Bakverk recept

Surdegsbagels över natten – Crazy Easy

Dessa idiotsäkra surdegsbagels över natten smakar när de kom direkt från gatan i New York City. Perfekt fluffig med precis lagom bett!

Älskar surdeg? Prova vårt klassiska surdegsrecept medan du håller på.

Är du den typen av person som rusar till bagelbutiken innan jobbet på morgonen? Tja, tänk om vi sa till dig att du kunde göra perfekta bagels i NYC-stil i bekvämligheten av ditt eget hem? I det här receptet kommer vi att dela med oss ​​av den klassiska kokta bageltekniken, så att du kan börja smeta på dina favoritpålägg på nolltid.

Hur man gör de bästa surdegsbagelsna

Huvudingrediensen för detta bagelrecept över natten är tålamod. Tänk på varje steg och vila, och du kommer att bli gyllene till slut.

Förbereda degen en dag i förväg

 • Bygg startbasen: Vispa förrätten, sockret och vattnet i skålen med en stavmixer.
 • Tillsätt de torra ingredienserna: Tillsätt sedan brödmjölet och saltet i de blöta ingredienserna. Använd en degkrok för att knåda ihop ingredienserna. Låt sedan degen vila i 30 minuter och knåda den i 5 minuter.
 • Vila degen över natten: Täck till sist degen med plastfolie och låt vila i rumstemperatur i 9-13 timmar.

Forma degen

 • Dela degen: Dagen efter tar du ut degen från bunken och delar den i 10-12 lika stora bitar. Forma varje degbit till en boll, täck bollarna med en handduk och låt dem vila i 10 minuter.
 • Forma baglarna: Gör sedan ett hål i mitten och rakt igenom med fingret. När du drar isär mitten, forma degen runt pekfingrarna i en cirkulär rörelse.
 • Ge bagelsna en vila: Lägg sedan de formade bagelsna på en klädd bakplåt, täck dem med en handduk och låt dem jäsa i 20 minuter.

Koka & krydda baglarna

 • Förbered det kokande vattnet: Koka sedan upp en stor kastrull med vatten och rör ner lite honung.
 • Koka upp baglarna: Tillsätt 1-2 bagels i det kokande vattnet och låt dem sjuda i cirka 30 sekunder på varje sida.
 • Krydda bagelsna (eller gör det inte!): Så snart du tar bort en bagel från det varma vattnet, doppa den i din favoritkrydda eller håll den helt enkelt.

Baka baglarna

 • Koka baglarna: Sätt ihop bagelsna på en plåt och grädda dem i 425°F i cirka 20 minuter eller tills de är gyllenbruna.
 • Kyl baglarna: Låt till sist bagelsna svalna på galler innan servering. Skiva, smeta och njut!

Hett tips: För färska brunch bagels, skulle du behöva mata din förrätt 8 timmar innan du gör degen. Sedan måste du räkna med en hel annan dag före din brunch för att degen ska jäsa.

Topptips för att perfekta surdegsbagels

Om du någonsin har undrat vilken typ av magi som händer i bagelbutikens kök för att få den signaturen sega konsistensen, perfekta skorpan och glansen, kommer dessa tips att ge dig ett par hemligheter.

 • Lägg till dina favoritblandningar. Chokladchips, russin och tranbär är alla underbara inblandningsalternativ om du vill lägga till lite mer energi. Om du gillar salta bagels kan du till och med lägga till strimlad cheddar och jalapenos i degen.
 • Kom ihåg att bagelhålet krymper. När bagelsna stiger under tillagningsprocessen kommer hålet att fortsätta att krympa. Det är därför det är viktigt att göra hålet så stort som möjligt utan att bryta bageln.
 • Kokning är ett viktigt steg – hoppa inte över det. Många bagels du hittar i mataffären och på andra ställen genomgår faktiskt inte en uppkok utan är helt enkelt gräddade. Det är därför de smakar mer som bröd och mindre som riktiga bagels!
 • Försök att hålla vattnets temperatur på 95°F. När du kokar bagelsna kommer att hålla temperaturen runt 95°F ytterligare för att ge den glänsande glansen.

Hett tips: Om du gör dessa bagels för barn, föreslår vi att du väljer enkla. Barn älskar dem och du behöver inte oroa dig för att de ska göra en röra med toppingen!

3 tips för att toppa din bagel

Eftersom att lägga till pålägg till din bagel är en process i och för sig, tog vi våra tre bästa tips i frågan.

 • Håll det enkelt. Vi upptäcker att vallmofrön, sesamfrön och allt som helst bagelkrydda alltid är de mest väl mottagna och mångsidiga. Smakerna är tillräckligt neutrala för att de inte kommer att övermanna de andra ingredienserna, men de tillför en så fin smak. Som sagt, om du har något annat i åtanke – kör på det!
 • Doppa bageln i topping direkt. Direkt efter att du har dragit upp bageln ur det kokande vattnet, doppa den omedelbart i valfri krydda. Detta hjälper kryddan att hålla sig bättre under hela baknings- och ätprocessen.
 • Använd en grund skål för att doppa. För bästa resultat, tillsätt en liten mängd av din valfria krydda i en mycket grund skål. Detta kommer inte bara att göra det lättare att doppa din bagel (glöm att försöka strö på toppingen – det är jobbigt!), utan det kommer också att säkerställa att du inte skadar bagelens integritet.

Olika idéer för servering

Du hittar ingen brist på sätt att använda dina surdegsbagels. Här är ett par kombinationer vi ofta använder…

 • Klassisk Lox Bagel: Smörj på ett tjockt lager färskost, följt av tunna skivor kallrökt lax, tunt skivad rödlök, tomater, kapris och färsk dill.
 • Baconfrukost Sando: Smöra båda sidorna av bageln och toppa den med ett stekt ägg, en skiva skarp cheddar och några skivor airfryerbacon.
 • Pizza Bagel: Håll bagelhalvorna öppna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skeda på lite hemgjord marinarasås på toppen av varje, följt av färsk mozzarella, hackad & rostad vitlök och tunt skivade bitar av pepperoni.

Förvara en New York Style Bagel

Dessa bagels äts bäst färska, men kan hållas till hands i upp till 3 dagar för snabba frukostar. För att förhindra att de blir inaktuella, förvara dem individuellt inslagna i plastfolie. Om du inte planerar att äta dem inom 3 dagar, frys in dem i en plastpåse i upp till 3 månader.

FAQ

Vad är skillnaden mellan surdegsstarter och levain?

Levain hänvisar till en del av en förrätt som har matats och är redo att användas, medan förrätten kallas den portion som du har till hands för framtida recept. En levain används en gång, men en förrätt kan verkligen hålla för evigt!

Hur länge kan surdegskassering hålla?

Surdegskastning är en del av surdegsstarten som har tagits bort under matningsprocessen och den kan hålla i allt från 1-2 dagar. För att minska matsvinnet sparar många surdegssläng och använder det till olika bakverk och salta recept.

Kan man överhärda surdegsbagels?

Ja, du kan överhärda surdegsbagels genom att låta dem jäsa för länge och det kan orsaka stora problem. Om degen är för luftig faller den platt under kokningsprocessen och lämnar dig med fat.

Hur stort ska man forma hålet för surdegsbagels?

Storleken på hålet för surdegsbagels bör formas till valnötsstorlek eller större. Du måste komma ihåg hur mycket hålet krymper under gräddningen, så för att få den perfekta cirkulära looken måste du sträcka upp hålet så stort du kan.

Fler läckra hembakade brödrecept

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button