Användbar information

Slow Cooker kalkonbröst och sås

Perfekt fuktigt och mört kalkonbröst med ben, lättlagat i slow cookern! Perfekt för att frigöra din ugn för sidorätter, och den perfekta storleken för en mindre familj Thanksgiving. Njut av en mer stressfri semester!

Det här är en av mina Tacksägelse recept som jag vet att du vill ha till hands!

Om du är något som jag kan det vara riktigt nervöst att laga den enorma Thanksgiving-kalkonen. Det är en stor sak, och när det är stjärnan i middagen behöver du verkligen att den är fantastisk.

Så jag föredrar faktiskt att laga ett kalkonbröst istället! De är inte bara mindre och lättare att laga, de är också mycket mer ekonomiska och lättare att få plats i frysen och/eller kylen.

Det här receptet tar lättheten att tillaga kalkonbröst till en helt ny nivå genom att tillaga den i en långsam spis. Den långsamma, milda värmen gör detta till ett ganska förlåtande recept och ger en fuktig, inte torr, kalkon.

Lämnar du din ugn fri för alla andra jultillbehör och slår ut huvudrätten ur parken med smak och ömhet? Låter som en fantastisk semestermåltid för mig!

Detta är bara en översikt; de fullständiga ingredienserna och anvisningarna finns i receptkortet längst ner i det här inlägget.

 1. Kombinera rub. Rör i olja tills en pasta bildas.
 2. Bred ut på kalkon. Torka först kalkonen och massera sedan in den.
 3. Tillsätt aromater. Till den långsamma kokaren, tillsätt lök, vitlök, citron och örter.
 4. Lägg till kalkon. Att lägga kalkonen ovanpå dessa aromater innebär att kalkonen (och så småningom såsen) kommer att absorbera dessa smaker, men det håller också kalkonen borta från matlagningsvätskan.
 5. Kock. Täck över och koka på LÅG i ca 6 timmar.
 1. Stek kalkon. Om du vill ha krispig hud, lägg till den i ugnen för att steka.
 2. Sila av kokvätskan. Du vill ha cirka 2 koppar, så om du inte har tillräckligt, tillsätt kycklingbuljong tills du har 2 koppar vätska.
 3. Smält smör, gör roux. När smöret smält, tillsätt mjöl och vispa tills det är slätt.
 4. Vispa i matlagningsvätska. Vispa medan du sakta häller.
 5. Sjuda. Krydda och låt sjuda tills det tjocknat efter eget tycke.
 6. Vispa i kallt smör.

Användbart tips!

När du tittar på receptet ser du att det inte finns någon vätska till den långsamma kokaren. Det finns en gammal myt om att det är dåligt att laga kött i en långsam spis utan vätska. Även om det är en bra tumregel att lägga till vätska i vissa recept, mat som skapar sin egen juice när de lagar mat behöver inte vätska. Kalkonbröstet bastar sig i huvudsak och ångar i sin egen juice.

Variationer av detta recept

 • Dubbelbröst/kalkonkrona – Jag använde ett halvt bröst, det vill säga istället för att ha båda brösten finns det bara ett. Däremot kan du absolut använda ett helt/dubbelt bröst (eller det kallas också ibland för en kalkonkrona). Så länge det får plats i din slowcooker!
 • Mer intensiv gnugga – om du vill ha ännu mer av rub-smaken, lägg till hälften av rub/pasta under kalkonskinnet, toppa sedan skalet med resterande rub/pasta.
 • Inget dropp – Jag rekommenderar starkt att du använder dropparna för att göra såsen i det här receptet. Men om du hellre inte vill använda dem så har jag en sås recept som kan göras utan dropp.
 • Inga färska örter – medan rubben använder torkade örter, kräver detta recept färska örter i den långsamma kokaren för att ge sin fräscha smak till både kalkonen och såsen. Om du inte har några färska örter, bara utelämna dem från det steget.
 • Andra tillagningsmetoder – om du föredrar att steka ditt kalkonbröst i ugnen, har jag inkluderat ugnsanvisningar i avsnittet ”Kocktips” precis under hela receptet.

FAQ’s

Hur mycket kalkon behövs per person?

Jag skulle planera för minst 1 pund person, men upp till 2 pund per person (beroende på hur hungriga dina gäster är och om du vill ha rester).

Kan det här receptet göras med en benfri kalkonbröststek?

Detta kalkonbröstrecept med långsam kok har utvecklats för ett ben med ben. Att använda en benfri kalkonbröststek rekommenderas inte, eftersom det skulle ha olika tillagningstider.

Vilken storlek slow cooker behövs för detta recept?

Jag skulle säga att minst en 6 liter oval långkokare är idealisk. Mindre än så, och i en rund storlek, kanske inte är tillräckligt stor för att kalkonbröstet ska passa.

