Hälsosamma snacks

Nötkött och korngryta (Slow-Cooker)

Det här receptet för långsam kokare av nötkött och korngryta är lättlagad komfortmat. För dig som gillar att ställa in det och glömma det!

Om du älskar kombinationen av nötkött och korn (och är sugen på en buljong!) måste du prova vår nötkött & kornsoppa.

Nötkötts- och korngryta är en hälsosam och rejäl rätt med stuvat nötkött, mört korn och grönsaker. Tillverkat i en långsam spis kräver detta recept minimalt krångel och är perfekt för att laga mat. Du är nya favoritbiffgryta!

Om du inte har lagat mat med korn mycket, är du på väg att bli fast. Ofta underutnyttjad i amerikansk matlagning, touts det några stora hälsofördelar. Fullspäckad med näringsämnen och fibrer kan du lita på att korn håller dig mätt längre med minimala kalorier.

Notera: Om du inte har en slowcooker kan du enkelt göra den här soppan i en holländsk ugn.

Hur man gör den bästa nöt- och korngrytan

Att göra nöt- och korngryta i slow cookern är en enkel sak och perfekt för att laga mat. Nedan hittar du en snabb översikt över receptet innan du dyker in.

  • Förbered grönsakerna och nötköttet: Skiva svampen i fjärdedelar och tärna lök och morötter. Skiva sedan nötköttet i en-tums kuber.
  • Bryn nötköttet: Bryn nötköttet i en djup stekpanna förvärmd med olivolja. Ta bort den från stekpannan och överför den till den långsamma kokaren.
  • Fräs grönsakerna: Fräs morötterna och löken i nötköttsdroppen och överför dem till långsamkokaren. Bryn sedan svampen i dropparna. Poppa dem i långsamkokaren.
  • Tillsätt resterande ingredienser: Tillsätt korn, lagerblad, buljongkoncentrat, peppar och salt i långsamkokaren. Fyll på med vatten. Koka på hög i 2-4 timmar. Servera i en stor soppskål och njut!

Hett tips: I ett nafs behöver du inte bryna nötköttet eller sautera grönsakerna innan du stoppar dem i långsamkokaren om du är i en nypa, men att göra det ger ett sådant djup av smak till grytan!

Tips för att göra den bästa nöt- och korngrytan

Nedan hittar du ett par tips och tricks som hjälper dig att göra den bästa grytan.

  • Koka grönsakerna i nötköttsdroppen. Att bryna nötköttet drar ut massor av smak från köttet och skapar fina droppar som du kan steka grönsakerna i.
  • Slösa inte dina pengar på dyrt nötkött. Den långsamma kokaren kommer att göra sin magi och göra även de tuffaste nötköttsbitarna möra. Spara dig själv pengarna och få chuck eller gryta kött!
  • Kontrollera med jämna mellanrum att grytan är klar första gången du gör den. Alla långsamkokare är olika, så vissa kan laga grytan snabbare eller långsammare än andra. Efter 2 timmar, kontrollera att den är klar och justera tillagningstiden efter behov.

Instant Pot Hack: Om du vill påskynda processen kan du göra hela denna gryta i en Instant Pot. Tillaga helt enkelt nötköttet och grönsakerna i sautéläge och tryck på gryta!

Servering av nöt- och korngryta

Även om nöt- och korngryta kan stå som en måltid för sig, kan du servera den med en handfull sidor till lunch eller middag för att göra den till en mer väl avrundad måltid. Om du är sugen på att baka, vispa ihop lite färsk baguette eller majsbröd att servera till (vem gillar inte att soppa upp buljong med bröd?!). Om du försöker hålla saker lätta, kombinera den med en klassisk trädgård eller caesarsallad.

Lagring av nöt- och korngryta

  • Kylskåp: Förvara överbliven gryta i en lufttät behållare i kylen. Den ska hålla sig i upp till en vecka och få mer smak när den marineras i sig själv, vilket ger några fantastiska rester!
  • Frys: För att frysa in överbliven gryta, låt den först svalna helt. Överför den till en fryssäker plastpåse eller lufttät behållare. Den ska hålla sig fräsch i upp till 3 månader.

Återuppvärmningstips: För att värma upp kyld soppa, zappa den i mikrovågsugnen i ett par minuter eller häll den i en kastrull på låg värme tills den är genomvärmd. För att värma upp fryst soppa, låt den tina i kylen i ett par timmar. Värm igen som du skulle göra kyld gryta.

FAQ

Ska jag koka kornet innan jag lägger det i grytan?

Nej, du behöver inte koka kornet innan du lägger det i grytan. Det kommer att lagas i den långsamma kokaren till mjuk perfektion!

Vilken sorts korn ska jag använda?

Du bör använda pärlkorn till denna soppa. Den har en neutral flingliknande smak och tillför en härlig krämighet till grytan.

Hur kan jag göra min nötkornsgryta mer smakrik?

Du kan göra nötkornsgrytan mer smakrik genom att toppa den med färska örter. Dill, persilja, gräslök och basilika fungerar utmärkt!

Hur fixar jag en intetsägande gryta?

Om din gryta blir mindre smakrik än du hoppats, tillsätt lite extra salt och peppar. Du kan också lägga till en matsked eller så sojasås eller Worcestershiresås.

Vilken köttbit ska jag använda till nötkornsgryta?

Chuckstek är det bästa snittet för gryta. Det är vanligtvis segare, men under den långsamma tillagningsprocessen blir det extremt mört. Om din slaktare har det, kan du också använda grytekött (odds och toppar från magert nötkött).

Måste jag förkoka nötköttet och grönsakerna innan jag lägger dem i långsamkokaren?

Du behöver inte, men att bryna nötköttet och sautera grönsakerna ger en sådan djup av smak till grytan.

Andra tröstande recept

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button