Användbar information

Nötfärs fylld paprika – Momsdish

Dessa paprika är fyllda till brädden med nötfärs, ris och grönsaker och bakas sedan till perfektion i en krämig tomatsås. Det kommer du säkert att vara fylld efter denna aptitretande måltid!

Vad är fylld paprika?

Fyllda paprika är halverade paprika fyllda med en blandning av ris, kött och grönsaker. Denna populära rätt avnjuts över hela världen för sin mångsidighet. Oftast bakas fyllda paprika i ugnen och avnjuts färska eller som matrester.

I detta recept på fyllda paprika är nötfärs stjärnan – som ger fyllningen fyllning med rikedom, smaskighet och hjärtlighet. Ris, sauterade grönsaker och nötkött packas i paprikan. För att säkerställa att paprikorna förblir saftiga, hälls en blandning av tomatsås, hälften och hälften och kycklingbuljong i pannan före gräddning.

Hur man gör nötfärs fylld paprika

Letar du efter en lättmonterad och otroligt givande middag? Du har hittat den! Allt som krävs är att skapa fyllningen, stoppa i paprikan och baka!

 • Förbered paprikan: Dela varje paprika på mitten vertikalt genom mitten av stjälken. Ta bort stjälken och fröna och ställ sedan åt sidan.
 • Kombinera fyllningen: Fräs löken och morötterna. Blanda ihop ris, köttfärs, kryddor och sauterade grönsaker i en stor skål.
 • Fyll i paprikan: Häll risblandningen i varje paprikahalva.
 • Baka: Lägg de fyllda paprikorna i en ugnsform. Häll tomatsåsen, hälften & hälften, och kycklingbuljongen runt paprikan och täck sedan med lock eller folie. Grädda i 400°F i ca 45 minuter. Njut av!

Att välja de bästa paprikorna

Paprika är idealiska för att göra fyllda paprika på grund av sin stora storlek och milda smak. I mataffären, håll utkik efter dessa egenskaper när du väljer din paprika.

 • Färg: För det här receptet älskar vi att använda röd paprika. Röd paprika är den sötaste sorten av paprika, eftersom de är mest mogna. Gul och orange paprika plockas tidigare, så de är något mindre söta än den röda sorten – men ändå god! Grön paprika tenderar att vara bitter eftersom de fortfarande är lite undermogna.
 • Utseende: Välj stora och färgglada paprika med gröna stjälkar. Undvik paprika med blåmärken eller skrumpen hud, eftersom dessa är tecken på ålder eller dålig kvalitet.
 • Textur: Köp paprika som känns tung och fast för att garantera rejäl fylld paprika.

Parboiling paprikorna

Ska du förkoka paprikorna innan du fyller på eller lämna dem råa? Låt oss diskutera för- och nackdelarna med att koka paprikan för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet.

 • Fördelar: Att förkoka paprikan är idealiskt för dem som föredrar mjuka tillagade grönsaker. Det mjukar fruktköttet på paprikan och ser till att de smälter i munnen.
 • Nackdelar: Att förkoka paprikan ökar sannolikheten för att de fyllda paprikorna faller isär. Eftersom paprikans krispiga och fasta konsistens bryts ner kan de fyllda paprikorna vara blöta.
 • Instruktioner: Om du väljer att förkoka paprikan, låt en stor kastrull med vatten koka upp och låt paprikorna koka i 3-5 minuter. Ta bort paprikorna ur vattnet med en tång eller hålslev och låt dem svalna innan du fyller på.

Ingrediensalternativ

Anpassa dessa fyllda paprika för att passa din smak eller kostpreferenser. Här är några idéer för att komma igång.

