpotatisen isär.
 4. Gör fyllningen. Kombinera sötpotatis kött med socker, smör, grädde och kryddor. Vispa tills slät.
 5. Skeda i potatis. Toppa med marshmallows.
 6. Baka. Bara tills marshmallowsen är så rostade som du vill att de ska vara.

Användbart tips!

Försök att hitta sötpotatis som är lite lika i storlek och vikt, så att de kokar inom ungefär samma tidsram. Men om butiken inte har så mycket att välja på, baka tills de minsta potatisarna är mjuka, lägg dem sedan åt sidan och fortsätt att baka de större tills de är färdiga. Sedan är det bara att fortsätta med receptet.

Variationer av detta recept

 • brunt socker – Jag använder ljust farinsocker, eftersom det är vad jag har till hands, men mörkt farinsocker skulle fungera lika bra.
 • Inga marshmallows – marshmallowsna blir vackert rostade och sliskiga, men om du inte är ett fan kan du utelämna dem eller ersätta dem med förslagen nedan.
 • Nötter – Pecannötter eller valnötter är bra tillskott till denna sötpotatis.
 • Honung – i stället för marshmallows, tillsätt en klick smör och ringla honung.
 • Smula topping – för att göra dessa ännu mer som en mini sötpotatisgryta, använd pekannötscrumblen från min sötpotatisgryta att toppa potatisen innan den andra gräddningen. Du kan använda detta med eller utan marshmallows.

FAQ’s

Varför föll min två gånger bakade sötpotatis isär?

Anledningen är troligen att du ösade lite för mycket fyllning av den. Du behöver verkligen minst en 1/4 tums kant, annars finns det inget som håller potatisformen förutom det papperstunna skalet.

Vad använder du för att mosa sötpotatisfyllningen?

Jag gillar att använda en stavmixer, så det blir inga klumpar. Men du kan använda en matberedare, potatisstöt eller bara en gaffel.

Gör två gånger bakad sötpotatis i förväg

Under semestern är din tid på topp, så den goda nyheten är att du kan göra dessa sötpotatisar i förväg!

När du har lagt tillbaka sötpotatismoset i potatisskalet, kyl dem helt, slå in dem i plastfolie och kyl i en lufttät behållare.

När du är redo att baka, låt potatisen stå i rumstemperatur en stund medan ugnen förvärms. Lägg potatisen på en plåt, toppa med marshmallows och grädda enligt anvisningarna.

Lagring

Överbliven sötpotatis bör förvaras i en lufttät behållare och ätas inom 3-5 dagar.

Frysning

Två gånger bakad sötpotatis kan också frysas! Processen är ganska lik hur man gör potatisen i förväg.

När du har lagt tillbaka sötpotatismoset i potatisskalet, kyl dem helt, slå in dem i plastfolie och frys in i en fryssäker behållare.

Potatis fryser i upp till 3 månader. Tina i kylen och fortsätt sedan med receptet enligt anvisningarna.

Min favorithandmixer!

Denna stavmixer fungerar som en mästare och fungerar riktigt bra för att mixa sötpotatisfyllningen!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 4 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Dessa två gånger bakade sötpotatisar är perfekt sötade med farinsocker, varma höstkryddor och sedan toppad med minimarshmallows. De är som fantastiska individuella sötpotatisgrytor och perfekta för semestern!

 • Värm ugnen till 425°F och klä en kantad bakplåt med folie.

 • Tvätta och skrubba potatisen, torka sedan helt. Stick igenom med pinnarna på en gaffel och lägg på den förberedda bakplåten.

 • Grädda cirka 1 timme, eller tills gaffeln är mjuk.

 • När den är gräddad, ta försiktigt bort sötpotatisen till en skärbräda (jag använder en tång) och skär varje potatis i halvor på längden.

 • Sänk ugnstemperaturen till 350°F.

 • Skopa ut köttet av potatisen, lämna en 1/4 tums kant runt insidan. Lägg sötpotatisköttet i en mixerskål. Var försiktig, då blir potatisen väldigt varm.

 • Tillsätt farinsocker, smör, tjock grädde, pumpapajkrydda och salt i blandningsskålen med sötpotatiskött. Vispa med en stavmixer på ungefär MED hastighet tills det är blandat och fluffigt.

 • Lägg tillbaka sötpotatisskalen på bakplåten och häll ner fyllningen från mixerbunken i skalen.

 • Toppa med marshmallows och grädda tills marshmallows är så rostade som du vill att de ska vara. Du kan också steka potatisen tills marshmallows är rostade, men du måste titta på dem mycket försiktigt eftersom de kan brännas mycket snabbt.

 • Servera sötpotatis varm.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

Gör anvisningar framåt:

 • När du har lagt tillbaka sötpotatismoset i potatisskalet, kyl dem helt, slå in dem i plastfolie och kyl i en lufttät behållare.

 • När du är redo att baka, låt potatisen stå i rumstemperatur en stund medan ugnen förvärms. Lägg potatisen på en plåt, toppa med marshmallows och grädda enligt anvisningarna.

Frysningsriktningar:

 • När du har lagt tillbaka sötpotatismoset i potatisskalet, kyl dem helt, slå in dem i plastfolie och frys in i en fryssäker behållare.
 • Potatis fryser i upp till 3 månader. Tina i kylen och fortsätt sedan med receptet enligt anvisningarna.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button