Recept

Tacosallat wraps med malet kalkon

Dessa Malet kalkonsalladswraps är ett bra lågkolhydrat- och ketoalternativ till tacos. Färska romainesallatsblad är fyllda med tacokryddad mald kalkon och grönsaker. Måltidsförbered detta snabba och enkla recept för en enkel och hälsosam lunch eller middag att njuta av hela veckan!

Recept på mald kalkon sallad Wraps

Något har förändrats i mig de senaste åren och nu verkar jag inte få tillräckligt med mexikansk mat!

Hälsosam mexikansk frukostgryta till frukost.

Instant Pot al Pastor Tacos till lunch.

Och sedan middag… varför, dessa malda kalkoner tacosallat wraps, självklart! Det är tacokväll utan tacoskal och mjöltortillas.

Medan den mesta mexikanska maten ofta är fylld med ost och droppar av ohälsosamt fett, behöver det inte alltid vara fallet!

Kryddorna och kryddorna ger de flesta rätter i det här köket MASSOR av smak, så det är verkligen enkelt att komma på en mängd enkla varianter för att passa alla kostbehov.

Du måste dock komma ihåg att majs INTE är tillåten på en keto-diet. (Så, tyvärr är majstortillas uteslutet.)

Istället kan du slå in din favoritmalda kalkon-tacofyllning i en mysig salladswrap och mumsa iväg med dina favorit-tacofix! Det är ett lågkolhydratrecept för Taco Tuesday. Hälsosam kost har aldrig smakat så gott…

(Och om du ÄLSKAR salladswraps så vill du definitivt kolla in dessa Jordnötsasiatisk kycklingsallat Wraps och dessa Malen kyckling thaisallad Wraps!)

Ingredienser

Ingredienserna du behöver för att göra dessa hälsosamma kalkon tacosallat wraps är:

 • Sallad. Romainesallatsblad har en fin storlek och krispig konsistens samtidigt som de erbjuder näringsämnen. Isbergssallat och smörbladssallat kan också användas i denna lågkolhydratsrätt.
 • Mark Turkiet. Detta magra protein håller detta recept hälsosamt. Mald eller strimlad kyckling, magert nötfärs, räkor eller grönsaker skulle också göra bra fyllningar.
 • Paprika. Röd paprika ger en fin smak och färg. Du kan också använda grön, gul eller orange paprika.
 • Lök. Rödlök används i det här receptet för sin smakfullhet. Söt och gul lök är något mildare och kan användas istället. Var säker på att tärna löken och paprika i små bitar.
 • Taco kryddblandning. Butiksköpt tacokrydda kan användas. Eller, gör din egen Tacokrydda för de mexikanska smakerna.
 • Salsa. Det är här salladswraperna får mycket av sin smak. Se till att använda en salsa du verkligen älskar! Du kan enkelt göra din egen Rostad tomatsalsa, Färsk tomatsalsaeller .Tomatillo salsa.
 • Olja. Milt smaksatta oljor som olivolja eller avokadoolja är bäst att använda.
 • Toppings. Färska tomater, avokado och koriander sätter verkligen smakerna och konsistensen över toppen!

Hur man gör tacosalladswraps

Här är stegen att följa för att göra dessa salladswraps i mexikansk stil:

Gör fyllningen

Koka paprikan och löken i olja på medelvärme i en stor stekpanna tills löken börjar bli genomskinlig.

Skjut grönsakerna vid sidan av pannan och lägg kalkonen i mitten. Koka under omrörning i 5 till 7 minuter. När de fått färg, blanda grönsakerna och kalkonen tillsammans.

Strö i tacokrydda och salsa. Rör om tills det blandas. Sänk sedan värmen till medel låg och låt sjuda i 5-10 minuter. Detta gör att smakerna verkligen gifter sig.

Montera omslagen

Gör salladswraps genom att fylla vart och ett av romainesallatsbladen med kalkonfyllning och garnera sedan med dina favorittacopålägg.

Du kan använda allt du lägger på traditionella tacos, som gräddfil, färsk salsa, avokado, lite ost, hackad salladslökoch även svarta oliver.

Var noga med att inte lägga för mycket fyllning på varje salladsbit, annars kan de falla isär. Om du föredrar det kan du dubbla salladen för extra stabilitet.

Förberedelse och förvaring av måltid

 • Att förbereda inför: Koka tacokött och rensa och skär toppingen. Förvara köttet och påläggen separat. Vänta med att förbereda avokadon tills precis innan servering.
 • Att förvara: Förvara det tillagade köttet och tillagade pålägg i individuella lufttäta behållare i upp till 3-4 dagar i kylen.
 • Att frysa: Överblivet tacokött kan frysas i en fryssäker lufttät behållare i upp till 3-4 månader. Sallaten och påläggen fryser inte bra så du måste förbereda dessa precis innan servering.
 • För att värma upp: Lägg tacoköttet i en stekpanna på medelvärme i 4-5 minuter. När de är uppvärmda, montera wraps med toppings.

