Recept

Pumpkin Creme Brulee (recept som görs i förväg)

Detta Pumpkin Creme Brulee-recept är den perfekta höstdessert som görs i förväg! Jag lovar att det är lättare att göra än du tror; bara 5 enkla ingredienser ger dig en krämig vaniljsås toppad med en knäckigt karamelliserad sockertopping!

Denna Caramel Äppelkaka är en så rolig dessert, och SÅ läcker! Vi älskar höstens desserter, som min Apple Crispoch Kanderade mandlar. Det här är en av mina Efterrätt recept du definitivt vill ha i din samling!

PUMPACREME BRULEE RECEPT

Creme brulee är en av de där desserterna jag alltid förknippar med en restaurang. En FANTASTISK restaurang inte mindre. Som ett dyrt steakhouse. Den har bara luften av en snygg efterrätt, och till och med namnet är franskt, vilket indikerar att det är elegans.

Men visste du att det faktiskt är lätt att göra hemma? Den mest komplicerade delen är att temperera äggulorna, och det är faktiskt väldigt enkelt att göra. Jag har brutit ner det steg för steg och förklarat i detalj inte bara hur man gör det, utan varför det är viktigt.

Det är egentligen bara att vispa och hälla 🙂

Denna dessert är också perfekt att göra inför sällskap eller fest, eftersom den måste svalna i minst 4 timmar! Och att bränna sockret för att få den perfekt knastrande karamelliserade toppen är alltid en publikbehag.

HUR MAN GÖR PUMPACREME BRULEE

 1. Blanda äggulor och socker. Gör detta i en mixerskål.
 2. Sjud grädde. Tillsätt grädde, pumpa, vanilj och resterande socker i en kastrull. Låt koka upp, vispa ofta och ta sedan bort från värmen. Fortsätt vispa.
 3. Tempera äggulor. Ta bort cirka 1/3 kopp av den varma vätskan och tillsätt den långsamt till äggulorna/sockret, vispa hela tiden medan du tillsätter den.
 4. Tillsätt resten av pumpablandningen. Fortsätt att vispa när du lägger till det.
 5. Lägg till ramekins och lägg till skålen med vatten. Häll vaniljsås till ramekins, fyll det mesta av vägen upp. Lägg ramekins till en ugnsform och tillsätt vatten i ugnsformen tills det finns cirka 1/2 tum vatten i skålen. Få inget vatten i ramekins med vaniljsås, bara runt dem.
 6. Baka. Grädda vid 325°F i 40-45 minuter, tills kanterna är stelna och mitten är jiggly, som Jello.
 7. Häftigt. Lägg ramekins på ett galler för att svalna i minst 1 timme.
 8. Kyla. Täck ramekins löst och ställ i kylen i minst 4 timmar.
 9. Karamellisera sockret. Använd strösocker och strö ett tunt lager över hela ytan av den kylda vaniljsåsen. Karamellisera sockret med en kökslampa och servera genast.

YTTERLIGARE MATNINGSTIPS

 • HEAVY CREAM – Detta är en av de tillfällen då du inte vill ersätta en ingrediens. Kraftig grädde är vad du behöver för att få den rikaste creme brulee. Tung grädde kan märkas som tung vispgrädde i vissa livsmedelsbutiker.
 • ÄGGULOR – om du bara använder äggulorna får du en extremt krämig och sammetslen vaniljsås. Spara vitorna för att göra en omelett eller så kan du frysa in dem! Tillsätt äggvitan i en isbitsbricka och frys tills den är fast. Lägg sedan i en frysbehållare.
 • TEMPERA ÄGGGULORNA – Stressa inte över det här, det är inte svårt, jag lovar. Anledningen till att du gör detta är att om du tillsatte den varma pumpa/gräddblandningen till äggulorna och sockret skulle värmen öka för snabbt och röra ihop äggen. Inte precis den konsistens du letar efter i en vaniljsås! Genom att långsamt vispa i lite av den varma pumpablandningen först, höjer du temperaturen långsamt, och din vaniljsås blir sammetslen.
 • HOPPA INTE VATTEN – Om du bakar creme brulee i ugn utan att tillsätta vatten i ugnsformen med ramekins, blir vaniljsåsen gummiaktig. Du vill ha en fuktig och fuktig värme.
 • HUR MAN BERÄTTER NÄR EN KJÄLLE ÄR FÄRDIG bakad – Nyckeln till en perfekt tillagad vaniljsås är att mitten inte är helt stel när du tar ut dem ur ugnen. Kanterna kommer sannolikt att sätta sig, men mitten ska skaka lätt när du skakar ugnsformen försiktigt… mycket lik Jellos jiggle. Det kan ta mer än en gång att få rätt timing. Varje ugn är olika… så fortsätt att försöka om du övergräddar den första eller andra satsen. Du kan också använda en omedelbar termometer, den ska stå på 170°F i mitten när vaniljsåsen är klar.

