Hälsosamma snacks

Philly Cheesesteak Casserole (den allra bästa)

Denna ostliknande Philly cheesesteak gryta är perfekt för en lågkolhydratmåltid eller en snabb fyllning av briochebullar. Galet enkelt, välsmakande och 100 % barnvänligt!

Om du är ett fan av idiotsäkra, krångliga grytarecept, har denna sliskiga, biffiga Philly cheesesteak gryta ditt namn överallt. Vispa ihop det för att förbli trogen din keto- eller glutenfria diet, eller gör en panna för snabba, slarviga Philly cheesesteaks inklämda mellan fluffiga briochebullar.

Vad är en Philly Cheesesteak Casserole?

Denna gryta har samma komponenter som traditionella Philly cheesesteak-mackor, minus brödet. Vi använde också nötfärs istället för tunt skivad ribeye och kokade ner den med ljusgrön röd paprika och lök. För att avsluta det toppas stekpannan med skivor av provoloneost och bakas tills den är bubblig i ugnen.

Gör detta recept på Philly Cheesesteak Casserole

För att förbereda denna enkla gryta behöver du bara en ugnssäker stekpanna eller bakform och en handfull ingredienser. Vi rekommenderar att du använder ett gjutjärn om du har en (vi älskar den här från Lodge).

 • Förbered nötfärsen: Bryn nötfärsen i en stekpanna som är förvärmd på medelvärme och krydda den med salt och peppar.
 • Lägg i grönsakerna: Lägg i tärnad lök och paprika och fräs nötfärsblandningen tills grönsakerna mjuknat.
 • Rör ner färskosten: Rör ner färskosten och ta av stekpannan från värmen.
 • Toppa med Provolone: Täck toppen av grytan med skivor av provoloneost.
 • Grädda grytan: Grädda grytan i ugnen i 350°F i cirka 15 minuter eller tills toppen är gyllene och smält. Gräv in och njut!

Hett tips: Satsa på gräsmatad nötfärs av hög kvalitet. Köttet är det som ger det mesta av smaken fram och tillbaka i den här rätten, så unna dig det goda. Costco har några riktigt prisvärda gräsmatade nötfärs om du behöver ett bra förslag!

5 tips för att spika denna Philly Cheesesteak Casserole

Denna enkla gryta kunde inte vara lättare att slänga ihop, men dessa 5 idiotsäkra pekare hjälper dig att spika den.

 • Satsa på magert nötfärs. För att förhindra att din gryta blir för fet, välj magert nötfärs. Sweet spot är 85 % mager eller magrare. Om en bra mängd fett fortfarande samlas i botten av stekpannan, häll av det innan du lägger till grönsakerna och färskosten.
 • Skiva grönsakerna i lika stora bitar. För att främja jämn tillagning, skiva grönsakerna i lika stora bitar innan du lägger dem i stekpannan. Gör detta till en no-brainer genom att använda en grönsaksskärare om du har en.
 • Tillsätt extra ost. Gör grytan extra ostliknande genom att lägga i cheddarost eller provoloneost direkt i köttblandningen – inte bara ovanpå.
 • Lägg i lite svamp. Om du vill fördubbla din portion grönsaker, lägg till lite sauterade svampar i köttblandningen också.
 • Byt ut en annan sorts köttfärs. Om du vill att rätten ska vara lite lättare, byt ut malen kalkon eller mald kyckling istället.

Serveringsförslag

Denna Philly cheesesteak gryta är super mångsidig och kan ätas som den är eller i ett par olika stilar. Här är några idéer för att inspirera dig…

 • Cheesesteak Sandwich-stil: Smörgå in fyllningen mellan hamburgerbullar eller franskbröd för en snabb macka.
 • Nacho-stil: Servera fyllningen tillsammans med air fryer tortillachips och använd grytan som en rolig festdipp.
 • Pasta-stil: För en barnvänlig måltid, toppa några äggnudlar med en rejäl skopa av grytan och servera den tillsammans med ostigt bröd.
 • Lågkolhydratskål: Servera grytan ovanpå en skål med risad blomkål.

Förvaringstips och tricks

För att hålla fyllningen fräsch i upp till en vecka, förvara resterna i en lufttät behållare i kylen. Kickaren? Som en gryta marinerad i lagring, kommer den att fortsätta att utveckla sin smak och ge en riktigt god uppvärmning under hela veckan. För att värma upp den igen, ställ helt enkelt in den i mikrovågsugnen i 45 sekunder till 1 minut.

Förberedande tips: Du kan förbereda den här grytan 2-3 dagar i förväg genom att montera den hela vägen fram till gräddningssteget. Förvara den i kylen övertäckt och ställ in den i ugnen för att avsluta den för en snabb kvällsmåltid.

FAQ

Vilken köttbit är bäst för Philly cheesesteak gryta?

Den bästa köttbiten för Philly cheesesteak gryta är magert nötfärs. Du kommer att vilja gå 85 % magert eller högre så att grytan inte blir för fet för att ätas. Alternativt kan du använda mald kyckling eller kalkon.

Vad är hemligheten bakom en bra Philly cheesesteak gryta?

Hemligheten med en bra Philly cheesesteak gryta är att laga blandningen i en ugnssäker stekpanna. Du vill hålla alla smaker låsta innan du stoppar in grytan i ugnen för den sista gräddningen.

Vilken är den bästa osten för Philly cheesesteak gryta?

Den bästa osten att använda för Philly cheesesteak gryta är provolone. Det är samma ost som används i traditionella Philly cheesesteak smörgåsar och den smälter så bra. Alternativt kan du använda cheddarost eller mozzarellaost.

Kan du frysa en Philly cheesesteak gryta?

Philly cheesesteak gryta är utmärkt att frysa in. För att göra det, sätt ihop grytan i en ugnssäker, fryssäker lufttät behållare och vänta med att stoppa in den i ugnen för en sista gräddning. När du är klar tar du av locket och stoppar den frysta grytan direkt in i ugnen utan lock. Grädda i 350°F i cirka 25 minuter eller tills toppen är gyllenbrun och bubbel.

Fler läckra Philly Cheesesteak-recept att prova

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button