Hälsosam livsstil

Ryska fyllda paprikor – Momsdish

Dessa ryska fyllda paprikor är fulla av mald kyckling, mört ris och sauterade grönsaker. Bakad till perfektion i tomatsås & avslutad med gräddfil!

Ett av de mest älskade recepten i slavisk kultur är en köttig fylld paprika. De är inte bara löjligt tröstande, utan de är också ett snabbt sätt att få en rejäl portion grönsaker i din kost. I detta recept på fylld paprika håller vi saker och ting enkelt med minimala ingredienser och förberedelser. Det enda vi inte snålar med är smak!

En liten bakgrund på rysk fylld paprika

Ungefär som kålrullar eller risfyllda kycklinglår, kommer du sannolikt att hitta en klassisk fylld paprikarätt på en slavisk fest. Till skillnad från amerikansk fylld paprika, tenderar slaverna att välja smal eller mini paprika istället för röd eller grön paprika. I det här specifika receptet använde vi ungersk paprika, men använd gärna vilken sort du gillar bäst – du kan inte gå fel!

Hur man förbereder fylld paprika

Här hittar du en översikt på hög nivå av instruktionerna om hur du drar ihop dessa enkla fyllda paprikor.

 • Koka riset delvis: Koka upp två koppar vatten med buljongkoncentratet i en stor gryta. Häll i riset och sänk värmen, koka kornen tills de nästan är genomstekta (oroa dig inte, riset kommer att sluta i ugnen).
 • Fräs grönsakerna: Fräs lök och morötter i en stekpanna som är förvärmd med olivolja på medelvärme tills de mjuknat.
 • Sätt ihop fyllningen: Lägg sedan i det förkokta riset och det malda köttet i pannan och rör om.
 • Förbered paprikorna: Skiva topparna av paprikan och rensa ur frön och fiberbitar. Fyll paprikan till fyllningen och sätt ihop dem på sidorna i en ugnsform.
 • Gör såsen: I en stor gryta, häll kokt vatten över tomaterna och blötlägg dem. Ta bort skalet och skär dem i tärningar. I en stor stekpanna, förvärm hälften av koppen lätt olivolja, häll i tomaterna och låt dem sjuda i några minuter. Häll tomaterna över paprikan, följt av en kopp kokt vatten blandat med mer buljongbas.
 • Baka paprikan: Grädda sedan paprikorna vid 400°F i cirka 60 minuter. Servera de fyllda paprikorna med en sked sås och en klick gräddfil. Njut av!

En handfull Pepper Stuffin’ Tips

Ett par användbara peppartips hjälper dig att få ut det mesta av detta recept.

 • Fyll paprikan med rå köttfärs. För de saftigaste och mest smakrika paprikorna, fyll paprikorna med rått kött jämfört med förkokt kött. Oroa dig inte – den kommer att lagas hela vägen i ugnen!
 • Använd konserverade tomater för att få fart på såsen. Om du har bråttom, fortsätt och byt ut de färska tomaterna mot konserverade tomater istället. Det är inget fel med en genväg!
 • Grädda paprikan utan lock. Såsen kommer att förhindra att paprikan bränns, så fortsätt och baka dem utan lock för bästa resultat.
 • Byt in dina favoritingredienser. Om du föredrar, byt ut den malda kycklingen mot malet fläsk eller nötfärs eller till och med mald kalkon (se bara till att den är mager så att paprikan inte blir för fet). För extra smak kan du till och med lägga till fler kryddor och örter som hackade vitlöksklyftor, knäckt svartpeppar eller färsk dill eller färsk persilja till mixen.

Som en tjockare sås? Lägg i ett par matskedar tomatpuré!

Idéer för servering av rysk fylld paprika

Dessa paprika är definitivt mättande nog att ätas som en måltid helt på egen hand. Men om du vill ha en mer välrundad måltid, servera dem tillsammans med krämig potatismos eller färskpotatis med bacon & örter.

Bästa praxis för lagring

Det finns två olika sätt att förvara din fyllda paprika: rå eller färdigkokt.

 • Förvaring av rå paprika: Om du vill förbereda i förväg en dag i förväg, förvara dem råa och täckta med plastfolie. För att värma upp dem, stoppa in dem i ugnen och grädda dem enligt anvisningarna.
 • Förvaring av kokt paprika: Om du vill ha dem till hands för att enkelt äta mellanmål, förvara dem täckta med plastfolie och färdigkokta i upp till en vecka. För att värma upp dem, ställ in dem i mikrovågsugnen eller tillbaka i ugnen täckt med folie tills de är genomvärmda.

FAQ

Måste man koka paprika innan man fyller på dem?

Nej, du behöver inte koka paprika innan du fyller på dem. I själva verket kommer detta att göra dem blöta. För bästa resultat, baka dem från råa så att de fortfarande har lite bett.

Hur förhindrar du att dina ryska fyllda paprikor blir blöta?

Att inte koka paprikan innan du stoppar i dem är avgörande, men det är också viktigt att du inte övergräddar dem. Ju längre de sitter i ugnen, desto mjukare och blötare blir de. 1 timmes bakning är mer än tillräckligt!

Hur vet du när rysk fylld paprika är färdiglagad?

Du vet att rysk fylld paprika är färdiglagad när paprikan lätt kan stickas igenom med en gaffel, men ändå är lite fast, och köttfärsen inte längre är röd eller rosa.

Hur förhindrar du att din ryska fyllda paprika blir intetsägande?

För att förhindra att de fyllda paprikorna blir intetsägande, se till att både fyllningsblandningen och såsen är väl kryddade. Buljongbasen tillsätter en bra mängd salt, men tillsätt gärna mer efter dina önskemål.

Varför är riset i din fyllda paprika hårt?

Om riset i dina fyllda paprikor fortfarande är lite fast, är det troligt att du inte förkokade riset tillräckligt länge eller gav paprikan tillräckligt med tid att baka. Lös det här problemet enkelt genom att täcka paprikorna och stoppa tillbaka dem i ugnen tills riset är helt genomstekt.

Fler recept på smaskiga fyllda paprika

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button