Enkla recept

Reindeer Rice Krispies recept – söta och salta måltider

Reindeer Rice Krispie Treats är en rolig och läcker godbit för en semesterfest, gjord med bara 7 ingredienser, de gör det perfekta julprojektet med barn. Allt du behöver är lite krispiga risflingor, marshmallows, M & M-godis och några färgade chokladskivor. Det är så lätt att göra, du kan låta barnen göra det!

Letar du efter andra sorters rice krispie godsaker? Prova våra Peanut Butter Rice Krispie Treats gjorda med krämigt jordnötssmör, chokladchips och risflingor. En annan läcker godbit med jordnötssmör är dessa krispiga jordnötssmörbollar gjorda med ris krispieflingor och jordnötssmör doppat i smält choklad.


Tro det eller ej, rice krispie godsaker har funnits sedan 1939. Den uppfanns av Mildred Day och Malitta Johnson som arbetade för Kellogg Companys hemkunskapsavdelning. Det var ett recept som de hittade på för en insamling till Camp Fire Girls of America, som är en typ av tjejgrupp som Girl Scouts. De var så populära att Kellogg började sälja dem kommersiellt 1995.

Christmas rice krispie godsaker är underbara snacks för barnen under semestern. Om du älskar rice krispies godsaker, är dessa julgodis för dig! Starta en ny tradition för barnen i år. Samla dem alla i köket på julafton och låt dem skapa sin egen roliga twist till dessa klassiska marshmallowgodis.

Dessa söta små renar är bättre än de vanliga marshmallowgodisarna. Dessutom är de otroligt smöriga och sega, med en fin mängd marshmallow godhet. Chokladbotten är den perfekta söta avslutningen!

Funderar du på att göra andra julefterrätter? Prova våra underbara julkranskakor gjorda med mini marshmallows, cornflakes och grön matfärg. För något riktigt snabbt och enkelt som barnen kan göra, har dessa rennosgodis bara tre ingredienser: Rolos, M & M:s och kringlor.


Ingredienser som behövs:

För att göra dessa ren rice krispie godsaker, samla ingredienserna som visas nedan. När du är redo, scrolla ner till botten av sidan för att hitta vårt utskrivbara receptkort. Den har alla mått och steg-för-steg-anvisningar.

 • Marshmallows: Minimarshmallows eller vanliga är båda bra.
 • Rice krispies flingor
 • Godisögon
 • Röda M&M-godisar
 • Smör: Vid rumstemperatur.
 • Mörk chokladgodis smälter
 • Grönt godis smälter

Hur gör man ren rice krispies godsaker från grunden?

 1. Förbered pannan: För att börja, förbered först en 9×13-tums panna med matlagningsspray.
 2. Gör rice krispie godsakerna: smält först smöret i en stor gryta på medelvärme innan du tillsätter marshmallows.
 3. Smält marshmallows: Tillsätt sedan marshmallows och rör om tills de är helt smälta.
 4. Tillsätt flingorna: Efter att alla smält, ta av grytan från värmen och tillsätt rice krispie flingorna. Blanda tills det är ordentligt blandat.
 5. Häll det i pannan: Skrapa sedan ner den smälta marshmallowblandningen i den förberedda kakformen och låt den stelna innan du skär den i rektanglar för renarna.
 6. Lägg till pinnar: När de alla är skurna, tryck en pysselpinne eller sked i botten på var och en.
 7. Gör hornen: Smält sedan den mörka chokladen enligt instruktionerna på förpackningen och häll den sedan i en plastpåse. Skär ett litet hål i påsens hörn och använd den smälta chokladen för att göra renhorn.
 8. Stick på ögon och näsa: Använd sedan en prick choklad för att fästa godisögonen och M & M-näsan.
 9. Tillsätt grön choklad: Smält till sist de gröna chokladskivorna och doppa botten av varje rice krispie treat ren i den smälta gröna chokladen.
 10. Kyl och servera: Låt dem slutligen svalna helt innan servering.

Receptvarianter:

 • Choklad: Använd kakao krispies flingor för att göra choklad rice krispie godsaker för chokladälskare.
 • Vit choklad: Du kan också använda smält vit choklad för att göra snö runt det gröna gräset.
 • Pretzel horn: Ett annat sätt att göra horn är att använda chokladtäckta kringlor till hornen. Doppa bara kringlor i den mörka chokladen och fäst dem på toppen av varje ren rice krispie godbit.
 • Chokladbitar: Du kan också använda smält chokladflis för att göra hornen.
 • Rudolfs näsa: För en extra stor Rudolf-näsa, använd röda jordnöts M & M istället för vanliga.
 • Andra karaktärer: Vara kreativ. Använd andra färger och gör olika karaktärer som jultomten, tomten på hyllan och frostig snögubbe.
 • Pretzel horn: Istället för att använda choklad till hornen, sätt bara vanliga kringlor på där med en prick grön choklad. Du kan använda minikringlor eller kringlor.
 • Chokladögon: Om du inte har godisögon, använd bara en chokladbit för varje öga.

