Bakverk recept

Tacosalladsrecept – Momsdish

Denna enkla Tex-Mex tacosallad är fylld med skarp sallad, smakrik nötfärs, tomater, ost, salsa och mycket mer. Detta vill du inte missa!

Det här inlägget är ett samarbete med Beef. Det är vad som finns till middag. på uppdrag av Beef Checkoff. Jag fick ersättning, men alla åsikter är mina egna.

Vad är en tacosallad?

Tacosallad är en dekonstruerad taco, serverad i salladsform. De flesta tacosallader innehåller ingredienser som nötfärs, tomater, sallad, lök, ost, salsa och gräddfil. Tacosallader är ett kännetecken för Tex-Mex-köket, eftersom klassisk mexikansk taco vanligtvis inte innehåller ingredienser som sallad. Ingredienserna i tacosallad är lätt att anpassa efter varje persons önskemål, vilket gör det till ett bra alternativ för alla.

Tacosallad video

Hur gör man tacosallad?

Tacosallad är galet lätt att göra. Det svåraste (och det är inte ens svårt!) är förberedelserna. Innan du sätter ihop salladen, hacka eller strimla ingredienserna du ska använda för att processen ska gå snabbt och så smidigt som möjligt.

 • Koka nötköttet: Koka nötfärs i en medelstor stekpanna på medelhög värme tills den når 160°F, mätt med en kötttermometer. Precis innan det är klart, tillsätt tacokryddan. Täck med lock och ställ åt sidan.
 • Lägg salladen på botten: För att börja sätta ihop salladen, lägg salladen på botten av en skål.
 • Sätt ihop salladen: Sätt ihop resten av tacosalladsingredienserna genom att tillsätta nötkött, tomater, avokado och ost. Toppa med salsa, gräddfil och en koriandergarnering. Servera och njut!

Hett tips: Vår hemgjorda tacokrydda har alla viktiga tacokryddor: salt, chilipulver, paprika, spiskummin, lökpulver, vitlökspulver, oregano och mer! Ge det ett försök – du kommer att älska det!

Variationer av Tacosallad

Ändra upp den grundläggande tacosalladen genom att lägga till en mängd andra smaker och texturer i din skål. Varje tugga är garanterat utsökt.

 • Lägg till en crunch: Lägg till tortillaremsor eller någon av dina favoritchips och bryt dem i små bitar. Använd bitarna för att toppa salladen.
 • Blanda i fler grönsaker: För en hälsosammare tacosallad, lägg till fler grönsaker som rödlök, paprika, salladslök, picklad lök, svarta oliver och majs.
 • Gör den kryddig: Kryddälskare kommer att älska att lägga till färska jalapenoskivor ovanpå salladen eller tärnade jalapenos överallt. Vi älskar att toppa med våra inlagda jalapenos. Eller lägg till några droppar av din heta favoritsås på toppen för en extra kick.
 • Få mer protein: För mer protein, släng i pintobönor eller kokta svarta bönor.
 • Byt ut osten: Använd gärna vass cheddarost istället för den mexikanska ostblandningen. Eller använd vilken ost du har i kylen.
 • Rör ner fler såser: Pico de gallo och guacamole är bra sås-y tillägg.
 • Lägg till en tang: För en syrlig, syrlig tang, tillsätt en skvätt citron- eller limejuice.
 • Erbjud ytterligare tacosalladsdressing: Om du gillar en annan typ av smak än tacosalladen, servera den med en sida av ranchdressing, Catalina-dressing eller vår krämiga tomatillodressing.

Tips från köket

Det är svårt att gå snett med ett så enkelt recept som detta, men för att säkerställa den bästa smaken, följ dessa tips.

 • Smula nötköttet: När nötköttet tillagas, bryt isär alla stora bitar med en spatel. Detta kommer att säkerställa att nötköttet tillagas jämnt och att salladen har samma stora bitar av saftigt nötkött.
 • Koka nötköttet väl: Koka nötfärsen till en välsmakande 160ºF, mätt med en kötttermometer. Färg är inte en pålitlig indikator på färdighet.
 • Montera precis innan servering: Denna tacosallad är godast när den serveras färsk, så montera den precis innan servering. Nötkött smakar bäst när det serveras varmt.
 • Förbered ingredienserna i förväg: Istället för att förbereda hela salladen i förväg, förbered bara ingredienserna istället. Detta gör salladen till en perfekt förrätt för veckomåltid.
 • Använd en bra tacokrydda: Vi älskar vår hemgjorda tacokrydda, men om du föredrar att använda ett generiskt paket tacokrydda, se till att det är bra. Smaksättningen står för en stor del av smaken i denna sallad.
 • Byt ut någon av grönsakerna: Använd gärna valfri version av grönsakerna. Istället för bara romansallat, använd isbergssallat också. Istället för druvtomater, använd roma eller körsbärstomater.

Sätt att tjäna

Tacosallad är ett bra alternativ för värdskap – så gör det till en ”tacobar”-kväll! Lägg ut alla ingredienser i separata skålar och låt dina gäster sätta ihop sin egen tacosallad. Servera tacosen i en skål över en stor hemmagjord tortilla eller över en tallrik med air fryer tortillachips.

Lagring & Återuppvärmning

Tacosallad är en bra idé att förbereda vardagsmat eftersom den har kött och grönsaker i en och samma maträtt! Det är bäst att förvara ingredienserna separat i lufttäta behållare i upp till fem dagar så att salladen inte blir mos. Värm upp nötköttet precis innan du sätter ihop det om du gillar det varmt – men kallt smakar också bra!

FAQ

Är tacosallad hälsosamt?

Tacosallad är lika nyttig som ingredienserna som läggs i den. Ju nyttigare ingredienser, desto nyttigare sallad.

Vad är skillnaden mellan tacosallad och nachosallad?

De två salladerna är väldigt lika, men tacosallad använder vanligtvis vanliga tortillachips, medan nachosallad lägger till nachos med smält ost på toppen.

Liknande biffiga recept

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button