Recept

Recept på fryst nötfärs i snabbgryta (VIDEO)

Lär dig det enklaste sättet Hur man lagar fryst nötfärs i snabbgrytan på bara 20 minuter med bara två ingredienser. Ingen upptining, ingen väntan, inget torrt kött! Använd denna metod för att tillaga alla typer av fryst köttfärs.

Detta är ett av de superenkla och praktiska Instant Pot-recepten som sparar middagstid. Servera den som den är med lite kryddor eller använd i andra recept som kräver köttfärs som denna Taco Pasta eller koreansk nötfärs.


Snabbgryta fryst nötfärs

Låt oss inse det, för det mesta är den svåraste delen av middagen när du inser att du glömt att tina köttet. Det hände mig så många gånger när jag hade fantastiska planer och idéer om hur utsökt middag skulle vara, bara för att inse att jag har ett fryst köttfärsblock kvar i frysen.

Men natten kan räddas med dessa enkla tips om hur man lagar fryst nötfärs i snabbgrytan eller andra tryckkokare med endast 2 ingredienser, varav en är bara vatten! Detta är ett bra recept för hektiska dagar och det är ett bekvämt sätt att snabbt laga fryst kött.

När det väl har tillagats använder du saute-funktionen för att bryna nötköttet med lite tacokrydda för ett omedelbart recept på tacokött! Använd gärna det tillagade köttet för att göra andra läckra måltider som sloppy joes, tacos, quesadillas eller en snabb chili.

För att göra vardagskvällarna stressfria och middagen till en lek, kolla hur man lagar frysta kycklingbröst eller kycklingvingar, hur man lagar en hel fryst kyckling och även hur man lagar fryst fläskfilé i snabbgrytan.


Ingredienser som behövs:

 • Köttfärs – tillagningstiden beror på vikten. Använd helst kött med högre fetthalt så att det inte torkar ut under tillagningsprocessen.
 • Vatten
 • Krydda – vi använder kryddningen i slutet för att ge köttet smak.

Du behöver också en underlägg eller en ångbåtsinsats, Instant Pot kommer med en underlägg, men om du inte har en kan du använda en ångbåtsinsats.

Hur lagar man köttfärs i Instant Pot?

Det här är ett superenkelt och lätt recept att följa, oavsett om du använder frysta hamburgerbiffar eller fryst kött. Också, titta på den korta videohandledningen som bifogas för en snabb guide. De allmänna stegen är följande:

 1. Lägg till vatten: Tillsätt först cirka en kopp vatten i innerkrukan. Lägg sedan till underlägget.
 2. Koka nötköttet: Lägg det frysta nötköttet på underlägget och stäng locket. Koka på HÖGT tryck i cirka 20 minuter för 1 pund nötkött och i 23 minuter för två pund. Efter det, följt av 5 minuter naturlig tryckavlastning. Gör sedan en snabb tryckavlastning för det återstående trycket.
 3. Smula ner köttet: När det är tillagat, öppna locket och överför köttet till en skål, använd en gaffel, smula ner det och tillsätt krydda. Om köttet inte är helt genomstekt, kasta vätskan från innergrytan, rengör den och lägg tillbaka den. Pressa saute, tillsätt en matsked olja och tillsätt det smulade nötköttet i grytan. Använd en träslev fortsätt att bryta den och koka den tills den är brun och klar.
 4. Tjäna: Njut av den över tacos eller ris. Som ett alternativ använd din favoritpastasås och servera den med spagetti.

Receptvarianter:

 • Efter tryckkokning av köttet, lägg tillbaka det i innergrytan och stek det med dina favoritkryddor. Vi rekommenderar Tacokrydda, Cajunkrydda eller italienska kryddor.
 • Dessutom, eftersom vanligt köttfärs smakar intetsägande, kan du röra i lite vitlökspulver, lökpulver, chilipulver, och du föredrog torkade örter.
 • När du har återställt köttet i grytan, tillsätt tomatsås, tomatpuré och krydda för att göra slarviga joes.
 • Ett annat sätt att göra nötköttet ännu mer fantastiskt är efter att du har smulat det, bara fräs det några extra minuter med sesamolja. Tillsätt lite sojasås, farinsocker, rödpepparflingor och hackad salladslök för en asiatisk twist.
 • Använd någon annan typ av malet kött, som mald kalkon, mald kyckling eller mald korv.
 • Som ett alternativ, använd den i nötfärsmiddagar och gör kassler, fyllda paprika eller fyllda zucchinibåtar.

