Hälsosamma snacks

Recept på revbensstek (med pepparrotssås)

Det här revbensstekreceptet med pepparrotssås kommer att få dina vänner och familj att dregla. Stegen är väldigt enkla, men det här kommer att bli en snygg middag!

Vi samarbetade med Beef. It’s What’s For Dinner., på uppdrag av Beef Checkoff för att visa dig hur du förbereder en stek och utformar din meny.

Prime Rib kan vara höjdpunkten på din kommande jul- eller nyårsfest. Det är så enkelt att förbereda och smakar helt underbart. Tillsammans med en krämig pepparrotssås har den smaker som inte är av denna värld.

Behöver du lite extra hjälp i köket? Använd ”Chuck Knows Beef”, den nya, allvetande nötköttsresursen, på Amazon Echo, Google Home eller ChuckKnowsBeef.com. Denna AI-personlighet är full av de bästa tipsen och tricken när det gäller att tillaga nötkött. Det stämmer, ta med de där nötköttsfrågorna till framtiden!

Din vackert tillagade Prime Rib Roast kommer säkert att lysa som stjärnan i din middag. Och hur är det med sidorna? Här är ett par av mina favoriter för en Prime Rib-middag på semestern.

  • Potatismos – Tillverkad med kraftig vispgrädde och smör, denna klassiska potatismos är ditt nästa guilty pleasure!
  • Trädgårdssallad – Smakfullt nötkött kontrasteras perfekt med en fräsch och krispig sidosallad.
  • Marinerad svamp – En av nötköttets bästa vänner är svampen. Dessa vinägersvampar är den perfekta förrätten!
  • Bet- och getost Ruccolasallad – Betor och getost balanseras perfekt av peppar-y ruccola.

Revbensstek Video

Tips för att göra revbensstek

Köper Prime Rib

Prime Rib kan gå under ett par olika namn i mataffären. De inkluderar: Holiday Roast, Ribeye Roast eller Standing Rib Roast. Ribeye Roast är vår favorit, den kommer från revbensprimalen som ger den en eftertraktad biffig smak. Den episka marmoreringen kan hittas utan ben eller ben. För fler tips om att köpa en Rib Roast, kolla in det här blogginlägget från Natasha’s Kitchen.

Värm ugnen och förbered steken

Sätt ugnen på 350 °F och krydda din stek medan den värms upp. Se till att du gnuggar kryddningen över hela steken generöst.

Laga ditt nötkött Prime Rib

Det bästa sättet att steka Prime Rib är med fettsidan uppåt i ugnen till medium-rare eller medium doneness. Låt sedan nötköttet vila i aluminiumfolie i minst 15 minuter innan du skär i det. Att låta ditt kött vila låser sig i dess juicer! Kom ihåg att inte alla stekar är identiska. Deras storlekar varierar och tillagningstiderna varierar beroende på om de är benfria eller inte. Se diagram för koktider nedan.

Notera: Under viloprocessen kokar nötkött ytterligare 10-15 grader. Ta hänsyn till detta när du bestämmer din önskade färdighet. Om du till exempel vill tillaga din stek till medium-rare (145 °F) ta bort den från ugnen vid 135 °F för att låta den koka färdig på bänken.

Investera i en ugnssäker kötttermometer

Köp en ugnssäker elektrisk kötttermometer för att ta bort gissningarna från att mäta färdigheten. Istället för att öppna ugnen i onödan och tappa saft när du fortsätter att peta köttet för att det ska bli färdigt, finns avläsningen för termometern kvar på utsidan av ugnen.

Hur man skär Prime Rib

Om din stek är med ben, vänd den först på sidan och ta bort revbenen. Håll steken stadig genom att ta tag i en bit revbensben som sticker ut. Använd en vass kniv och följ böjningen av revbensbenen så noga du kan. Nu när ditt snitt är benfritt, börja skära köttet från en av ändarna, skär över kornet för maximal mörhet. Skiva bitar ca ½ tum tjocka.

Täcker du rostbiff i ugnen

Den enda gången du bör täcka din stek lätt är när du låter den vila och bli klar på bänken. Låt bli täck den i ugnen. Du vill att ytterkanterna ska bli snygga. Att täcka steken skulle förhindra att den direkta värmen bildar en skorpa.

Notera: Om utsidan av din stek blir för mörk är det OK att täcka med folie och fortsätta tillaga vid samma temperatur.

Hur mycket Prime Rib Roast behöver jag per person?

Du kanske undrar hur mycket Prime Rib du ska köpa vid det här laget. En allmän tumregel är att planera efter ett revben per två personer. Även om de flesta inte äter ett halvt pund, hjälper denna regel dig att förhindra underköp (det värsta!). Som min mormor sa: ”Det är bättre att ha rester än att inte ha tillräckligt med mat!”

Hur lång tid tar det att tillaga revbensstek?

Tillagningstider med ben i Prime Rib

  • 4-6 pund (2 revben) – Rosta vid 350 °F i 1-3/4 till 2-1/4 timmar för Medium Rare (135 °F) eller 2-1/4 till 2-3/4 timmar för Medium (145 °F).
  • 6-8 pund (2-4 revben) – Rosta vid 350 °F i 2-1/4 till 2-1/2 timmar för Medium Rare (135 °F) eller 2-1/2 till 3 timmar för Medium (145 °F).
  • 8-10 pund (4-5 revben) – Rosta vid 350 °F i 2-1/2 till 3 timmar för Medium Rare (135 °F) eller 3 till 3-1/2 timmar för Medium (145 °F).

Benfria Prime Rib Tillagningstider

  • 3-4 pund: Rosta vid 350 °F i 1-1/2 till 2 timmar för Medium Rare (135 °F) eller 2 till 2-1/4 timmar för Medium (145 °F).
  • 4-6 pund: Rosta vid 350 °F i 2 till 2-1/4 timmar för Medium Rare (135 °F) eller 2-1/4 till 2-1/2 timmar för Medium (145 °F).
  • 6-8 pund: Rosta vid 350 °F i 2-1/4 till 2-1/2 timmar för Medium Rare (135 °F) eller 2-1/2 till 2-3/4 timmar för Medium (145 °F).

Duka ditt bord

Nu när du har alla tips du behöver för att förbereda en läcker stek är det dags att duka. Min bloggvän Courtney har alla tips du behöver för att underhålla med en biff Rib Roast. Gå över till Pizzazzerie för alla detaljer!

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button