Enkla recept

Piroshky med övernattningsdeg (kål- eller köttfyllning)

Detta piroshky-recept skär ner på förberedelsetiden med en deg över natten. Friterad till perfektion, du har ditt val mellan en kål- eller mald kycklingfyllning!

Dessa piroshky är idiotsäkra, snabba och så tillfredsställande. När min man och jag väl var gifta tog det mig hela 8 år att arbeta upp modet för att göra dem åt honom. Varför? Det här receptet kommer direkt från hans mammas kokbok och var hans absoluta favoritgodis i barndomen. Men efter att ha bott i Seattle i flera år och lutat sig tungt på det berömda bageriet Piroshky Piroshky på Pike Place Market för att mätta hans begär, visste jag att jag var tvungen att ta reda på hur man gör dem hemmagjorda. Efter mycket om och men kunde jag inte vara mer exalterad över att det här receptet har blivit en fansfavorit på bloggen.

Vad är Piroshky?

Traditionella piroshky är friterade eller bakade slaviska bullar som är fyllda med en mängd olika söta och salta fyllningar. De liknar till sin natur handhållna pajer i amerikansk stil eller brittiska piroger. Du hittar dem serverade i hela Östeuropa och Ryssland med varierande lokal smak och stil. I den här versionen minskar vi förberedningstiden avsevärt genom att använda en snabb deg över natten. Nedan hittar du en sammanfattning av smak, konsistens och tid det tar att förbereda detta recept.

 • Smak: Den lätt söta och salta piroshkydegen kompletteras med en välsmakande fyllning av antingen kål eller mald kyckling.
 • Textur: Konsistensen på dessa piroshky är den perfekta kombinationen av seg men luftig bröddeg och en mör fyllning av finmalet kött eller grönsaker.
 • Tid: Från början till slut tar det här receptet drygt en timme att göra. Kom dock ihåg att ta hänsyn till att du måste låta degen vila över natten innan du sätter ihop.

Hur man förbereder Piroshky över natten

Att förbereda dessa piroshky över natten kräver bara en handfull ingredienser som du förmodligen redan har hängande i ditt kök och lite tålamod. Nedan hittar du en förenklad översikt över processen innan du dyker in.

 • Förbered degen en dag i förväg: Dagen innan du planerar att göra det här receptet, förbered degen och låt den stå över natten.
 • Gör din fyllning av val: Förbered antingen en kål eller den malda kycklingfyllningen. Du kan inte gå fel här – båda är lika läckra!
 • Sätt ihop Piroshky: Bryt degen i lika stora, små bitar med oljade händer. Platta ut degen och lägg fyllningen inuti. Vik över sidorna och nyp ihop kanterna för att täta fyllningen inuti. Forma sedan degen till en lång oval form.
 • Stek Piroshkyen: Fyll en djup stekpanna till hälften med olja. Lägg de råa bullarna i oljan och stek dem gyllenbruna på båda sidor. Lägg de stekta bullarna på hushållspapper för att rinna av överflödig olja. Njut genast!

5 proffstips för att göra den bästa Piroshky

Här hittar du en handfull proffstips som hjälper dig att spika detta recept på piroshky över natten.

 • Forma piroshkyen med väloljade händer. Denna piroshky-deg är superklibbig – oroa dig inte, det är precis vad du vill ha! För att göra ditt liv enklare, se till att dina händer är oljade innan du hanterar den.
 • Sikta mjölet. Om ditt mjöl är fullt av klumpar, sikta mjölet genom en finmaskig sil innan du lägger in det i degen. Detta kommer att ge piroshky som är jämna i konsistens och konsistens.
 • Stek piroshkyen på medel-låg värme. Undvik att överkoka utsidan av piroshkyen och underkoka insidan genom att steka dem på medel-låg värme.
 • Överfulla inte piroshkyen. När du steker, motstå lusten att lägga för många piroshky i oljan på en gång. De är benägna att fastna och behöver lite utrymme för att bli knapriga på alla sidor. Stek dem i omgångar om du måste!
 • Experimentera med olika fyllningar. Bli kreativ och skapa din egen piroshky-fyllning. Från chokladhasselnötspålägg (tänk: Nutella), skinka och ost, spenat och ost och korv, du kan inte gå fel. Denna övernattningsdeg är den perfekta grunden för dig att leka med olika smaker och kombinationer.

Sätt att servera din Piroshky

Piroshky är supermångsidiga och kan serveras som förrätt, lunch eller middag. Om du serverar dem som en måltid, kombinera dem med en sallad med inlagda grönsaker. För slaverna finns det inget som är som kontrasten mellan välsmakande piroshky och syrliga, inlagda grönsaker. Inlagd kål och rödbetor, inlagda svampar eller giardiniera är alla bra alternativ. Att servera dem tillsammans med en ångande skål med borsjtj är också alltid en bra idé.

Frysning och förvaring av Piroshky

Oavsett om du har ett par piroshky att stuva undan i kylen eller vill frysa in en sats för en regnig dag, hittar du alla de bästa förvaringstipsen här.

 • Kylskåp: För att ha piroshky till hands i upp till 3 dagar, förvara dem i en lufttät behållare i kylen. Detta kommer att hindra dem från att bli inaktuella och hårdna.
 • Frys (rå): Om du vill ha piroshky till hands i upp till 3 månader, frys in dem råa. För att göra det, placera den sammansatta piroshkyen på en plåt klädd med bakplåtspapper och stoppa in plåten i frysen utan lock. När den är helt fryst, överför piroshkyen till en fryssäker påse. När du är klar, häll dem direkt i het olja och stek tills de är gyllenbruna.

Återuppvärmningstips: Det bästa sättet att värma upp piroshky är i ugnen eller i en fritös (om du inte har en ännu, jag är besatt av den här modellen) för att återställa dem till sin krispiga, färska-ur-fritös stat. Undvik att sätta dem i mikrovågsugn, eftersom de blir gummiaktiga.

FAQ

Vilken typ av jäst ska man använda?

Använd aktiv torrjäst för detta recept.

Vilken typ av olja är bäst för att steka piroshky?

Rapsolja är bäst för att steka piroshky. Den är neutral i smaken och står sig superbra på hög värme. Om du inte har någon är avokadoolja en bra backup.

Hur långt i förväg kan du göra piroshkydegen?

Du kan göra piroshky-deg över natten upp till 3 dagar innan du planerar att montera dem. Se bara till att hålla degen täckt medan den är i förvaring så att den inte suger upp några kvardröjande lukter i ditt kylskåp.

Kan man baka dessa piroshky istället för att steka dem?

Även om det är acceptabelt att baka vissa versioner av piroshki, är det här receptet bäst när degen är friterad.

Är piroshky ryska?

Även om det finns mycket debatt om var piroshky kommer ifrån, är Ryssland den mest utbredda övertygelsen. Efter Sovjetunionens fall tog invandrare från alla olika samhällsskikt denna bulle till nästan varje modernt östeuropeiskt land.

Andra välsmakande slaviska bitar

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button