 • Ris: Vi gillar långkornigt basmatiris för dess nötaktiga smak och sega konsistens. För ett fullkornsalternativ, välj brunt ris eller vildris.
 • Kryddor: Tillsätt ett stänk italiensk krydda till fyllningen för en örtig arom. Gillar du kicken av färsk vitlök? Fräs några hackade nejlikor tillsammans med lök och morötter. För en rökig, jordig smak, tillsätt en skvätt spiskummin och chilipulver till fyllningen.
 • Ost: Toppa de fyllda paprikorna med strimlad cheddar, Monterey jack eller mozzarellaost innan du bakar för en smältande, välsmakande upplevelse.
 • Färska kryddor: Garnera de bakade fyllda paprikorna med persilja, basilika, oregano eller koriander för en pop av färg och fräschör.

Tips för saftig fylld paprika

Vill du imponera på dina middagsgäster med fantastiska fyllda paprika? Var noggrann uppmärksam på ingredienser, tid och teknik för att säkerställa att detta recept blir imponerande.

 • Använd ingredienser av hög kvalitet. Premiumingredienser tar dina fyllda paprika till nästa nivå. Köp färskvaror och konserver av bästa kvalitet för maximal smak. Välj köttfärs med den högsta andelen fett, eftersom mer fett är lika med mer smak.
 • Titta på klockan. Undvik att baka de fyllda paprikorna för länge. Detta gör att de faller isär och blir blöta.
 • Spara såsen. Känner du dig pigg? Häll tomatpannasåsen över de fyllda paprikorna efter gräddningen. Detta tillför mer saftighet och smak.

Göra fylld paprika i förväg

Fyllda paprika är en fantastisk maträtt eftersom de är så enkla att montera och absolut läckra när de värms upp igen. Fyll paprikan och ställ den åt sidan i kylen i upp till 24 timmar. När du är redo att äta, ställ in de fyllda paprikorna i ugnen och baka för en snabb, fräsch och mättande måltid.

Sätt att tjäna

Nötfärs fylld paprika är en nyttig maträtt som kan avnjutas när som helst på dagen. Till huvudrätt, servera dem med mycket gräddfil och pannsås. Vegetabiliska sidorätter som rostad broccolini, potatismos med vitlök och paprika kanapéer med svamp passar utmärkt med fyllda paprika. För att lägga till mer protein på bordet, servera fylld paprika med bräserad biff, nötbiff, Philly cheesesteak gryta eller klassisk kafta kabobs.

Lagring & Återuppvärmning

Har du turen att ha rester? Förvara överbliven fylld paprika i kylen eller frysen och dra ut dem för att värma upp när du blir hungrig.

 • Kylskåp: För att lagra i upp till fyra dagar, överför den kylda paprikan till en lufttät behållare och kyl.
 • Frys: För att lagra i upp till tre månader, placera de kylda paprikorna i en fryssäker behållare och frys in. Tina paprikorna helt innan de värms upp igen för bästa smak och konsistens.
 • Återuppvärmning: För bästa resultat, värm upp fyllda paprikor i ugnen vid 350°F i cirka 20 minuter. Letar du efter ett snabbare alternativ? Värm paprikan i mikron tills den är genomvärmd.

FAQ

Ska du förkoka paprikan innan du fyller på?

Du kan behöva förkoka paprikan innan fyllning för vissa recept med kortare tillagningstid. Detta recept kräver dock inte förkokning av paprikorna eftersom de täcks med lock och gräddas i 45 minuter. Detta gör att paprikorna blir mjuka och möra.

Är fylld paprika hälsosamt?

Nötfärs fyllda paprika är laddade med protein, fibrer och andra näringsämnen. Paprika innehåller många antioxidanter och är låga i kalorier, vilket gör dem till en utmärkt källa till din dagliga näring.

Varför är mina fyllda paprika intetsägande?

Fyllda paprika kan bli intetsägande när de inte har tillräckligt med kryddor eller sås. Se till att tillsätta tillräckligt med salt till fyllningen och använd en smakrik sås och fet köttfärs för optimal smak.

Fler recept på fylld paprika

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button