Kan jag tillaga fryst köttfärs i snabbgrytan?

Absolut! Det är en tidsbesparande och så enkel att göra, du behöver bara två ingredienser: vatten och nötkött. Även om jag starkt skulle rekommendera att hålla sig borta från att tillaga fryst kött i mikrovågsugn eller koka det på spishällen eller tillaga det i en långsam spis.

Eftersom tillagningstiden tar för lång tid. Dessutom blir nötköttet överkokt på utsidan och underkokt i mitten, och konsistensen är helt enkelt inte densamma. Tryckkokningsmetoden är dock den som jag funnit mest framgång med. Det tar bara minuter att tillaga fryst nötfärs i snabbgrytan, så se till att spara receptet till akuta middagar!

Kan jag bryna fryst köttfärs i Instant Pot?

Jag fick den här frågan från några läsare och det är ett nej. Försök inte bryn fruset nötkött. Även om nötköttet har den mest fantastiska smaken när det är brynt, vill du inte prova det med fryst nötkött.


Hur smakar nötköttet efter tillagning i tryckkokaren?

Efter att ha smulat sönder den gillar jag att tillsätta lite kryddor, för att ge mer smak till köttet. Det smakar precis som du skulle laga det på spisen. Om du tycker att nötköttet är lite stekt, efter att du smulat det, kan du blanda i 1-2 msk nötbuljong eller kycklingbuljong.

Det smakar helt fantastiskt. Jag gillar att lägga till tacokrydda till mitt smulade nötkött, samt pepparflingor, och cirka 1 msk nötbuljong. Efter att ha blandat ordentligt får du lite utsökt tacobiff.

Fler enkla Instant Pot Recept:

Så här förvarar du:

 • Häftigt: Låt först den kokta köttfärsen svalna helt.
 • Kyla: Lägg sedan till den i en lufttät behållare och förvara den i kylen i upp till 3-4 dagar.
 • Frysa: Eftersom den redan har frysts och kokats under tryck, rekommenderar vi inte att den fryss in igen. Men om du använde den för att göra pastasås, lägg den bara till en fryssäker lufttät behållare eller fryspåse och frys in i upp till 3 månader.
 • Tina: När du är redo att använda, planera i förväg och tina blandningen i kylen över natten.
 • Uppvärmning: För att värma upp kokt nötfärs, tillsätt antingen det i en stekpanna med några matskedar buljong för fukt eller mikrovågsugn det i en minut eller två.

Recepttips:

 • Vi rekommenderar att du använder en fryst platta med 1 eller 2 pund kött. Om den är större kommer mitten inte att laga ordentligt och kan förbli frusen.
 • Dessutom, om köttet inte är helt genomstekt efter normal tillagningstid, tryck INTE på det igen. Följ istället instruktionerna i receptkortet och smula och fräs det.
 • Använd alltid en kötttermometer för att kontrollera köttets innertemperatur, för nötkött bör den inte vara mindre än 160-165 grader Fahrenheit.

Hur man lagar fryst köttfärs i snabbgrytan

 • Placera en underlägg eller ångkorg inuti tryckkokaren.

 • Tillsätt en kopp vatten eller det minsta vätskebehovet för din tryckkokare. Jag använde en 6 liter tryckkokare.

 • Lägg fryst köttfärs ovanpå underlägget, du behöver inte bryta ner det. Om du har längre bitar som inte passar, bryt dem i 2 så att du kan placera dem på underlägget.

 • Sätt på locket och lås det, se till att stänga tätningsventilen.

 • Tryckkoka på högt tryck i 20 minuter för 1 lb och 23 minuter för 2 lbs kött.

 • När programmet är klart, gör en 5-minuters naturlig tryckavlastning, öppna sedan ventilen för att frigöra det återstående trycket.

 • Använd en snabbavläst kökstermometer, ta temperaturen på ditt kött, den bör vara cirka 160F-165F.

 • Peka i mitten och se om det fortfarande är rått, om köttet fortfarande är dåligt genomstekt, överför det till en skål och kassera under tiden vätskan från innergrytan.

 • Välj sautéläge, när det är varmt tillsätt en matsked olja, tillsätt nötköttet, bryt ner det med en träslev och bryn det tills det är klart.

 • Krydda med salt, peppar och tacokrydda om du använder. Om nötköttet verkar lite torrt, tillsätt 1 msk varm nötbuljong och blanda.

 • Servera eller använd i andra recept när det är klart.

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button