Dessert recept

Recept för rostad fläskkarré i lönnsenap

Indränkt över natten i en fantastisk lönnörtslake, stekt i pannan och rostad till perfektion, allt samtidigt som det glaseras med en aptitretande lönnsenapssås… helt klart det bästa fläsket jag någonsin gjort! Perfekt för semestern eller en helgmiddag, denna rostade sidfläsk är MYCKET enklare att göra än den låter, och du kommer att älska resultatet!

Denna rostade sidfläsk utan misslyckande är en vinnare när det kommer till semestermiddagar och/eller en helgmiddag för familjen! Vi älskar rejäla huvudrätter, som min Stekt porcini stekoch Franska lök fläskkotletter. Det här är en av mina Middag recept du definitivt vill ha i din middagsrotation!

RECEPT FÖR ROSTAD FLICK

Nåväl, jag gjorde det äntligen. Jag gjorde den perfekta stekta sidfläsket. Jag har provat många tidigare, och kunde aldrig få den perfekta konsistensen, och med mest smak. Tricket är att saltla fläsket och göra en lyxig sås!

Faktum är att även de i min familj som inte är stora fläskfans ÄLSKADE detta recept. Min 6-årige son fick fjärde. Ja, du läste rätt… fjärdedelar!

Han har till och med frågat om det igen, även om vi hade det för inte så länge sedan, så jag tror att vi har en vinnare!

HUR MAN GÖR EN ROSTAD FISKLICK

Låt inte stegen och det långa receptet nedan skrämma dig, mycket av det är hands-off-tid.

 1. Bind fläsket med garn
 2. Saltlak fläsket
 3. Torka fläsk och släng marinaden
 4. Bryn fläsk i stekpanna
 5. Glasera med sås, sedan stekt fläsk
 6. Glasera igen och rosta ytterligare 10 minuter
 7. Låt vila i 5-10 minuter, skiva sedan och servera

MATNINGSTIPS FÖR FISKARKAR

 • Snåla inte med saltlake eller bränna – Jag vet, jag vet, det är extra steg och det är så frestande att bara hoppa över dem. Men för den BÄSTA grillade sidfläsket behöver du dem som ger fukt och fantastisk smak.
 • Använd en ugnssäker stekpanna – om du har en, använd den här, eftersom du har mindre disk att diska.
 • Kontrollera temperaturen – Hemligheten bakom en fantastisk fläskkarré ligger i temperaturen. Fläsk bör tillagas till minst 145 F grader, och det enda sättet att vara säker är att kontrollera 🙂
 • Se till att du har rätt köttbit – Det finns två köttstycken som har liknande namn, fläskfilé och fläskfilé.

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN FISKFLICK OCH FLISKFLICK

Även om namnen kan låta liknande, är de i själva verket väldigt olika köttstycken. De är inte skurna från samma del av djuret och tillagas på olika sätt.

Fläskfiléer är långa och tunna, med minimalt med fett. De är ibland förpackade i 2-pack i livsmedelsbutiker. Biffar bör tillagas vid högre temperaturer och under kortare tid.

Fläskfiléer är breda och täckta med ett tjockare fettlock. Lenden ska stekas och sedan tillagas vid lägre temperatur under längre tid.

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • Gör det till en måltid i en panna – de sista 30-40 minuterna av stektiden, släng lite skivad babypotatis, babymorötter, halverade brysselkål, tärnad butternut squash, etc, med lite olivolja och salt och peppar. Lägg dem runt sidfläsket och låt dem steka resten av vägen med fläsket!
 • Använd en fläskfilé istället – om du har bråttom kan du byta ut den större fläskfilén, mot en mindre fläskfilé. Jag gillar faktiskt att använda två av dem. De väger vanligtvis cirka 1/2-1 lb vardera. Rosta vid 400 F grader i 35-45 minuter, eller tills fläsk är kokt till en innertemperatur på 145 F grader.

ATT GÖRA DEN HÄR FISKLIPPEN I EN SLOW COCOK

Det här receptet fungerar också riktigt bra i slow cookern, som är perfekt när du vill ha en fantastisk middag, men behöver den klar när du kommer hem.

