Enkla recept

One Pot Mac and Cheese (video)

One Pot Mac and Cheese är den ultimata komfortmaten som är väldigt krämig och klar på mindre än 30 minuter. Med enkla ingredienser, som makaroner och olika ostar, kommer du att få den godaste måltiden som barn och vuxna kommer att älska. Kolla in receptet steg för steg video nedan.

Det finns olika varianter från originalrätten som du också kan prova att göra. Vi pratar om recept som Instant Pot Cheeseburger Macaroni och Macaroni and Cheese Casserole. Dessa recept är lika läckra och snabba att göra.


Enkel One Pot Mac och ost

Detta One-Pot Mac och ost är förmodligen en av de enklaste och snabbaste måltiderna du kan sätta ihop. Med enkla råvaror som vi alla har i vårt kök är detta något som alla enkelt kan göra. Dessutom är rätten extremt krämig, ostliknande och perfekt för alla evenemang eller tillfällen. Både barn och vuxna älskar denna måltid.

Vi tycker om att använda en blandning av ostar när vi gör denna läckra hemlagade måltid. Det höjer verkligen smakerna och är verkligen hemligheten till en perfekt krämig och ostliknande rätt.

Vanligtvis blandar vi en medium cheddar och Gruyereost och tillsätter då och då mozzarella också. Cheddarns skarpa ton och krämigheten hos Gruyere passar bra till denna maträtt. På samma sätt kan du använda vilken som helst av dina favoritostar.

Hur gör man den bästa hemmagjorda Macen och osten?

Detta är ett av de enklaste recepten du kan göra i ditt eget kök. Kolla också in den bifogade receptvideohandledningen för att bättre guida dig genom matlagningsstegen. Men de allmänna stegen är följande:

 1. Koka makaronerna: I en stor holländsk ugn, koka lite vatten på medelhög värme. Tillsätt sedan armbågsmakaronerna och koka tills pastan är mjuk.
 2. Gör ostsåsen: När pastan är kokt, låt rinna av och ställ åt sidan. Rengör sedan grytan och tillsätt långsamt smör, mjöl, mjölk, cheddar, salt och peppar. Blanda dessa ingredienser med pastan tills osten och smöret smälter in i mjölken för att skapa en tjock sås.
 3. Tjäna: Toppa rätten med kokt bacon och hackad persilja och servera!

HUR LÄNGE KOKER DU ONE POTT MAC OCH OST PÅ SPISEN?

Detta recept tillagas vanligtvis på cirka 25-30 minuter på spishällen.

Vilken sorts ost är bäst att använda?

I slutändan spelar det ingen roll vilken ost du använder. Så länge du använder en blandning av ostar som är bra på att smälta så kommer det att smaka gott. För dem som letar efter den godaste hemgjorda makaronerna och osten i en kruka, rekommenderar vi att du använder en eller flera av dessa ostar:

 • Parmesan
 • Gruyere
 • Skarp cheddar
 • Medium Cheddar
 • Vit Cheddar
 • Fontina
 • Gorgonzola
 • Mozzarella

Kan du göra Mac och ost i Instant Pot?

Absolut. Att göra detta recept i Instant Pot är ett bra alternativ. Du lägger bokstavligen allt i grytan och sätter på den i 5 minuter. Du kan kolla vårt enkla och läckra recept på hur du gör den här rätten i Instant Pot.

Hur gör man Mac and Cheese i ugnen?

På samma sätt kan du baka denna maträtt i ugnen. Att baka den här rätten är ett bra alternativ, och det kommer att ge en fin crunch till den. Kolla in hela receptet om hur man gör bakad mac- och ostgryta.

Kan den här rätten göras i förväg?

Ja! Se till att makaronerna inte är överkokta och att du lägger den i en lufttät behållare innan du kyler eller fryser in. Detta är det bästa sättet att frysa den. När du är klar att äta, värm helt enkelt upp skålen i ugnen, eller tina upp och ugn sedan i mikrovågsugn.

Hur länge håller One-Pot mac and cheese?

