Hälsosam livsstil

Salted Chocolate Chip Cookies – Den chunky kocken

Dessa tjocka, sega saltade chokladkakor är det ENDA chokladkakareceptet du behöver! Plus ett tips för att hålla dem supermjuka i flera dagar!

Om du aldrig har provat saltade chokladkakor förut, har du en UNDERBART!! Ströet av havssalt accentuerar verkligen den rika chokladsmaken, och detta recept ger supertjocka och sega kakor som kommer att vara omöjliga att motstå!

Alla älskar en klassisk chokladkaka, men när du väl tillsätter salt på toppen blir det den ultimata efterrätten!

Även om dessa kakor är gjorda helt från grunden, tar de verkligen inte särskilt lång tid alls! Ja, det finns lite tid för att slappna av… men det är inte praktiskt, så du har lite stillestånd.

Om den ”saltade” delen av dessa saltade chokladkakor gör dig förbannad, lova mig bara att du ska prova det innan du fattar ett beslut. Havssaltet gör dessa inte alltför salta, det är bara en nypa som verkligen accentuerar den rika chokladsmaken.

Ungefär som Guinness gör i dessa cupcakeseller så gör bakchokladen det här kalkon chili! Jag rekommenderar verkligen havssalt för dessa kakor dock, inte kosher eller bordssalt.

Och självklart kan du inte ha dessa saltade chokladkakor utan ett glas kall mjölk!

Som vi alla vet är bakning, även om det är mer av en vetenskap, inte exakt detsamma från ett kök till ett annat. Hur någon mäter sitt mjöl, temperatur på ingredienser, omgivningstemperatur, ingrediensers färskhet och olika ugnar är bara några av variablerna.

För att hjälpa er att få de PERFEKTA kakorna varje gång, här är några av mina användbara tips.

Tips för perfekta kakor:

 • Använd rumstempererade ingredienser (ägg, smör, etc).
 • Se till att dina ingredienser är färska (som bakpulver till exempel, om det inte är färskt kommer det inte att agera på samma sätt under bakningen).
 • Kyl din deg i minst 30 minuter.
 • Rulla degen till bollar och platta inte till dem.
 • Baka kakor på bakplåtspapper och lägg dem inte för nära varandra.
 • Tryck försiktigt in några extra chokladbitar i toppen av degbollarna innan de gräddas (får dem att se riktigt vackra och bakverkslika ut).
 • Ta ut kakorna när de ser ut att vara nästan färdiga. Mitten ska fortfarande se något undergjord ut. De kommer att fortsätta baka när du låter dem svalna några minuter på bakplåten.

Jag har också ett superbra tips som jag bara MÅSTE dela med er. Du vet den där nybakade konsistensen av kakor som du älskar, men som bleknar efter bara ett par timmar? Jag hittade ett sätt du kan ha den mjuka konsistensen i flera dagar. Ja, DAGAR!

Ta en lufttät förvaringsbehållare och fodra botten med vaxpapper. Lägg en mjöltortilla ovanpå vaxpappret, toppa sedan tortillan med ett annat ark vaxpapper. Lägg sedan på dina kakor som vanligt, med vaxpapper mellan lagren.

Förslut behållaren. Det är allt! Tortillan avger lite fukt och den håller luften i behållaren tillräckligt fuktig för att hålla kakorna supermjuka.

För lite extra ooey-klibbig nybakad känsla, ställ in en kaka i mikrovågsugnen i 5 sekunder eller så innan servering!

Tänk på dessa saltade chokladkakor ett basrecept.. det kommer andra versioner av dessa kakor som kommer till bloggen!

Några användbara verktyg för att göra detta recept:

 • Kylställ – detta kylställ har tvärbalkar för att förstärka det… inga fler hängiga, tunna ställ!
 • Cookie Scoop – Få kakor i perfekt storlek, varje gång!
 • Havssaltflingor – Du kommer att älska konsistensen och smaken av detta havssalt!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 24 småkakor

(håll muspekaren över # för att justera)

Dessa tjocka, sega saltade chokladkakor är det ENDA chokladkakareceptet du behöver! Plus ett tips för att hålla dem supermjuka i flera dagar!

 • Tillsätt mjöl och bakpulver i en blandningsskål och vispa i 15 sekunder för att införliva och göra dem fluffiga.

 • Tillsätt mjukt smör och båda sockerarterna i skålen med en stavmixer. Vispa med paddeltillbehör i cirka 2 minuter tills blandningen är slät och fluffig.

 • Tillsätt ägg och vanilj, vispa på LÅG hastighet tills det blandas.

 • Tillsätt mjöl, hälften av blandningen i taget, vispa på LÅG hastighet tills det PRECIS blandas efter varje tillsats. Blanda inte för mycket, annars blir dina kakor inte mjuka och möra.

 • Tillsätt chokladbitar och rör ihop med en träslev.

 • Täck skålen och kyl i minst 30 minuter.

 • minuter innan du vill baka, förvärm ugnen till 350 grader F. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

 • Använd en stor kakskopa (eller en 1/4 kopp fylld cirka 2/3 av vägen), ös upp runda bollar av deg på bakplåtspapper cirka 2 tum från varandra. Jag bakade 6 kakor per plåt.

 • Tryck ut ett par chokladbitar i toppen av degbollarna och grädda i cirka 10-12 minuter, eller tills kanterna är lätt gyllenbruna och kakornas toppar ser lite undergjorda ut. (min tog 11 minuter).

 • Strö toppen av bakade kakor med några havssaltflingor.

 • Låt kakorna svalna på bakplåten i 5 minuter och överför sedan till ett galler för att avsluta svalningen.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

1. Recept anpassat från Williams Sonoma
2. Om du använder osaltat smör, tillsätt 1/4 tsk salt till de torra ingredienserna
3. Jag mäter mitt mjöl genom att vispa mjöl i förväg, ösa mjölet med måtten, jämna ut med baksidan av en smörkniv och se till att vispa mjölet igen innan du lägger till degen.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button