 • För den bästa konsistensen och smaken rekommenderar jag fortfarande att man saltar fläsket och steker det. Brännet ger den en fantastisk karamellisering som är lika med fantastisk smak. Jag vet att det är ett extra steg, men värt det!
 • Förbered fläsket på samma sätt som du skulle göra för en ugnsstek, men lägg till det i en långsam spis. Toppa med ungefär hälften av lönnsenapssåsen och en liten skvätt kycklingbuljong eller vatten.
 • Täck över och koka på LOW i 6-8 timmar. Fläsk är färdig när den inre temperaturen är minst 145 F grader.
 • Denna metod kommer att producera ett fläsk som kanske inte skivar, men kan sluta strimla, ungefär som när du gör en pulled pork.

ATT GÖRA EN FISKLICK I FÖRE TID

Jag rekommenderar inte att steka sidfläsk i förväg, eftersom den oundvikligen blir mindre fuktig och mör, jämfört med när du gör den färsk. Däremot kan du göra saltlaken en dag i förväg, liksom lönnsenapssåsen, som drar ner en hel del på din förberedelse och praktiska tid.

LAGRING

Fläskkarré bör förvaras i kylen i en lufttät behållare, och överbliven bör konsumeras inom 3-4 dagar.

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

 1. Gjutjärnspanna
 2. Stekpanna
 3. Intern kötttermometer – nyckeln till en bra stek är att använda en kötttermometer! Den här är billig, exakt och så snabb! Om du föredrar en termometer som stannar i köttet och kan varna dig när köttet har nått en inställd temperatur, prova denna ThermoPro!

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 12 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Otroligt fuktigt och smakrikt recept på sidfläsk!

FÖRARBETE

 • Skär bort överflödigt fett från sidfläsk och torka torrt. Skjut en längd köksgarn under fläsket, cirka 2 tum från slutet. Ta upp garnet över fläskets sidor och knyt det med en dubbelknut ovanpå. Upprepa med ytterligare bitar av garn, binda i 2 tums intervaller längs längden av sidfläsk.

GÖR KLATEN

 • Kombinera alla saltlakeingredienser i en mycket stor återförslutbar plastpåse (jag använde en 2 gallon storlek) eller stor lufttät behållare. Vispa tills det blandas väl.

 • Tillsätt beredd sidfläsk i saltlake, förslut påsen eller behållaren och ställ i kylen i 8-12 timmar. När du använder en påse, gillar jag att placera påsen i en ugnsform, så om påsen läcker kommer du inte ha en jättestor röra i ditt kylskåp, det kommer att finnas i fatet.

ROSTA FISKET OCH GÖR SÅSEN

 • Värm ugnen till 325 F grader. Om du använder en stekpanna, ta ut den och spraya lätt på gallret med matlagningsspray. Om du använder en ugnssäker stekpanna, ta ut den.

 • Kombinera senap och lönnsirap i en liten skål, lägg sedan 2/3 av blandningen i en liten skål, ställ åt sidan för servering vid bordet senare. Resten av såsen kommer att användas för glasering.

 • Ta bort fläsk från saltlake och klappa mycket torrt. Krydda fläsk med 1/2 tsk vardera salt och peppar. Kassera saltlösning.

 • Värm olja i en stor, tjockbottnad stekpanna över MED HÖG värme. När oljan är väldigt varm, tillsätt fläsk och stek ca 2-3 minuter per sida tills den fått färg.

 • Jag gillar att använda en gjutjärnspanna, så jag kan ta pannan direkt från spishällen till ugnen. Om du föredrar en stekpanna så fungerar det också.

 • Glasera lätt fläsk med lite av lönnsenapssåsen. Stek fläsk i 1 timme och 15 minuter.

 • Glasera fläsk igen med lönnsenapssås och fortsätt sedan att steka ytterligare 10 minuter eller så. Fläskkarré är klar och säker när den tillagas till en innertemperatur på 145 F grader.

 • Låt fläsk vila 5-10 minuter, skiva sedan och servera med den skål med lönnsenapssås du ställt åt sidan tidigare.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button