 • Om du har förvarat den ordentligt i kylen, i en lufttät behållare, kommer den här rätten att klara sig mellan 3 och 5 dagar. Det är dock väldigt viktigt att se till att du förvarar den på rätt sätt, och direkt efter gräddningen. Annars blir det dåligt, och det blir inte läckert längre.
 • Du bör också förvara den i en behållare som stängs tätt. Detta beror på att den här rätten kan absorbera lukten av annan mat i kylen, vilket gör den smaklös.

Hur värmer man upp överbliven mac and cheese?

Om du vill värma upp resterna på nytt finns det ett par metoder som du kan använda. Först och främst, värm alltid upp precis rätt mängd som du ska äta. Ju mer du återuppvärmer desto mindre smakrik blir den. Och du kanske vill lägga till lite mjölk till överbliven mac och ost innan du värms upp.

Du kan värma den i mikron, på spisen eller i ugnen. Mikrovågsugnen är snabbare och värms upp bra om du tillsätter lite mjölk och rör om då och då. Men om du vill värma upp en större del, kanske du vill värma den på spisen eller i ugnen vid 350 grader F i cirka 15 minuter. Kom dock ihåg att tillsätta lite mjölk till resterna och strö över lite ost innan du värms upp igen.

Recepttips:

 • Vi använder armbågsmakaroner till denna rätt då det fungerar bäst att absorbera ostarna och såsen. Du kan dock använda andra sorter också, eller en kombination.
 • Dessutom är det kokta hackade baconet på toppen valfritt. Det ger mycket smak åt den här rätten, och det som gör att den sticker ut. Men om du inte är ett baconfantast, hoppa över det helt enkelt.
 • Om det slutar med att du har för mycket vätska i din makaroner och ost är det bara att koka upp innehållet igen. Koka sedan ner mjölken på låg värme och rör om tills önskad konsistensnivå uppnås.
 • Det är också viktigt att komma ihåg att macen och osten kommer att fortsätta att tjockna när den svalnar. Därför rekommenderar vi att du stänger av värmen när den är något åt ​​den rinnande sidan (i motsats till för tjock). Pastan kommer att fortsätta att absorbera såsen när du tar bort den från spisen. Så ha det i åtanke.
 • Dessutom kan mjölk ersättas med vatten. Rätten blir dock inte lika rik och krämig.
 • Det är bäst att använda nyriven skarp, eller extra skarp cheddarost. Den har en distinkt doft och smak, vilket är ett stort plus här.

One Pot Mac och ost

 • Tillsätt vatten i en stor holländsk ugn eller tjockbottnad gryta och låt koka upp. Tillsätt en skvätt olivolja, detta kommer att förhindra att pastan klibbar ihop, och en skvätt salt. Tillsätt makaronerna och koka i 6 minuter, eller tills de är al dente. Överkoka inte.

 • Låt makaronerna rinna av och ställ åt sidan, skvätta lite olivolja och rör om, annars håller de ihop.

 • Torka av samma gryta och ställ tillbaka den på spisen på medelvärme.

 • Tillsätt smör och smält det genom att röra om med en träslev.

 • Tillsätt mjöl, vispa och koka i ca 1 minut för att skapa en roux. Tillsätt långsamt, medan du fortfarande vispar, i cirka 1/2 kopp mjölk.

 • Fortsätt långsamt att vispa i den återstående mjölken tills blandningen är slät, skynda INTE igenom detta steg.

 • Om du använder, rör ner gräddfilen, det ger fyllighet till såsen och lite syrlighet.

 • Tillsätt salt, svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver, senapspulver och paprika. Vispa för att kombinera.

 • Sänk värmen till låg och rör ner cheddarosten tills den är helt smält. Tillsätt mozzarellaosten och rör om tills den är helt smält. Smaka av och justera såsen för salt och peppar. Om såsen är för tjock, tillsätt lite mer mjölk.

 • Tillsätt avrunna makaroner och rör om, smaka av såsen igen, tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Om såsen är för tjock, tillsätt mer mjölk, 1/2 kopp i taget. Om såsen är för tunn, tillsätt mer ost.

 • Servera omedelbart toppat med hackad kokt bacon och hackad färsk persilja om så önskas.

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button