Hälsosam livsstil

Mörk choklad varm kakaomix

Denna mörka varma chokladblandning är gjord med bara en handfull enkla ingredienser, såsom mörkt kakaopulver, pulveriserad mjölk, socker och pulveriserad gräddkanna. Toppa med minichokladchips och marshmallows och häll upp en rykande varm mugg kakao på bara en minut eller två!

Detta Recept för mörk choklad varm kakaomix är perfekt för hemgjorda presenter, eller bara att ha till hands för din familj! Vi älskar varma chokladvarianter… som denna Krämig Nutella varm choklad (tillverkad i crockpot!), och Mexikansk varm choklad. Det här är en av mina Drickrecept du kommer definitivt att vilja hålla till hands!

Varm kakaomix

Den här tiden på året är det inte mycket som träffar mer än en stor rykande mugg varm kakao. Eller varm choklad, vilket du än kallar det.

Det är bara något så tröstande med det. Något så festligt.

Alla de andra recepten på varm choklad här på hemsidan är gjorda från grunden och kräver att choklad smälts till mjölk. Det är inget fel med det, på något sätt, men ibland vill du… repa det… du behöver, något lite snabbare. Lite bekvämare.

Det är där den här läckra varma kakaoblandningen kommer in. Ha en burk med den till hands i ditt skafferi i upp till 6 månader, men jag tycker att marshmallowsna smakar fräschare om de används innan 3 månader.

Eftersom det redan är gjort är allt du behöver göra att lägga till lite i din favoritmugg och toppa med 8 oz varm mjölk, rör om och njut!

Hur man gör mörk choklad varm kakaomix

 1. Vispa pulver. Tillsätt florsocker, pulveriserad mjölk, kakaopulver och pulveriserad gräddkanna i en mixerskål och vispa för att kombinera och ta bort eventuella klumpar.
 2. Överför till lufttät behållare.
 3. Toppa med tillägg om så önskas. Toppa den pulveriserade mixen med minichokladchips och minimarshmallows.

Ytterligare matlagningstips

 • Hållbarhetstid – Kärningredienserna i denna varma kakaoblandning är strösocker, mjölkpulver, kakaopulver och krämpulver. Chokladchips och marshmallows är add ins (läckra dock!). Kärningredienserna håller i skafferiet i upp till 6 månader, eller kanske ännu mer. Men med tilläggen kommer din hållbarhet att gå ner lite, eftersom chokladbitar kan bli dåliga och marshmallows stelnar med åldern.
 • Praktiska förvaringslösningar – även om blandningen ser vacker ut i lager i en glasburk, är det inte den mest praktiska förvaringsidéen, eftersom det skulle vara svårt att ösa ur själva blandningen utan att spilla chokladchips/marshmallows överallt. Så jag brukar förvara den pulveriserade mixen i en burk för sig och använda en separat burk för chokladchips och marshmallows.
 • Använd kvalitetsingredienser – i ett sådant här recept kan man absolut smaka på kakaopulvret/mjölkpulver. Se till att du använder kvalitetsingredienser. Jag har länkat till mina favoriter i avsnittet ”Specialutrustning för detta recept” ovanför receptkortet.

Hur man använder denna varma chokladmix

Sammanfattningsvis är ett 1:2-förhållande min formel för att göra varm kakao av ​​denna blandning. Så vilken mängd mix du än lägger till, tillsätt dubbelt så mycket vätska. I allmänhet gör jag 1/2 kopp mix och tillsätter 1 kopp (8 oz) vätska.

 • Vatten eller mjölk? Eftersom den här blandningen har pulveriserad mjölk och gräddkanna, kan du tekniskt sett bara använda varmt vatten för att göra din varma kakao. Jag föredrar smaken av varm choklad gjord på mjölk, men det är upp till dig.
 • Snabbt sätt – det snabbaste och enklaste sättet är att lägga till 1/2 kopp varm kakaoblandning i en mugg och toppa den med 8 oz varm vätska (mjölk eller vatten). Rör om tills det är väl blandat.
 • Smidigare sätt – Jag upptäckte att om du inte hade en av de där elvisparna av mjölkskummare, så resulterade det snabbt i en varm choklad som hade små klumpar som var svåra att jämna ut med bara en sked. Min föredragna metod är att lägga till 1/2 kopp av blandningen i en mugg och sedan lägga till 4 oz varm vätska. Rör om kraftigt tills du får en tjock blandning. Häll i de återstående 4 oz vätska och rör ihop tills det är slätt.

