Hälsosam livsstil

Strawberry Cupcakes (video) – söta och salta måltider

Jordgubbscupcakes är fluffiga och smöriga, packade med saftiga jordgubbar och toppade med den krämigaste jordgubbssmörkrämen. Lätt och fräsch smak, dessa är alltid en publikfavorit!

Cupcakes är perfekta för alla tillfällen! Till exempel blir barn alltid galna efter dessa söta Unicorn Cupcakes, medan DE BÄSTA tyska chokladcupcakes är perfekta för vuxna. Slutligen, imponera på alla med dessa underbar Galaxy Cupcakes (kolla in vårt snygga trick för den)!


Strawberry Cupcakes med Strawberry Frosting

Strawberry Cupcakes är en av våra alla tiders favoritcupcakesmaker! Tårtdelen är väldigt mör och smörig, och den håller sig fuktig i flera dagar. När det gäller jordgubbarna, hittar du dem i varje del av denna dessert. Själva kakan är laddad med jordgubbsbitar, och smörkrämen är smaksatt med hemgjord jordgubbspuré!

Dessutom smakar dessa cupcakes så fräscht och lätt tack vare tillsatsen av citron. Förutom jordgubbar kan du också lägga till andra läckra frukter som blåbär, hallon och björnbär. Du kan också lägga till chokladchips, russin och andra blandningar för att göra det till ditt eget!


Vad ingår i hemgjorda jordgubbscupcakes

Till cupcaken:

 • Torr: För den godaste smeten använder vi mjöl, bakpulver och lite bakpulver (gör dessa superfluffiga!), plus salt för att få fram smakerna.
 • Våt: För att skapa en fuktig och mjuk smula blandar vi det torra med kärnmjölk och ren gräddfil. Smör ger en läcker smak, medan ägg håller ihop smeten. Slutligen, vitt socker gör dessa perfekt söta. Justera gärna mängden för sötma.
 • Smakämnen: Vi kammar citronsaft och skal med vanilj för att ge dessa kakor en uppfriskande smak.
 • Frukter: För att avsluta smeten blandar vi i hackade, saftiga jordgubbar!

Glasyr:

 • Fruktpuré: Vi kokar ner fler hackade jordgubbar för vår basglassmak.
 • Smörkräm: Till vårt smör tillsätter vi strösocker, citronskal, lite salt och vanilj för att göra en krämig och lätt smörkräm.

Hur man gör jordgubbscupcakes från grunden

 1. Vispa upp smeten. Vispa först mjölet med resten av det torra. I en ny skål, vispa det smälta smöret med smakämnena, följt av äggen. Därefter vispas gräddfilen och kärnmjölken i. Avsluta smeten genom att blanda i det torra. Vänd till sist ner de hackade frukterna.
 2. Baka. Fyll dina liners halvvägs och grädda i 350F i ca 18-20 minuter.
 3. Häftigt. Lägg på galler och låt svalna helt.
 4. Glasera. Spritsa eller sprid frostingen ovanpå (instruktioner nedan) och dekorera med fler frukter.
 5. Tjäna. Njut som ett gott mellanmål eller efterrätt!

Instruktioner för jordgubbssmörkräm:

 1. Börja med den hemgjorda purén. Puré först frukterna tills de är helt slät. Efter det, koka ner det genom att värma upp det långsamt tills det är tjockt. Häftigt.
 2. Avsluta smörkrämen. Börja med att vispa smöret tills det är klumpfritt och slätt. Blanda i bara HALVA av sockret och när det är slätt, tillsätt din puré och smakämnen. Tillsätt till sist den sista hälften av florsockret och blanda.

Vanliga frågor

Kan man göra dessa med konserverade jordgubbar?

Så mycket som möjligt rekommenderar vi det inte. Eftersom konserverad frukt vanligtvis är förpackad i sockersirap, kan de lägga till överflödigt socker till receptet. Om du kan, använd färsk så mycket som möjligt.

Men om du inte kan hitta färska, har vi ett par tips för hur du använder konserver:

Leta först efter konserverade jordgubbar packade i vatten eller bara mycket lätt sirap.

Skölj sedan bort sirapen och rinna av frukterna. Du kan även minska på sockret i själva receptet.


Vad är hemligheten bakom fuktiga cupcakes?

Att tillsätta gräddfil och/eller kärnmjölk till kakor är ett av de bästa sätten att skapa en mjuk, superfuktig och mjuk smula. Om du inte har en, kan du enkelt göra din egen kärnmjölk eller sub med vanlig yoghurt.

Detta är också mycket viktigt: Övermixa inte! Sluta blanda när det torra och våta precis har införlivats. Överblandning aktiverar glutenet och ger en seg konsistens.

Fler jordgubbsdesserter att prova:

Förvaringsinstruktioner:

Dessa har färsk frukt, så vi rekommenderar starkt att kyla dem så att de inte förstörs. Lägg dem i en lufttät behållare och kyl sedan i upp till 3 dagar.

Låt den svalna till rumstemperatur innan den äts, så hinner smörkrämen mjukna.


Kan man frysa cupcakes?

Ja, att frysa dem är ett utmärkt sätt att få dem att hålla längre utan att förlora fräschör. När dina cupcakes har svalnat, snabbfrys dem i ett par timmar på en plåt. Placera sedan i en Ziplock och förvara i 3 månader.

Innan servering, tina upp över natten i kylen och ställ sedan tillbaka till rumstemperatur på bänken.

Recept för jordgubbscupcakes

Cupcakes:

 • I en stor skål, vispa ihop mjöl, bakpulver, bakpulver och salt. Avsätta.

 • I en stor skål, vispa det smälta smöret, sockret, vaniljextraktet, citronsaften och citronskalet med en stavmixer tills det är väl blandat.

 • Tillsätt äggen och vispa ihop tills det är väl blandat.

 • Tillsätt gräddfilen och vispa ihop tills det är väl blandat.

 • Tillsätt kärnmjölken och vispa tills det är väl blandat.

 • Tillsätt de torra ingredienserna till de våta ingredienserna och vispa ihop tills det blandas, blanda inte för mycket.

 • Vänd ner de hackade jordgubbarna med en spatel.

 • Fyll muffinsfodren lite mer än halvfulla och grädda i 18-20 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren eller med bara några smulor fästa.

 • Ta ut cupcakes från ugnen och ställ dem på ett galler för att svalna.

Jordgubbssmörkräm:

 • Tillsätt de färska jordgubbarna i en matberedare och puré tills den är slät, du behöver 1 dl jordgubbspuré.

 • Tillsätt purén i en liten kastrull och koka den på medelvärme tills den kokar långsamt, rör konsekvent tills den har tjocknat och reducerat till cirka 8 matskedar. Denna process tar cirka 10-15 minuter.

 • När purén har tjocknat och reducerat, överför du den till en måttbägare och låt den svalna helt innan du använder den.

 • Tillsätt smöret i en stor skål och vispa tills det är slätt.

 • Tillsätt hälften av strösockret och blanda tills det är väl blandat, sluta för att skrapa sidorna och botten av skålen.

 • Tillsätt hälften av jordgubbsreduktionen och vaniljextraktet, citronskalet och saltvispet tills det är väl blandat.

 • Tillsätt det återstående strösockret, vispa tills det blandas och tillsätt jordgubbsreduktionen efter behov för att få rätt konsistens.

 • Tillsätt frosting i en spritspåse med stjärnspets och rör på cupcakes. Garnera med en färsk jordgubbe.

 • Kyl i 1-2 timmar innan servering.

 • Servera i rumstemperatur.

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button