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • BRUNT SOCKER – om du föredrar det kan du använda ljust farinsocker istället för granulerat på toppen av vaniljsåsen.
 • KRYDDAD – Jag lämnade målmedvetet traditionella pumpaliknande kryddor ur detta, så smaken av pumpa och vanilj lyste verkligen igenom, men om du vill lägga till några, prova att lägga till 1 tsk pumpapajkrydda till vaniljsåsblandningen.
 • KANELSOCKER – För ytterligare ett roligt smakelement, prova att tillsätta lite mald kanel till strösockret du strö på toppen av den kylda vaniljsåsen.
 • INGEN FACKLA – alla har inte en köksfackla, men den goda nyheten är att du kan göra det här receptet utan det! Lägg ramekins av kyld vaniljsås på en plåt och stek på hög nivå i flera minuter. Se bara till att titta noga, så att sockret inte svider och bränns.

TILLVERKAR CREME BRULEE I FÖRE TID

Bortsett från de fantastiska knäckiga topparna och krämiga insidan, är det bästa med creme brulee att det är den ultimata förberedande desserten. Vaniljen behöver tid att svalna – minst 4 timmar.

Jag gillar att göra mina så att de kan svalna över natten. Sedan när det är dags för efterrätt, älskar alla att se facklan i aktion!

LAGRING

Tyvärr lagras den överblivna creme brulee som har bränts inte så bra. Den knäckigt karamelliserade sockertoppen kommer att börja tappa sin kris, och kondens kommer att göra det ännu snabbare.

Obebränd creme brulee kan dock förvaras i kylen i upp till 3 dagar.

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

Följande länkar är affiliate länkar.

The Chunky Chef, LLC är deltagare i Amazon Services LLC Associates Program, ett affiliate-annonseringsprogram som är utformat för att tillhandahålla ett sätt för webbplatser att tjäna reklamavgifter genom att annonsera och länka till amazon.com. För mer information om detta program och vad det betyder för dig, se min sekretesssida.

 • Ramekins – dessa grundläggande ramekins är perfekta för att göra creme brulee!
 • Köksfackla – Jag älskar den här lilla ficklampan, den är bra för brulee, men också för att lägga till karamellisering till bakade skinkor!
 • Butan – när du köper en ficklampa ingår inte gasen, så du behöver något sånt här.

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 4 individuella portioner

(håll muspekaren över # för att justera)

Detta Pumpkin Creme Brulee-recept är den perfekta höstdessert som görs i förväg!

SIMMAR KRÄMBLANDNING

 • Tillsätt kraftig vispgrädde, pumpapuré, vanilj och återstående 1/4 kopp socker i en kastrull. Värm över medelvärme, rör om för att blandas väl och rör ofta.

 • När blandningen börjar sjuda, ta bort från värmen och fortsätt röra.

TEMPERA ÄGGGULORNA

 • Ta bort cirka 1/3 kopp av pumpablandningen och tillsätt den långsamt till ägguleblandningen, vispa kontinuerligt medan du lägger till den. Att hålla vispen i rörelse snabbt hindrar äggen från att krypa från värmen.

LÄGG TILL RESTEN AV PUMPABLANDNINGEN

FÖRBERED MAT OCH RAMEKINS

ÖVERFÖR KJÄLLA/TILLÄGG VATTEN

 • Häll försiktigt vaniljsåsen i ramekinerna, fyll dem så gott som hela vägen upp.

 • Tillsätt försiktigt varmt (men inte kokande) vatten i ugnsformen, se till att det inte kommer in i ramekinerna, tills det finns cirka 1/2 tum vatten i ugnsformen.

BAKA

 • Grädda i 325°F i cirka 40-45 minuter, tills kanterna har stelnat och mitten är jiggly, som jello.

KARAMELISERA SOCKERET

 • Använd strösocker och strö ett tunt lager över hela ytan av den kylda vaniljsåsen. Karamellisera sockret med en kökslampa och servera genast.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

Recept anpassat från NY Times (Mark Bittman)

KARAMELISERANDE SOCKER UTAN KÖKSFACKLA

 1. Lägg ramekins med kyld vaniljsås på en plåt och stek på HIGH i flera minuter.
 2. Titta noga så att de inte bränns.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button