Hälsosam livsstil

Nötfärs Quesadillas recept (med tips och tricks)

Det här receptet på köttfärsquesadillas tar bara 30 minuter att förbereda och är löjligt barnvänligt. Supersmarrig och passar bäst med gräddfil för doppning!

Jag samarbetade med Nötkött. Det är vad som finns till middag. på uppdrag av Beef Checkoff för att ge dig denna läckra Beef-quesadilla.

Nötkött kan användas i så många mexikanskt inspirerade recept, men dessa quesadillas måste vara en av våra favoriter genom tiderna. Älskad av både barn och vuxna, gör en stor sats och servera dem på ett fat tillsammans med gräddfil, salsa och guacamole för doppning. Du kommer att älska kombinationen av mört nötkött och smält ost!

Nötfärs 101

Innan vi hoppar in i receptet och börjar steka upp några quesadillas, låt oss prata lite om köttfärs och hur man förbereder det ordentligt. Även känd som Chopped Steak, Ground Chuck, Ground Round, Ground Sirloin, Ground Steak och Market Trim, detta prisvärda snitt är supermångsidigt, packat med protein och perfekt för hamburgare, tacos, wraps och mycket mer. När det gäller färdighet bör nötfärs alltid tillagas till en säker och välsmakande 160ºF, mätt med en kötttermometer.

Förbereder hemlagad nötfärs Quesadillas

Att göra dessa enkla biffquesadillas kräver bara 30 minuter och under 10 enkla ingredienser.

  • Bryn nötfärsen: Bryn nötfärsen i en stor stekpanna och dela den i mindre bitar allt eftersom.
  • Krydda nötfärsen: Krydda sedan nötfärsen med salt och tacokrydda. Lägg i den hackade löken fräs den tills den är genomskinlig. Rör ner tomatpurén och ta bort nötköttsfyllningen från värmen.
  • Sätt ihop Quesadillas: Lägg en mjöltortilla i en förvärmd panna och strö hälften av den med ost. Toppa med kryddningen Ground Beef och ytterligare en näve ost.
  • Bryn Quesadillas: Vik över tortillan, smält osten och koka tortillan på båda sidor tills den är gyllenbrun. Njut av!

Användbara tips och tricks

Ett par användbara tips hjälper dig att göra ostliknande nötköttsquesadillas i taqueria-stil.

  • Satsa på magert nötfärs. Om du kan, välj en mager nötfärs (tror: 90/10 eller 80/20) så att dina quesadillas inte är för feta. Om du inte har magert nötfärs till hands, töm helt enkelt av fett från pannan efter att nötköttet är klart.
  • Håll stekpannan på medelvärme. För att undvika att dina quesadillas bränns, håll värmen över medel under hela stekningen. Beroende på din spis, kanske du till och med vill gå till medel-låg värme.
  • Lägg i dina favoritingredienser. Dessa quesadillas är supermångsidiga, så lägg gärna till dina favoritingredienser. Om du behöver inspiration är svarta bönor, rostad vitlök, majs, rödpepparflingor, torkad oregano och färsk koriander alla bra alternativ!
  • Experimentera med olika ostar. Vi gillar att använda en mexikansk blandning av riven ost, men byt gärna till strimlad cheddar, Monterey Jack, eller vilken ost du tycker bäst om.

Idéer för att servera detta recept på nötfärs Quesadillas

Även om dessa Ground Beef-quesadillas är läckra att äta som de är, finns det en handfull sidor och dippsåser du kan servera dem med.

Tips för förvaring och måltidsförberedelser

Har du överblivna quesadillas att förvara? Eller skulle du föredra att förbereda en stor sats för snabba måltider under hela veckan? Här är allt du behöver veta.

  • Lagring: För att ha quesadillas till hands i upp till 3 dagar, förvara dem i en lufttät behållare i kylen. För att värma upp dem, ställ in dem i ugnen eller i en airfryer tills ostliknandet är smält och tortillan är krispig igen.
  • Måltidsförberedelse: Om du vill ha snabba quesadillas till hands hela veckan, dubbla eller tredubbla nötköttsfyllningen och förvara den i en lufttät behållare i kylen. Sätt ihop quesadillasna på begäran för maximal fräschör.

FAQ

Behöver du smörja pannan mellan varje Beef quesadilla?

När du gör Beef-quesadillas ska du inte behöva smörja pannan med mer olja eller smör mellan varje. Det bör finnas tillräckligt med olja kvar i pannan för att förhindra att den fastnar. Använd dessutom alltid en stekpanna med non-stick för att vara på den säkra sidan.

Hur förseglar man en nötköttsquesadilla ordentligt?

Att försegla en Beef-quesadilla kräver inte mycket teknik alls. När osten smälter lite, vänder du ena sidan och trycker ner den med lite fasthet.

Vad är det bästa sättet att vända en quesadilla?

Det bästa sättet att vända en quesadilla är från den stängda sidan mot den öppna sidan. Var så snabb som möjligt så att den öppna sidan inte har mycket möjlighet att sippra ut.

Hur håller du quesadillas varma och krispiga när du serverar dem till en folkmassa?

Om du förbereder quesadillas för en folkmassa, håll dem varma och krispiga i ugnen tills du är redo att servera dem. För att göra det, förvärm ugnen till 250°F och sätt ihop quesadillas i ett enda lager på en bakplåt.

Vilka andra köttbitar är bra för quesadillas?

Några andra fantastiska köttbitar för quesadillas inkluderar Carne Asada och Inside Skirt. Dessa snitt används ofta i mexikanska rätter som tacos och fajitas.

Fler läckra mexikanskinspirerade rätter

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button