Recept

Recept på saftiga hemgjorda köttbullar (video)

Hemgjorda köttbullar är så enkel och lätt för att göra att du aldrig mer kommer att använda butiksköpta. Med sin saftiga konsistens och lätt salta smak tar den Italien direkt till dig.

Oavsett om det är pasta, ris eller till och med i soppa, kommer enkla köttbullar alltid att vara den perfekta huvuddelen av varje maträtt. Letar du efter fler sätt att piffa upp middagen? Leta inte längre Magianos köttbullarrecept – COPYCAT, Bison köttbullar och Instant Pot Italian Meatball Soup är andra bra val som vi älskar.


Jag har alltid älskat köttbullar speciellt att äta dem med någon sorts pasta. Att ha dessa hemmagjorda slår alltid de köpta i butik på grund av deras fräscha smak. För att inte tala om den enorma bonusen att inte behöva tina dem efter att ha tagit ut dem ur frysen.

Det här klassiska receptet påminner mig om hur min mormor brukade göra dem. Det smakar autentiskt och kommer att konkurrera med din italienska favoritrestaurang!

Hon skulle alltid servera dem med någon form av sallad och ris. Jag behöll samma ingredienser och steg precis som min mormor brukade göra dem. Kombinationen av malet fläsk, köttfärs, ost och färska örter gör denna maträtt oemotståndlig.

Jag har också upptäckt att det smakar underbart att äta dem med en sida av potatismos. Min mormor kommer att bli stolt när hon får reda på att jag gör dessa hemma.

På cirka 30 minuter kommer du att avsluta med en utsökt, hemlagad middag för hela familjen att njuta av. Du kan servera dem som aptitretare, på smörgåsar, subs, lasagne eller ovanpå spagetti!

Dessutom är receptet otroligt lätt att dubbla eller till och med tredubbla så att göra större satser att ha till senare är extremt enkelt. Att frysa dem är inget problem eftersom de är lätta att förvara och lätta att tina.

Ingredienser till hemgjorda köttbullar

 • Kött: för förbättrad smak använder jag en blandning av kött: nötfärs och malet fläsk (80 till 85 % magert). Du kan dock göra dem med bara nötfärs. Jag rekommenderar också starkt att använda kött med högre fetthalt för en saftigare konsistens.
 • Mejeri: mjölk (gärna helmjölk) och parmesanost.
 • Ströbröd: använd gärna din favorittyp.
 • Worcestershire sås
 • Kryddor: Italiensk krydda, rödpepparflingor, vitlökspulver, salt och svartpeppar.
 • Köttbuljong
 • Söt lök
 • Färsk persilja
 • Ägg: Hoppa inte över dem, eftersom de håller ihop köttbullarna.
 • Nyhackad vitlök

Hur gör man hemmagjorda köttbullar?

 1. Förvärm ugnen: Börja med att förvärma ugnen till 400 grader Fahrenheit.
 2. Blanda ingredienserna: När de är förvärmda, blanda alla ingredienser i en stor skål och blanda försiktigt med händerna. Använd en matberedare för att finföra smulor.
 3. Rulla dem: Ta sedan lite av köttet och rulla det till formen av en boll som är ungefär en tum i diameter.
 4. Baka: Efter det, arrangera köttbullar på en smord plåt och placera dem i ugnen. Håll dem i ugnen i cirka 25 till 30 minuter.
 5. Tjäna: Njut av dem varma med lite marinarasås och spagetti.

Receptvarianter:


Tips för att hålla köttbullarna saftiga:

Du kan göra köttbullar av vilket malet kött som helst (nötkött, fläsk), men den med högre fetthalt ger bättre resultat.

2. Kombinera olika kött

För bra smak och saftig konsistens använder vi gärna en blandning av fläsk och nötkött. Detta resulterar i mycket saftiga, möra och smakrika köttbullar.

3. Använd kalla ingredienser

Medan du i många andra recept kanske är van att ha alla ingredienser i rumstemperatur, fungerar kalla ingredienser bäst i det här fallet. På så sätt bevarar du fettet från att inte smälta innan det förs in i ugnen.

4. Tillsätt fukt

Detta är ett väldigt viktigt tips, eftersom ingen gillar torra och gummiliknande köttbullar. Tillsätt mjölk, ägg, brödsmulor och buljong kommer att tillföra fukt till proteinet och göra köttet fluffigare, luftigt och superfuktigt.

