Recept

Pumpapaj (med mördegskaka!)

Hela den fantastiska smaken av din klassiska favoritpumpapaj, men utan det finurliga pajskalet! Dessa pumpabars är så lätta att göra, och smakar fantastiskt!

Förhoppningsvis börjar vädret svalna där du är. Vi pluggar fortfarande i mitten till övre 80-talet, MEN det ska svalna mycket till helgen, och jag kan inte vänta! Jag har varit inne i en sådan fallkänsla, och det är svårt att förbli så när jag måste hålla AC igång hela tiden lol. En av anledningarna till att jag älskar hösten så mycket (förutom maten för komfort och speldag), är alla Thanksgiving-recepten… speciellt pumpapajen!

Jag har fortsatt om min kärlek/hataffär med pajskal (läs om min episka skorpa misslyckas HÄR!), och du kan faktiskt lyssna på mig prata om min episka matlagningsmisslyckande i detta Dishing with Delishes Podcast-avsnitt. Så när jag testade recept på pumpapaj ville jag verkligen ha ett som inte behövde ett riktigt pajskal. Så många av er har skrivit till mig för att säga att ni också har problem med att göra den perfekta skorpan, och jag älskar det. Vi har alla våra styrkor, och våra områden behöver vi förbättras! Så jag kom på det här OTROLIGT enkla pumpapaj-receptet som använder en mördegskakor utan förgräddning!

HUR MAN GÖR PUMPAPAJBAR

Du kommer att älska hur enkelt detta recept verkligen är. Först måste du göra din skorpa, som bara är att kombinera mjöl och socker och skära lite kallt smör i den. Jag brukar använda en konditor till det, men om du hellre använder en matberedare är det bara att pulsa tills du ser grova smulor. Du behöver inte rulla skorpan, den blir fortfarande pudrig… tryck bara in den i ugnsformen med händerna. Du behöver inte förgrädda den heller!

Därefter ska du göra pumpapajfyllningen. Pumpapaj är en vaniljsåsliknande blandning, så det går ihop väldigt snabbt. Blanda dina ingredienser och rör ner den förångade mjölken. Häll bara fyllningen över skorpan, grädda och kyl!

HUR VET JAG NÄR MINA PUMPAPAJBAR ÄR FÄRDIG GAKAD?

Det här kan vara lite knepigt, men jag är här för att hjälpa dig! Börja kontrollera cirka 65 minuters gräddningstid, och använd en ugnsvante för att försiktigt vicka lite på pannan. Stängerna ska vicka lite i mitten, men inte vara blöta och superjiggly överallt. Kom ihåg att inte skära stängerna direkt… pumpapajen behöver tid att stelna, vilket händer under kylning och kylning. Det är så frestande att prova en bit, men ha tålamod… de kommer att vara värda att vänta på!

HUR FÖRVARAR DU PUMPABARS?

Eftersom den här är hemlagad och därför fri från konserveringsmedel, plus gjord på mejeriprodukter och ägg… måste den förvaras i kylskåp. Täck bara pannan ordentligt med folie så håller de sig i 3-5 dagar. Du kanske märker när du tar ut barerna ur kylskåpet att de är lite blöta ovanpå. Det är helt normalt och på grund av temperaturförändringar. Dutta lätt på den med en ren pappershandduk så blir den bra som ny!

VAD ÄR MED ATT FRYSAS… KAN DESSA PUMPABAR FRYSAS?

Ja! Kom bara ihåg att kyla dem helt först, täck sedan kastrullen ordentligt med ett lager plastfolie, sedan ett lager folie. Pumpapajstänger kan frysas i 1-2 månader, och för att tina upp dem är det bara att ställa i kylen i hela 24 timmar.

VARFÖR ANVÄNDA INDUNSTAD MJÖLK?

Jag älskar att använda evaporerad mjölk i det här receptet eftersom det är tjockare än vanlig mjölk och har smaken av grädde, utan att tillsätta allt fett och kalorier som tung grädde skulle tillsätta. Det här är inte på något sätt ett ”hälsosamt” recept på pumpapaj… men varje liten bit räknas, särskilt under semestern eller hur? Vissa recept kräver att man använder sötad kondenserad mjölk… vilket skulle vara jättegott, men du måste utelämna en del av sockret i fyllningen.

PROTIPS FÖR ATT GÖRA PUMPAPAJBAR:

 • Planera framåt. Dessa barer måste svalna och kyla i flera timmar för att vaniljen ska stelna helt, så gör dem tillräckligt tidigt.
 • Använd konserverad pumpa av hög kvalitet. Jag har fått de bästa resultaten med detta recept, och andra, genom att använda Libbys varumärke. Butiksmärket smakade inte lika bra för mig.
 • När man gör skorpan kan det se ut som att den inte är tillräckligt blandad. Den blir fortfarande ganska mjölig och pudrig. Det är okej, allt kommer ihop i ugnen… som magi!
 • När pumpastavarna är färdigbakade blir de pösiga i pannan. Oroa dig inte, när den svalnar kommer fyllningen att sjunka ner igen… precis som en klassisk pumpapaj skulle göra.
 • Pumpapajbarer kan serveras kalla, i rumstemperatur eller lätt uppvärmda. Personligen föredrar jag kall eller rumstemperatur.

HANDLA RECEPTET:

ANDRA GODA PUMPADESSERTER:

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 15 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Fantastiska klassiska smaker av pumpapaj utan krångel med att ta itu med pajskalet!

 • Värm ugnen till 425 F grader. Klä en 9×13″ ugnsform med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och ställ åt sidan.

 • I en liten blandningsskål, kombinera mjöl och 1/4 kopp socker. Tillsätt tärningar av smör och skär i mjölblandningen med hjälp av en konditor eller två gafflar. Detta kan även göras i matberedare genom att pulsa tills blandningen ser ut som grova smulor.

 • Tryck ut skorpan i den förberedda ugnsformen i ett jämnt lager och ställ åt sidan. Till en stor blandningsskål, tillsätt pumpa, ägg, salt, pumpapajkrydda och 2 koppar socker. Vispa eller vispa ihop. Tillsätt avdunstad mjölk och rör om tills det är väl blandat.

 • Häll blandningen över skorpan i förberedd panna och grädda vid 425 F grader i 15 minuter. Låt formen stå i ugnen och sänk ugnstemperaturen till 350 grader och fortsätt grädda ytterligare 50-55 minuter, tills fyllningen stelnat.

 • Ta ut pannan från ugnen och svalna helt på ett galler. Täck över och ställ i kylen minst 2 timmar innan du skär i barer. Jag brukar göra mina barer kvällen innan, så de står i kylskåp över natten.

 • Skiva i rutor och servera med vispgrädde och en lätt kanelpuds om så önskas.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

1 portion = 1 bar
Skiva panna med pumpastänger horisontellt i tredjedelar (genom att göra 2 skivor tvärs över), gör sedan 4 jämnt fördelade vertikala skivor för att göra 15 barer per panna.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button