Dessert recept

PF Changs hemmeny Honey Chicken & The Perfect Rice

Denna superenkla PF Chang’s Honey Chicken frysta pannamåltid är perfekt för hektiska veckonätter. I det här receptet kommer du att para ihop det med ångat vitt ris för en enkel måltid!

Varje upptagen kropp vet att det är en livräddare att ha några frysta måltider till hands. Denna PF Changs Home Menu Honey Chicken är en av de bästa måltiderna i fryspanna på planeten. Den smakar inte bara precis som versionen som serveras på restaurangen, den är också galet lätt att dra ihop.

Vad finns i PF Chang’s Honey Chicken?

PF Chang’s Honey Chicken innehåller lätt sönderslagna bitar av kyckling som kastas i en lätt söt och syrlig honungsvitlökssås. Det är en favorit hos fans på den populära asiatiska restaurangen och har replikerats i PF Changs Home Menu-linje med frysta stekrätter. Allt du behöver göra? Kasta den i en wok eller stor stekpanna tills den är knaprig och genomvärmd och servera den med dina favoritsidor. Hej, mat i restaurangstil hemma!

Hur man rengör och förbereder vitt ris på rätt sätt

Det enda du behöver göra från grunden i det här receptet är en sats ångat vitt ris. Här är allt du behöver veta:

  • Rengör riset ordentligt. Risspåsar kommer med en beläggning av stärkelsehaltigt pulver som blir över från bearbetningen. Innan du ångar den måste du skölja den noggrant. För att göra det, lägg den i en skål med kallt vatten och rör om med handen för att lossa stärkelsen. Häll ut vattnet och upprepa tills det blir klart.
  • Koka riset övertäckt och på låg nivå. För att förhindra att ditt ris blir överkokt och mosigt, sänk ner värmen efter att vattnet börjar koka. Det är också viktigt att du täcker pannan med ett lock för att skapa en ångande effekt.
  • Justera tillagningstiden beroende på din panna och spishällens intervall. Koktiden för vitt ris kan variera mellan 10-15 minuter beroende på din stekpanna och styrkan i din spishäll. För att vädra på den säkra sidan, kontrollera riset vid cirka 10 minuter.
  • Fluffa riset. När riset är färdigkokt, använd en stor gaffel för att fluffa det och släpp ut lite av den inre ångan. Detta kommer att låta kornen andas och förhindra att de blir överkokta.

Att göra PF Changs honungskyckling med ångat ris

För att förbereda den här snabba måltiden behöver du bara värma den frysta honungskycklingen och förbereda en sats ris på spishällen.

  • Rengör riset: Under kallt vatten, skölj riset tills vattnet blir klart och inte längre ser mjölkaktigt ut.
  • Ånga riset: Koka upp 2 dl vatten. Tillsätt riset och sänk värmen. Täck med lock och låt riset ånga i 10-15 minuter.
  • Förbered honungskycklingen: Följ paketets instruktioner för att förbereda PF Changs Home Menu Honey Chicken. Skeda kycklingen över en skål med ångriset och gräv i!

Hett tips: Garnera kycklingen och riset med färsk tärnad salladslök för en nyp av färg.

Vegetabiliska sidor att para ihop med PF Changs honungskyckling

Försöker du avvika från ris eller vill du bara lägga på en vegetarisk tillbehör till denna enkla måltid? Vi älskar att para ihop den här måltiden med air fryer sparris, shishito paprika, eller en enkel wok av någon av grönsakerna som finns kvar i vår produktlåda.

Tips för förvaring och uppvärmning

Här hittar du alla tips du behöver för att förvara och värma upp denna enkla rätt.

  • Lagring: För att hålla kycklingen till hands i upp till 3 dagar, förvara den i en lufttät behållare i kylen.
  • Återuppvärmning: Det bästa sättet att värma upp kycklingen är på en plåt klädd med bakplåtspapper i ugnen på 350F. Detta kommer att hjälpa utsidan att bli krispig igen.

FAQ

Är PF Changs Home Menu Honey Chicken förkokt?

Ja, kycklingbrösten i PF Chang’s Home Menu Honungskyckling är färdigkokt. Men den är helt fryst måste värmas upp i en stekpanna tills den är knaprig.

Kan du laga PF Changs Home Menu Honey Chicken i mikrovågsugnen?

Tillagning av PF Changs hemmeny Honungskyckling i mikrovågsugn rekommenderas inte. Pannan gör att den blir superkrispig och mikrovågsugnen gör den blöt.

Vad är PF Chang’s Honey Chicken-sås gjord av?

PF Changs honungskycklingsås är gjord av honung, sojasås, vitt vin, socker, vitlök, vinäger, majsstärkelse, kycklingbuljong och ett par andra kryddor. När du lägger till såspaketet i pannan kommer det att tjockna och täcka kycklingen perfekt.

Är honungskyckling detsamma som apelsinkyckling?

Honungskyckling och apelsinkyckling är lika, men inte exakt samma. Honungskyckling är gjord med en honungsbaserad sås som är lätt kryddig och syrlig, medan orange kyckling är gjord med en tjock, citrussås.

Fler läckra asiatiskt-inspirerade recept

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button