Så här serverar du:

Alla barn älskar rice krispie godsaker men de kommer verkligen att älska att se denna smaskiga goding på dessertbordet i år! De är lätta att göra och smakar lika läckra som de ser ut. Prova ett av våra serveringsförslag eller dela några av dina egna i kommentarsfältet längst ner på sidan.

 • Strö lite julströssel på den smälta gröna chokladen innan den smälter för att göra dem extra festliga.
 • Du kan servera dessa söta små rice krispie-godsaker precis bredvid den ursprungliga klassiska godbiten för att ge alla deras favoriträtter efterrätt.
 • Sätt fram en mängd olika dekorationer som olika färgade M & Ms, chokladchips och chokladchips samt glasyr i olika färger för att låta dem dekorera sina egna söta små ren rice krispie godsaker.
 • Slå in var och en av dessa rice krispy godsaker i cellofanpåsar och ge ut dem som julklappar till vänner och grannar.
 • Skär dina rice krispie godsaker i triangelformade bitar och gör en julgran istället. Klä den med smält grön choklad och lägg på strössel eller annan juldekoration till lamporna och prydnadssakerna. Använd en kringelstav till trädstammen.
 • Använd en stor kakform för att göra ett tunnare lager av marshmallowblandningen. Låt sedan barnen använda kakformar för att göra sina egna favoritformer att dekorera.

Vanliga frågor

Hur kan jag förhindra att marshmallowblandningen fastnar på mina händer?

Det bästa sättet att göra detta är att blöta händerna och sedan skaka av dem. Du vill att de ska vara lite blöta innan du trycker ner flingorna i pannan. Om dina händer är för blöta fastnar det ännu värre. Och se till att du använder kallt vatten istället för varmt eller varmt.

Vad mer kan jag använda för ögonen?

Istället för godisögon, använd smält vit choklad och minichokladchips. Du kan också använda vit frosting. Lägg bara till en prick vit choklad och tryck in en minichokladbit i varje cirkel av choklad för att göra ögat.

Kan jag använda andra sorters flingor till detta recept?

Ja, du kan använda vilken typ av krispiga flingor som helst för dessa krispiga godsaker. Några bra flingor att prova är Captain Crunch, Fruit Loops, Apple Jacks eller Cinnamon Toast Crunch samt Frostade Flakes, Fruity Pebbles eller Trix. Nu har de så många nya spannmål att du kan njuta av olika sorter som Reeses Puffs, Nutty Buddy, Wendy’s Frosty, Hershey Kisses, Cookie Crunch och Churros.


Vad är näringsfakta i detta recept?

Dessa godsaker har 399 kalorier per portion med 83 gram kolhydrater och 7 gram fett med 2 gram mättat fett. De har också 14 milligram kolesterol, 10 gram socker och 455 milligram natrium. Men du får också 5 348 enheter vitamin A, 60 milligram C-vitamin, 8 milligram kalcium och 24 milligram järn.

Så här lagrar du rester:

 • Lagra: Det är lätt att förvara godsaker. Vänta bara tills de är helt torra och slå in var och en för sig i plastfolie. Lägg dem sedan i en blixtlåspåse så håller de sig fräscha i fyra dagar på bänkskivan eller en vecka om de är kylda.
 • Frysa: Varsågod och frys in överblivna rice krispie godsaker om du har för många att göra klart på några dagar. Lägg bara plastpåsen i en lufttät behållare innan den fryses in. De kommer att hålla sig bra i flera månader på detta sätt.
 • Tina: Tina över natten innan servering för bästa resultat.

Fler julrecept att prova:

Recepttips:

 • För att förkorta förberedelsetiden, använd i butik köpta rice krispie godsaker istället för att göra din egen.
 • Ta enkelt bort rice krispie godsaker från pannan genom att köra en smörkniv längs kanten på pannan.
 • För att se till att dina rice krispie rengodis inte fastnar på pannan, använd bakplåtspapper eller vaxpapper.
 • Du kan använda en rund kakform till flingblandningen om det är allt du har. Häll bara den i den förberedda pannan och skär den sedan i triangelformade bitar istället för rektanglar.
 • Ett enkelt sätt att smälta chokladen är att lägga dem i en mikrovågssäker skål och värma den i 30 sekunder. Rör om och värm i ytterligare 30 sekunder.
 • Inga M&M:s? Använd olika röda godisar för den röda näsan. Ett rött Skittles-godis eller glödhett kanel skulle fungera utmärkt.
 • Du behöver inte använda en röd näsa för var och en av dem. Det finns trots allt bara en Rudolph. Använd brun till resten av ren rice krispie godsaker.
 • Se till att platta till flingblandningen till ett jämnt lager innan de stelnar.
 • Se till att dina händer är lite blöta när du trycker ner marshmallowblandningen i pannan, så att den inte fastnar på dem.
 • Du kan använda det generiska märket av krispiga risflingor. Båda fungerar likadant.

Ren Rice Krispie godsaker

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button