6. Tillsätt ost

Vi lägger gärna till en liten mängd riven parmesanost. Du kan inte riktigt smaka osten, men vad den gör är att den tillför mer fett, den fungerar också som ett bindemedel och den tillför mer fukt, vilket resulterar i att köttbullarna blir mjukare på insidan. Värt att nämna att det ger bra smak också, och en autentisk italiensk smak.

6. Blanda INTE för mycket

Du kanske känner dig frestad att arbeta dig snabbt igenom steget att kombinera alla ingredienser. Det är dock väldigt viktigt att ta sig tid och blanda allt försiktigt. Om ingredienserna överdrivs kommer det att resultera i segare kött.

7. Grädda i en förvärmd ugn

Du vill att ugnen ska vara förvärmd och varm. På så sätt, när du väl lägger till köttbullarna, kommer utsidan att tillagas snabbare och blir som ett knaprigt skal. Detta kommer att hjälpa till att hålla centrum saftigt och fuktigt.


Vanliga frågor:

Hur vet jag om köttbullarna är färdiga?

Ta en kötttermometer och se till att deras innertemperatur är 165 grader.

Hur lång tid tar det att göra dem?

Om du kombinerar förberedelsetiden med tillagningstiden tar det cirka fyrtiofem minuter. Förberedelsetiden tar bara cirka femton minuter medan tillagningstiden tar cirka 20 till 25 minuter.

Varför är mina köttbullar sega?

Ingen gillar torra metabollar som är svåra att tugga, och ibland kan det vara riktigt frustrerande när du lägger tid på att göra egna och slutresultatet inte blir som förväntat. Det finns många faktorer som kan förändra konsistensen och skapa en segare köttbulle.

Till exempel att använda mycket magert kött, blanda ingredienserna för mycket och inte använda bindemedel som mjölk och ägg som tillför fukt. För att säkerställa att du gör de bästa hemgjorda köttbullarna någonsin har du satt ihop några tips som du kan följa.

Hur gör man färskt brödsmulor?

Att göra ströbröd hemma är superenkelt. Följ dessa steg:

 1. Riv först i skivor lite överblivet eller gammalt bröd (3 till 4 dagar gammalt).
 2. Sedan, använd en matberedare, vispa dem till fina smulor.
 3. Rostat bröd kan också användas. Rosta helt enkelt brödskivorna och smula dem sedan med en matberedare.

Hur gör man hemmagjord marinarasås?

För att verkligen uppleva autentiska italienska smaker rekommenderar jag att du gör marinarasåsen hemma med de färskaste ingredienserna. Servera den med spagetti och köttbullar – en riktig italiensk maträtt!

Här är länken där du kan lära dig hur du snabbt gör marinarasåsen från grunden.

Kan jag frysa dem?

Absolut! Hemgjorda köttbullar är otroligt lätta att frysa. När de har svalnat lägg dem i frysen. Dessutom kan de hålla sig fräscha i upp till 6 månader i frysen medan de i kylen bara håller sig fräscha i några dagar.

Hur värmer man upp bakade köttbullar?

Du kan värma upp dem genom att använda ugnen, mikrovågsugnen eller till och med en panna. Om de kommer direkt ur frysen kommer det att ta lite längre tid för dem att tina hela vägen. Men om du tar ut dem ur frysen och ställer dem i kylen kvällen innan, så tar det kortare tid att värma upp dem.

Ugn: Lägg först dem alla på en bakplåt med ugnen förvärmd till 30o grader Fahrenheit. Sätt sedan in dem i ugnen i cirka femton minuter. Det beror på hur många du värmer, men femton minuter borde göra susen.

Mikrovågsugn: Lägg köttbullarna på valfri tallrik eller skål i mikron i tre till fyra minuter och njut!

Panorera: Spraya eventuell matolja på pannan och lägg köttbullarna i pannan. Använd medelvärme och kontrollera dem gradvis och deras inre temperatur. Se till att köttbullarna är 165 grader på insidan för det betyder att de är färdiga.

Fler nötköttsrecept att prova:

Recepttips:

 • Använd alltid de färskaste råvarorna. De kommer att göra massor av skillnad!
 • Du kan också använda andra färska örter som färsk basilika, oregano eller timjan.
 • Som nämnts ovan, använd inte malet kött med låg fettprocent. Jag brukar använda 80-85% magert fett.
 • Parmesanost tillför en hel del smaker också, så var inte rädd för att använda den!
 • Dessutom, överarbeta inte köttbullarblandningen.
 • Smörj bakplåten med lite olivolja.
 • Se också till att forma bollar av ungefär samma storlek för jämn tillagning.

Lätt hemmagjorda köttbullar

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button