Variationer av detta recept

 • Majsstärkelse – för att göra din varma choklad lite tjockare, tillsätt 1 1/2 tsk majsstärkelse till din mix.
 • Annorlunda choklad – använd gärna vanligt kakaopulver, och/eller olika typer av chokladchips. Jag gillar att använda halvsöt, men vilken sort som helst blir utsökt.
 • Espresso – ibland vill jag ta mig lite i min varma kakao, och espresso gör definitivt susen! När du har lagt till blandningen i din mugg, strö över lite espressopulver, toppa sedan med mjölk och fortsätt som vanligt.
 • Smaksatt gräddkanna – Jag älskar tillsatsen av den pulveriserade gräddersättningen i denna blandning; det gör bara den varma kakaon lite dekadent och krämigare. Använd gärna valfri smak av pulveriserad gräddkanna för att lägga till olika smaker till din varma choklad.
 • Vaniljpulver – att tillsätta lite pulveriserad vanilj ger en vacker extra smak! Det kan dock bli dyrt, så jag tog inte med det i det här receptet.

Gör varm chokladmix i förväg

Sådana här recept är faktiskt BÄSTA när de görs i förväg. Inte för att det är komplicerat eller blir bättre med tiden, utan för att hela poängen med en hemmagjord varm chokladmix är att ta en kopp kakao när du vill, med minimal ansträngning.

Att ha en burk eller behållare med denna blandning till hands betyder att du bara är 1-2 minuter från att njuta av den där koppen varm choklad. Allt du behöver vänta på är att mjölken värms upp 🙂

Lagring

Varm kakaomix bör förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 6 månader.

Handla receptet

 • Mjölkskummare – Jag älskar att använda den här för att blanda min pulverblandning i den varma vätskan! Mycket snabbare och du kommer inte ha några klumpar.
 • Glasburk – du kan använda vilken lufttät behållare som helst, men jag använder den här burken till så mycket!
 • Pulveriserad helmjölk – Det verkar som att fettfri mjölkpulver är vanligare, men jag föredrar verkligen smaken av helmjölkspulver. Mycket mer krämig och mindre bitter.
 • Premium kakaopulver – detta kakaopulver är fantastiskt, utan någon bitterhet, men det är dyrt, så jag har länkat till mitt favoritkakaopulver nedan.
 • Kakao pulver – det här är mitt favoritkakaopulver som är lätt att hitta.

Var noga med att scrolla ner för att kolla in andra läsares kommentarer för tips och recensioner.

Och glöm inte att om du har gjort det här receptet, lämna en kommentar och överväg att ge det ett stjärnbetyg och berätta hur du tyckte om det 🙂

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 4 koppar mix

(håll muspekaren över # för att justera)

Toppa denna blandning med minichokladchips och marshmallows och häll upp en rykande varm mugg kakao på bara en minut eller två!

 • Tillsätt florsocker, pulveriserad mjölk, kakaopulver och gräddkanna i en blandningsskål. Vispa väl för att kombinera och ta bort eventuella klumpar.

 • Överför till en lufttät behållare.

 • Toppa med chokladchips och sedan marshmallows. Förvara i rumstemperatur i upp till 3-6 månader.

ATT GÖRA VARM CHOKLAD

 • Tillsätt 1/2 kopp pulveriserad mix i en mugg och toppa med önskad mängd chokladchips och/eller marshmallows. Toppa med 1 kopp (8 oz) varm mjölk och rör om tills det är väl kombinerat och slätt.

 • Toppa med ytterligare marshmallows om så önskas.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

 1. Receptet ger cirka 4 koppar pulveriserad blandning. 6 koppar totalt om du lägger till tilläggen i behållaren.
 2. Mängden portioner detta gör beror på hur mycket av blandningen som används för varje portion. Om du följer riktlinjen för 1/2 kopp som anges i receptet har du 8 portioner.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

All näringsinformation som delas är en uppskattning och beräknas automatiskt genom ett program. Om kaloriräkningen är viktig för dig rekommenderar jag att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

The Chunky Chef är inte en nutritionist och ger inte fullständig näringsinformation för recept eftersom hon inte skulle vilja förmedla felaktig information potentiellt och omedvetet.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button