Bakverk recept

Recept på stekpanna Brownie (kola & choklad)

Tillverkad i en skål, den här stekpanna brownien är fylld med hackade karamellgodisar och Hershey-barbitar, och bakas sedan till en varm, fluffig perfektion!

Perfekt för alla tillfällen och SÅ lätt att göra! Vi älskar lätta godis som min Baileys Brownie Dip Bourbon Vaniljglass. Det här är en av mina Desserter du kommer definitivt att ha i din receptlåda!

BROWNIE RECEPT

Vem har tid att vänta på att brownies ska svalna? Det är bara att baka en stekpanna, ta en sked och gräv ner sig direkt och njut av smutsen!

Jag känner att det finns dagar då vi bara BEHÖVER godis.

Kanske har du varit superstressad, kanske har du inte fått din morgonkopp kaffe, kanske har dina barn påminnt om devil-spawn, eller så kanske du såg en bild på Instagram som bara fick dig att vattnas i munnen och utlöste det omedelbart sug.

Brownies är väl bara det bästa? Och vad är bättre än en brownie… en stekpanna brownie!

De är gjorda för den otåliga personen, eftersom det inte finns någon väntan på att browniesna ska svalna innan du skär dem i fina små rutor. Bara ta en sked och bokstavligen gräva i!

HUR MAN GÖR SKILET BROWNIES

 1. Tillsätt smör och hackad choklad i en stor mikrovågssäker skål och låt mikrovågsugnen smälta. Detta kan även göras över en dubbelpanna.
 2. Ställ smält choklad och smör åt sidan för att svalna några minuter.
 3. Rör ner socker, ägg och vanilj.
 4. Tillsätt mjöl, kakaopulver och rör om försiktigt tills det JUST blandat.
 5. Rör ner hälften av godis- och chokladbitarna.
 6. Häll i stekpanna och grädda i ca 30 minuter.
 7. Låt svalna i 5-10 minuter, toppa med mer godis/choklad, kolasås och glass.

MATNINGSTIPS FÖR DETTA BROWNIE-RECEPT

 • RUMSTEMPERATUR -för bästa resultat när du bakar bör dina kalla ingredienser vara i rumstemperatur så att de kan blandas helt in i degen. För det här receptet är det bara äggen. Försök att ta ut dem ur kylen ca 30 minuter innan du gör brownies.
  • Om du har glömt, oroa dig inte! Prova att fylla en liten skål med varmt vatten (inte varmt!) och tillsätt dina ägg i det i några minuter så att de kan värmas upp.
 • KAKAO PULVER – använd ditt favoritmärke av kvalitetskakaopulver. Jag personligen gillar att använda Hershey’s.
 • ÖVERBLANDNING – överblandning av smeten kan innehålla för mycket luft, vilket kan ändra konsistensen. Jag gillar att blanda tills det inte blir några torra mjölstrimmor vid omrörning. Och jag rör alltid om min browniesmet för hand… en mixer är ett säkert sätt att övermixa.

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • GODIS – om du föredrar en annan typ av godis, byt gärna till det! Mitt personliga favoritalternativ är Snickers-barer.
 • HET FUDGE-SÅS – för en extra dos choklad, prova en klick varm fudgesås.
 • KOLA – istället för att gå på butiksköpt kolasås rekommenderar jag varmt min brynt smör saltad kolasås… det tar inte lång tid att göra och det är det fantastisk!!
 • ESPRESSO – en av mina favoritsaker att lägga till mina chokladbakade varor är espressopulver. Den lägger till en läcker bakton av kaffe som förstärker chokladsmaken. Prova att lägga till 1/2 tsk till dina brownies!

GÖR SKILLET BROWNIE I FÖRE TID

Även om jag inte har testat det här, har jag läst i Bon Appetit att om du kyler smeten över natten (eller bara några timmar), att resultatet blir en brownie som har en mer intensiv chokladsmak och är ännu skummare.

Detta är redan ett ganska choklad-y och fudgy brownie-recept, så jag har aldrig känt ett behov av att testa deras teori.

FRYSNING

När du bakat brownien, låt den svalna helt (antingen i stekpannan eller ut). Slå in den tätt i plastfolie och lägg den i en lufttät behållare och frys i upp till 3 månader.

För att tina, ställ i kylen över natten eller på bänken i flera timmar.

LAGRING

Rester (om du har några!), bör förvaras i en lufttät behållare i upp till en vecka. Inget behov av att kyla.

Åh, och den där kulan av härligt lätt smält vaniljglass? Inte valfritt!

Okej, det ÄR faktiskt valfritt, men egentligen, varför inte njuta av den fantastiska varma/kalla kombinationen?

På tal om det, min man gillar inte hela det varma/kalla… är han galen eller vad?

Det är bara något så otroligt gott med en varm, sliskig chokladbit med en kall, söt tugga av vaniljglass… det vattnas i munnen!!

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Receptet publicerades ursprungligen i maj 2017, men har uppdaterats med ytterligare information i januari 2020.

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 8 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Tillverkad i en skål, den här stekpanna brownien är fylld med hackade rolo-godis och Hershey-barbitar, och bakas sedan till en varm, fluffig perfektion!

 • Värm ugnen till 350 F grader och justera ugnsgallret till det nedre tredje läget. Spraya lätt en ugnssäker 9 tums stekpanna med matlagningsspray och ställ åt sidan.
 • Tillsätt smör och hackad halvsöt och mjölkchoklad i en stor mikrovågssäker skål och mikrovågsugn i steg om 20-30 sekunder, rör om efter varje steg tills det smält. Ställ åt sidan i 5-10 minuter för att svalna något.

 • Tillsätt vispat strösocker till chokladblandningen, tillsätt sedan ägg och vanilj, vispa tills den är slät.

 • Tillsätt mjöl och kakaopulver och vänd i försiktigt, bara tills det inte finns några mjölstrimmor kvar. Rör ner 1/2 av den hackade Hershey-baren och 1/2 av de hackade rolo-godisarna.

 • Häll browniesmeten i den förberedda stekpanna, strö kvarvarande hackad Hershey-bar över toppen av smeten och grädda i cirka 30 minuter. För att kontrollera att den är ordentligt färdig, sätt in en tandpetare i mitten. När det kommer ut med några fuktiga smulor är det klart.

 • Låt brownien svalna i 5-10 minuter, toppa med överblivna hackade rologodisar, en kula glass (om så önskas) och ringla över saltad kolasås. Ta en sked och gräv in!

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

 1. Om du använder osaltat smör, tillsätt 1/4 tsk salt. Tillsätt det med mjöl och kakaopulver och fortsätt enligt anvisningarna.
 2. Om du föredrar att servera denna stekpanna i klyftor, låt den svalna längre tills den inte längre är varm och sliskig.
 3. Som med all bakning, bakar alla ugnar och stekpannor olika, så börja kontrollera att din brownie är klar (använd tandpetartestet – du letar efter några fuktiga smulor) vid cirka 25-27 minuter


Recept inspirerat från Sally’s Baking Addiction

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Spara

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button