Användbar information

Steak Quesadilla (Fajita Inspired) – Momsdish

Det här enkla biff-quesadillareceptet är packat med saftig, mör biff och sauterad paprika och lök. Så otroligt sliskig, ostliknande och 100 % barnvänlig!

Dessa läckra biff-quesadillas är det perfekta sättet att använda din överblivna biff till bra användning. Vispa upp dem för en snabb vardagsmat eller lägg i några äggröra för att förvandla dem till frukostquesadillas. Vad du än gör, gör tillräckligt med dem för att dela!

Den bästa sortens biff för en stek Quesadilla

Vår favoritbiff att använda till stekquesadillas är ribeye. Den är perfekt marmorerad och supermör, vilket ger ett så smidigt bett. Välj antingen grillad ribeye eller gjutjärnsribeye för detta recept. Du kan till och med använda överbliven flankstek, ryggbiff eller kjolstek om du föredrar magrare kött. Om du använder en gjutjärnsribeye för detta recept, se till att använda samma panna för att tillaga grönsakerna i – det kommer att ge så mycket extra smak!

Hett tips: Ta din nötköttsfyllning till nästa nivå genom att tillaga den i vår hemgjorda tacokrydda.

Hur man gör en perfekt stek Quesadilla

Det tar bara 30 minuter totalt att göra dessa ostiga quesadillas! Här är en snabb översikt över processen.

 • Fräs grönsakerna: Värm en stekpanna med olja på medelvärme. Tillsätt hackad paprika och lök och fräs dem tills de mjuknat.
 • Lägg i steken: Lägg till de tunna remsorna av biff till grönsakerna och fräs tills de är gyllene. Ställ blandningen åt sidan.
 • Sätt ihop Quesadillan: Tillsätt lite smör i en ren stekpanna och lägg en tortilla ovanpå. Tillsätt osten, stekblandningen och mer ost på hälften av tortillan. Vik över tortillan.
 • Vänd på Quesadillan: När tortillan är gyllene, vänd den och stek den andra sidan tills den är gyllene. Upprepa tills alla dina quesadillas är kokta.
 • Servera Quesadillas: Servera varm medan osten smälter tillsammans med dina favoritdippar. Gräv in och njut!

3 tips för att spika detta biff Quesadilla-recept

För att klara processen för att göra quesadilla, följ dessa 3 tips på vägen.

 • Använd alltid förkokt biff. Använd aldrig råbiff i dina quesadillas. Avsaknaden av direkt värme gör det omöjligt för biffen att tillagas ordentligt. Det är alltid bäst att använda rester!
 • Titta noga på quesadillas. Vissa spishällar är varmare än andra, så var extra försiktig så att de inte bränns. Vanligtvis fungerar det utmärkt att tillaga dem på medelhög värme, men om din kokar för snabbt kanske du vill sänka dem till medel-låg värme.
 • Gör dina egna hemgjorda tortillas. För att ta quesadillas till nästa nivå, gör hemgjorda mjöltortillas. Inget kan jämföras med konsistensen!

Olika fyllningsidéer

Om du vill bli kreativ, experimentera med olika fyllningar och ingredienser för att göra dessa quesadillas till dina helt egna.

 • Örter: För att få en extra smak, tillsätt färsk koriander eller salladslök till quesadillas.
 • Grönsaker: Lägg i sauterade champinjoner eller zucchiniskivor. För extra värme, lägg i lite skivad jalapeñopeppar.
 • Ost: Byt ut den mexikanska osten mot Monterey jack eller cheddarost.

Idéer för servering

Från dipp till läckra tillbehör, här är ett par av våra favoritsätt att servera dessa biffquesadillas.

Tips för förvaring och uppvärmning

För att hålla dina quesadillas till hands i upp till 3 dagar, förvara dem i en lufttät behållare i kylen. När de sitter kommer osten att stelna och de kommer att förlora sin krispiga crunch. För att få dem att leva igen, värm upp dem i ugnen på 350°F bara tills osten smält. Du kan också värma dem i airfryern om du har en.

Hett tips: Undvik att värma upp quesadillas i mikrovågsugn – de blir bara blöta!

FAQ

Vilken typ av ost är bäst för quesadillastek?

Den bästa sortens ost för quesadillastek är riven mexikansk ost. Det tenderar att smälta bäst. Däremot kan du använda i stort sett vilken annan riven ost du gillar bäst, förutom parmesanost (som inte tenderar att smälta superbra).

Hur lång tid tar det att tillaga en stek quesadilla på spishällen?

Det tar bara cirka 2-3 minuter per sida att tillaga en stek quesadilla på spishällen på medelvärme. Detta kan variera beroende på hur varm din spishäll blir, så se alltid till att kontrollera tortillan genom att lyfta den med spateln för att se när den blir gyllenbrun innan du vänder den.

Kan stek quesadillas frysas?

Ja, du kan frysa stekquesadillas. För att göra det, skiva dem i fjärdedelar och låt dem svalna helt. Montera kvartarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och ställ in bakplåten i frysen. När de är helt frysta, överför quesadillabitarna till en fryssäker påse i upp till 3 månader.

Kan du göra biff quesadillas i ugnen?

Ja, du kan göra biffquesadillas i ugnen. Som sagt, de blir inte så krispiga som de blir i en panna på spishällen, men det är jättegott när du lagar mat för en stor grupp. För att göra det, sätt ihop quesadillas i ett enda lager på en plåt och tillaga dem i 5 minuter vid 400 ° F på ena sidan. Vänd dem och stek dem i 5-6 minuter till på andra sidan.

Fler läckra mexikansk-inspirerade recept

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button