Hälsosamma snacks

Tryckkokare Grytstek – Momsdish

Pressure Cooker Pot Roast är det snabbaste sättet att få en av de mest tröstande rätterna som finns på ditt bord. Alltid en publikvänligare, den här möra steken faller isär i munnen och smakar som om den har lagats långsamt i TIMMAR.

Vi samarbetade med Nötkött. Det är vad som finns till middag., på uppdrag av Beef Checkoff för att visa dig hur du gör bra stek utan avfall!

Tryckkokare, grytstek kommer inte bara att samla din familj, det kommer att mata dem hela veckan! Den här rätten är verkligen gåvan som fortsätter att ge. Gör en ton och använd resterna till smörgåsar och sallader.

Matsvinn är ett stort no-no i mitt hus. Jag älskar att återanvända mat och mina pojkar kan intyga de kreativa sätt jag ser till att vi inte slänger något. Det här är en av de rätter jag vet att vi kommer att mumsa på ända till slutet. Och i slutet av dagen är det vad det handlar om.

Tips för den bästa grytstek med tryckkokare

  • Krydda din stek generöst. Det här är en stor köttbit du har att göra med!
  • Gå för kvalitetsbuljong. Om du har lite hemmagjord nötbuljong till hands, använd den väl! Men om du är i en nypa och behöver använda butik köpt, gå för Better than Bouillon Beef Base. Det här är seriöst bra. Ha den alltid till hands!
  • Hoppa inte över brunnen. Bryn nötköttet i tryckkokaren innan du tillsätter någon av de andra ingredienserna. Detta ger steken ett gott bett.
  • Grönsaker är den perfekta sidekicken. Selleri, lök och morötter är de klassiska tilläggen till varje grytstek av en anledning. De ger SÅ mycket smak till ditt nötkött. Ta dem inte för givna.
  • Investera i en kötttermometer. Sätt i en omedelbar termometer i slutet av tillagningstiden i cirka 15 sekunder. Ta bort termometern; fortsätt tillagningen vid behov.
  • Lägg av. Låt din stek vila i minst 10 minuter. Detta gör att ditt nötkött förblir fint och saftigt. Den inre temperaturen på din stek kommer att fortsätta att stiga under denna viloperiod.

Tillagning av en stek i tryckkokaren

På drygt en timme har du en absolut mör och läcker stek. Om du inte har använt en tryckkokare tidigare, är du i en njutning. Den extremt höga värmen som denna apparat kommer att göra ditt nötkött fint och mört.

Att använda alla de härliga resterna

Visste du att 40 % av maten i amerikanska hem helt enkelt går till spillo? Det är synd. Förhindra att detta händer dig genom att utbilda dig själv i hur du förvarar din mat för senare användning. Nedan kommer jag att dela med mig av mina bästa tips och tricks.

Rester från nötstek kommer att ge dig några ganska fantastiska rätter under hela veckan. Som en upptagen mamma är matrester en livräddare. Under hektiska veckor är jag beroende av stekar för att göra livet lite lättare. Här är några av mina favoritsätt att återanvända nötkött:

Använd safter från nötsteket och gör sås som du kan kombinera med potatismos. Tro mig, det är den bästa rätten någonsin nästa dag!

Inget som kallar ditt namn från mina ovanstående förslag? Hitta andra bra recept för att använda överbliven nötstek på BeefItsWhatsForDinner.com.

Tips för förvaring av nötstek

Även om nötkött är en av de minst bortkastade råvarorna som produceras i USA, kan vi fortfarande göra mycket bättre. Cirka 20 procent av nötköttet går till spillo, men med smarta shoppingmetoder och en måltidsförberedares tankesätt skulle vi kunna få ner denna siffra till minst 10 procent.

Gör din del för att minska avfallet genom att se till att du vet hur du ska lagra det du inte kan äta! Nyckeln till att hålla ditt nötkött färskt hela veckan är att lagra det på rätt sätt. Oavsett om du planerar att förvara rester i kylen eller frysen, här är allt du behöver veta:

Kylskåp

Förvara resterna i en lufttät behållare för att hålla innehållet fräscht längre. Det är så tråkigt att se en massa rester gå till spillo eftersom de inte förvaras bra. Jag älskar att använda dessa Rubbermaid-behållare för att laga mat. Ju mindre syre som träffar ditt kött, desto bättre! Tro mig, det gör hela skillnaden.

Frysning

Se till att du låter din nötkött svalna helt innan du stoppar in den i frysen. Du kan antingen frysa den i en lufttät behållare eller en ziplock-påse. Se bara till att det kärl du använder för att förvara det är tätt tätt. Ju mindre syre du släpper in desto mer säkerställer du att ditt nötkött inte bränns i frysen. Kickaren? Färskt nötkött håller sig mellan 6-12 månader i frysen och kokt överblivet nötkött kan hålla sig 2-3 månader i frysen men kokt överblivet nötkött är 2-3 månader per FDA.

FAQ

Kan man överkoka grytstek i en tryckkokare?

Ja, du kan överkoka grytstek i en tryckkokare. Det kommer faktiskt att torka ut om det får stå i spisen för länge, men om du ställer in en timer blir du gyllene.

Hur mycket vätska behöver du till tryckkokare?

Du behöver minst 2 koppar buljong för tryckkokare. Vätskan är nödvändig för att köttet ska bli ultramört Om du gillar mer sås kan du öka mängden till 3-4 koppar.

Blir steken mörare ju längre du tryckkokar den?

Ja, grytstek blir mörare ju längre du tryckkokar den. Tryckkokaren fungerar dock väldigt snabbt och behöver inte en massa tid för att göra kött som faller av benen mört. Allt du behöver är en timme och inte en minut till.

Behöver du bryna grytan innan du tryckkokar den?

Ja, det är bäst att bryna grytsteken innan du tryckkokar den mör. Detta frigör en massa smak och hjälper till att krydda såsen. Det ger också en underbar konsistens.

Kan du äta grönsakerna i en tryckkokare?

Grönsakerna i tryckkokarens grytstek är endast till för att smaksätta. De blir mos när de tillagas, så det är bäst att ta bort dem när köttet är färdigt om du inte har något emot den konsistensen.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button