Hälsosam livsstil

M&M Cookies (mjuka och sega)

Dessa M&M-kakor är sega och mjuka, men håller ändå en oemotståndlig crunch från små M&M-godisar. Spara några till dig själv, för det blir inga över.

Hur man gör kakorna

Dröj inte med att göra dessa kakor – de tar bara 15 minuters förberedelsetid! För att göra det ännu snabbare, ta ut smöret i förväg för att mjukna.

 • Blanda sockerarterna: Blanda och vispa smöret med strösocker och farinsocker tills det är fluffigt. Jag gillar att använda en stående mixer för detta steg.
 • Tillsätt äggblandningen: Tillsätt ägget, vaniljen och en nypa salt. Vispa för att kombinera.
 • Blanda i mjölblandningen: I en separat skål, kombinera mjöl med de återstående torra ingredienserna. Rör sakta ner i de blöta ingredienserna. Blanda på låg hastighet.
 • Häll i M&Ms: Tillsätt hälften av M&Ms i degen.
 • Forma kakorna: Använd en kakskopa och forma kakorna till kakdegsbollar av samma storlek. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg till de återstående M&Ms överst på kakorna.
 • Baka: Grädda kakorna i 350°F i 7-11 minuter, beroende på storleken.

Hett tips: Gör ”chocolate chip” M&M-kakor för mer chokladsmak. Tillsätt en kopp mjölkchoklad eller mörk chokladchips till degen för en ännu mer choklad kaka.

De bästa tipsen för att göra kakor

Är du en kakentusiast? Du vill inte missa dessa tips för att göra dessa kakor till de allra bästa.

 • Lägg till extra M&Ms: Vem älskar inte fler M&Ms? Lägg till extra godis på toppen av kakorna för ännu mer crunch!
 • Undvik överbakning: Undvik att överbaka kakorna, annars blir de krispiga och torra. Det bästa är att ta ut kakorna ur ugnen när de fortfarande ser lite mjuka ut. De kommer att stelna när de svalnar.
 • Använd mjukt smör: Se till att använda mjukt, rumstempererat smör för att skapa en smidig degstruktur.
 • Klä bakplåten: Grädda kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt så att de inte fastnar.
 • Ändra M&M-storlekarna: M&M finns i olika storlekar, så byt gärna varje gång. Prova storlekarna mega, vanliga eller mini M&M.
 • Låt kakorna svalna: Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på plåten i ca 2-3 minuter, lägg sedan över på ett galler för att svalna ytterligare.

Hett tips: Välj färgerna på M&M’s för att matcha säsongen eller evenemanget; rött och grönt är bra till jul, medan orange och rött är perfekta till hösten. Visa dina kakor i detta kupolformade tårtställ för en iögonfallande efterrätt!

Vanliga cookie-problem

Ibland kommer kakor inte ut exakt som förväntat – antingen är de platta, för utspridda eller för krispiga. Här är sätt att förhindra dessa problem nästa gång du bakar.

 • Platt kaka (ingen jäsning): För att förhindra en platt kaka, arbeta snabbt med degen. Undvik att låta degen stå på bänken för länge. Alternativt kan du kyla degen i en timme innan gräddning.
 • Sprid ut: Om kakan är för utspridd kan smöret ha varit för mjukt. Använd smör som är mjukt, men inte smält.
 • Krispiga/inte mjuka: Om dina kakor är för krispiga, torra eller saknar en mjuk insida, har de blivit övergräddade. Ta ut kakorna ur ugnen när de fortfarande verkar lite mjuka. De kommer att stelna när de svalnar.

Sätt att tjäna

Kakor är tänkta att serveras med en dryck, mer kakor, frukt och gott sällskap. Ta fram det där glaset mjölk, kaffe eller te och chatta med vänner och familj över en mängd bakverk, inklusive dessa M&M-kakor, nyttiga havregrynsrussinkakor och nutellakakor med fyra ingredienser. För att lägga till lite mångfald utan kakor, servera dina favoritfrukter på en fruktcharkbräda.

Lagringsalternativ

Är det inte en besvikelse när du gör en sats av de bästa M&M-kakorna och sedan är alla borta på bara en dag? Låt det inte hända igen – dubbla eller tredubbla receptet för att få fler kakor att njuta av!

Bakade kakor

Om du har massor av bakade kakor över, följ dessa förvaringstips för att njuta av dem så länge som möjligt!

 • Disken: För att lagra i upp till en vecka, placera bakade kakor i en lufttät behållare på bänken.
 • Kylskåp: För att lagra i upp till två veckor, kyl kakorna i en lufttät behållare. Tänk på att de kan stelna lite på grund av kylan, men mjuknar något när de värms upp.
 • Frys: För att lagra kakor i upp till 2-3 månader, lägg kylda kakor i en lufttät fryspåse.

Kakdeg

Istället för att köpa kakdeg från mataffären, gör den själv! Med färdig deg har du kakorna klara på bara 10 minuter!

 • Kylskåp: För att lagra degen i 2-3 dagar, lägg den i kylen i en lufttät behållare.
 • Frys: För att lagra i upp till två månader, rulla degen till en stock och linda in den i bakplåtspapper. Lägg den i en ziploc-påse och frys in. När du är redo att använda, ta en kniv och skär stocken i 1/2 tum tjocka bitar. Grädda direkt, låt grädda några minuter till eftersom degen är frusen.

FAQ

Varför är mina M&M-kakor platta?

Kakorna kan falla platt om inte tillräckligt med mjöl användes. Se till att mäta upp ingredienserna ordentligt när du förbereder degen.

Kommer M&Ms i kakorna att smälta under bakning?

M&Ms kommer inte att smälta medan kakan bakas eftersom deras yttre skal hindrar dem från att smälta.

Vad gör bakpulver och bakpulver i kakor?

Bakpulver hjälper till att skapa en mjuk, fluffig kaka medan bakpulver gör kakan tjockare genom att jäsa.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button