Gör ett kalkonbröst i slow cookern i förväg

Kalkon smakar bäst när den görs färsk, så jag rekommenderar inte att göra det här receptet helt i förväg.

Däremot kan delar av receptet förberedas i förväg.

 • Krydda gnugga – kryddningen rub plus oljan kan kombineras och förvaras i en lufttät behållare i kylen tills den ska tillagas.
 • Aromatik – löken, vitlöken och citronen kan skivas och förvaras i en lufttät behållare i kylen tills den ska tillagas.
 • Skysås – mjölet kan mätas i förväg, såväl som salt och peppar, och förvaras sedan i rumstemperatur tills det ska tillagas.

Lagring

Överbliven kalkon bör kylas i en lufttät behållare och ätas inom 3-4 dagar.

Frysning

Kokt kalkonrester kan även frysas för längre förvaring! Låt kalkonen svalna helt, slå sedan in skivor i plastfolie och lägg i en fryssäker behållare och frys i upp till 3 månader.

Tina i kylen och värm sedan upp efter önskemål.

Min favorit Slow Cooker!

Jag har haft denna crockpot ett tag nu, och jag älskar verkligen hur den lagar mat. Funktionen med låslocket är fantastiskt för att ta med mat till potlucks eller andra sammankomster!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 4 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Perfekt fuktigt och mört kalkonbröst med ben, lättlagat i slow cookern! Perfekt för att frigöra din ugn för sidorätter, och den perfekta storleken för en mindre familj Thanksgiving.

Förbered slow cooker och kalkon

 • I en liten blandningsskål, kombinera gnid ingredienserna och rör om för att kombinera väl.

 • Klappa kalkonbröstet väldigt torrt med hushållspapper. Sprid rub på kalkonbröstet, använd händerna för att verkligen massera in det.

 • Tillsätt halverad lök, vitlök och citron till insatsen i en långsam spis. Tillsätt kvistar färsk timjan och rosmarin.

 • Lägg det kryddade kalkonbröstet ovanpå löken, vitlöken och citronen.

Koka kalkonbröstet

 • Täck över och koka på LOW i cirka 6 timmar, eller tills en invändig termometer visar 165°F när den sätts in i den tjockaste delen.

 • Ta bort kalkonbröst från slow cooker och ställ åt sidan på en skärbräda eller kantad bakplåt.

 • Förvärm broilern till hög och justera ugnsgallret till mittläget.

 • Lägg kalkonbröst till en ugnsform eller kantad bakplåt. Ringla kalkonbröst med lite extra oliv- eller vegetabilisk olja.

 • Stek i 3-5 minuter tills skinnet är gyllene och krispigt. Ställ åt sidan för att vila i 10-20 minuter.

Gör sås

 • Medan kalkonbröstet vilar, sila av kokvätskan ur den långsamma kokaren. Om det inte finns tillräckligt med vätska för att få till 2 koppar, komplettera med kycklingbuljong.

 • Smält smöret på medelvärme i en liten kastrull. När smält, tillsätt mjöl och vispa för att kombinera. Koka cirka 1 minut och vispa sedan långsamt i matlagningsvätskan.

 • Rör i salt och peppar och låt sjuda i flera minuter, eller tills det tjocknat efter eget tycke.

 • Ta av från värmen och vispa i kallt smör. Smaka av och justera krydda om det behövs.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

 1. För bästa resultat rekommenderar jag starkt att du använder en invändig kötttermometer för att kontrollera kalkonbröstets inre temperatur. Den angivna tillagningstiden är vad det tog för mig, men alla slow cookers lagar lite annorlunda, och även saker som hur kallt kalkonbröstet var innan tillagningen kan förändra den totala tillagningstiden.
 2. Sätt in termometern i den tjockaste delen av bröstet och du vill att den ska visa 165°F.

Ugnsanvisningar

 1. Se till att ugnsgallret är ett steg under mitten, så att kalkonbröstet hamnar i mitten av ugnen när det tillagas.
 2. Värm ugnen till 375 ° F och tillsätt lök, vitlök, citron, färsk timjan och färsk rosmarin i antingen en långpanna eller en stor ugnsform.
 3. Tillsätt kalkon och gnid in kryddningen rub/pasta.
 4. Rosta kalkonbröst i cirka 20 minuter per pund (så för ett 4 lb kalkonbröst, koka i 80 minuter), tråckla med pannsaften då och då om du vill (tråckla är dock inte nödvändigt).
 5. Använd en invändig kötttermometer som sätts in i den tjockaste delen av bröstet och när kalkonbröstet är 165°F, ta bort pannan från ugnen.
 6. Överför kalkonbröst till ett fat eller skärbräda för att vila i cirka 15 minuter medan du gör såsen.
 7. Gör såsen enligt anvisningarna i huvudreceptet och servera enligt anvisningarna.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button