Vilken sallad ska man använda till salladswraps?

Romainesallat är bäst för salladswraps på grund av dess stora storlek och skarpa konsistens. Smörblad och isberg är också bra alternativ eftersom deras blad också är tillräckligt stora för att passa många fyllningar och göra utmärkta lågkolhydrattacos.

Hur rullar man en salladswrap?

För att rulla en salladswrap, ös helt enkelt lite fyllning i mitten och vik kanterna runt den. Var noga med att inte överfylla den, annars går salladen sönder och fyllningen faller ut! Glöm inte dina favoritpålägg också.

Experttips och tricks

 • Måste älska det. Salsan ger den malda kalkonen massor av sin smak, så se till att du verkligen gillar den du använder!
 • DIY. Hemlagad tacokrydda är bäst att använda eftersom du kan kontrollera kryddnivån och hur mycket natrium som går in i den.
 • Låt det sitta. Var noga med att låta köttet, grönsakerna och kryddorna sjuda för att få mest smak.
 • Vänta lite. Eftersom de blir bruna ganska snabbt, vänta tills skär avokadon till allra sista minuten.
 • Byt upp det. Olika sallad kommer att ha en mjukare tugga eller mer knas, så byt tills du hittar en du gillar!

Vad ska man servera med salladswraps?

Dessa hälsosamma salladswraps är en hälsosam middagsidé för hela familjen, speciellt när du lägger till någon av dessa läckra sidor.

Du kan inte gå fel med Hemlagad Guacamole eller Hemlagad Pico de Gallo. Eller prova en fruktsalsa som Mango salsa, Mango avokado salsaeller Ananas Pico de Gallo med dessa hälsosamma tacos. Piska upp din egen Hemgjorda tortillachipsockså.

Självklart, Mexikansk Street majssallad, Instant Pot mexikanskt ris, Koriander lime risoch Instant Pot Black Beans gå med någon mexikansk maträtt.

Förhindra att din skärm blir mörk

 • Kombinera 2 msk olivolja, paprika och ½ kopp lök i en stor stekpanna på medelvärme. Stek i 3-4 minuter, eller tills löken blivit genomskinlig.

 • Skjut grönsaker vid sidan av pannan och tillsätt sista matskeden olivolja och malen kalkon. Koka i 5-7 minuter, eller tills kalkonen är genomstekt. Blanda grönsaker med mald kalkon när de är färdigkokta.

 • Tillsätt tacokrydda och salsa, rör om väl och sänk värmen för att sjuda. Täck över och låt kalkontacoblandningen sjuda i 5-10 minuter.

 • När du är redo att servera, fyll varje salladskopp med lika mängder mald kalkonblandning och toppa med avokado, tomater, rödlök och koriander. Servera genast och njut!

Proffs tips och tricks

Använd en salsa du verkligen gillar. Salsan ger den malda kalkonen massor av sin smak, så se till att du verkligen gillar den du använder!
Gör tacokrydda från grunden. Hemgjord tacokrydda är bäst att använda eftersom du kan kontrollera kryddnivån och hur mycket natrium som går in i den.
Förbered avokadon precis innan servering. Eftersom de blir bruna ganska snabbt, vänta med att skära avokadon till allra sist.
Byt upp salladswraperna. Olika sallad kommer att ha en mjukare tugga eller mer knas, så byt tills du hittar en du gillar!

Förberedelse och förvaring av måltid

 • Att förbereda inför: Koka tacokött och rensa och skär toppingen. Förvara köttet och påläggen separat. Vänta med att förbereda avokadon tills precis innan servering.
 • Att förvara: Förvara det tillagade köttet och tillagade pålägg i individuella lufttäta behållare i upp till 3-4 dagar i kylen.
 • Att frysa: Överblivet tacokött kan frysas i en fryssäker lufttät behållare i 3-4 månader. Sallat och pålägg kommer inte att frysa bra.
 • För att värma upp: Lägg tacoköttet i en stekpanna på medelvärme i 4-5 minuter. När de är uppvärmda, montera wraps med toppings.

Kalorier: 373kcal, Kolhydrater: 20g, Protein: 29g, Fett: 21g, Mättat fett: 3g, Kolesterol: 62mg, Natrium: 1194mg, Kalium: 995mg, Fiber: 8g, Socker: 7g, Vitamin A: 7135IU, C-vitamin: 45mg, Kalcium: 51mg, Järn: 2.9mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button