Enkla recept

Mintchokladkakor (video) – söta och salta måltider

Mintchokladkakor är gjorda i två virvlade färgglada lager, en mynta och en choklad, perfekt för St Patrick’s Day. Kakorna smälter i munnen med läckerhet och är fulla av smak.

Mintdesserter kan vara väldigt festliga och perfekta för speciella tillfällen. Om du är ett fan av mynta, har jag andra läckra desserter du borde prova, som denna Mint Chocolate Chip Fudge, Mint Chocolate Chip Cake och välsmakande Mint Chocolate Chip Tryffel, som inte går att baka!


Mint Choklad Swirl Cookies

Mintchokladkakor är laddade med chokladchips och mintsmak. Den här kombon är min favorit genom tiderna! Med St Patrick’s Day så nära, ville jag bara dela med mig av en grönaktig och mintig efterrätt. Vi vet att choklad gör allt bättre, särskilt när det tillsätts till smöriga kakor.

Kakorna är gjorda med två lager av mördegskakor, ett choklad ett och ett grönt mynta, smakerna kompletterar varandra vackert. Du kan njuta av dem på morgonen med en nybryggt kopp kaffe, eller för något speciellt tillfälle. Det är en fantastisk och festlig efterrätt, som även kan göras med barn, som ett roligt projekt!


Sedan rullas lagren till en kakstock för att skapa en vacker virvel. Chokladen och myntan är alltid en vinnande kombination, speciellt när den också ser så god ut!

Dessa är definitivt den perfekta efterrätten för St. Patrick’s Day. Innan jag flyttade till USA visste jag inte ens om denna semester. Men nu kan jag inte vänta på att den ska äta lite mer ölbröd och göra denna fantastiska Guinness Beef Stew.

Hur man gör mintchokladkakor för St. Patrick’s Day:

 1. Först börjar du med att vispa smör och vispa i socker, salt, bakpulver och myntaextrakt.
 2. Därefter tillsätts ägget till blandningen. Efter detta, med paddelfästet, slå försiktigt i mjöl. Om degen är för mjuk, tillsätt lite mer mjöl.
 3. Den formade degen delas i två stora skålar och med hjälp av en spatel knådas matfärgen till en.
 4. Kakaopulver slås försiktigt in i den andra halvan tills det är helt blandat.
 5. Därefter rullas degen till bollar, täcks med plastfolie och kyls.
 6. När du är redo att rulla, täck ditt arbetsområde med ett lager plastfolie, som är 15 – 16 tum lång.
 7. Stirra med den gröna degbollen, lägg den på plastfolien på bänken och rulla den till en rektangel, ca 10X9.
 8. Upprepa med chokladdegsbollen, men gör den rektangulära en tum mindre.
 9. Överför chokladrektangeln på den gröna och använd plastfolien underifrån och rulla degen till en tät stock. Kyl i minst 6 timmar.
 10. När du är redo att baka, förvärm ugnen till 350F. Skiva kakrullen i ½ eller ¼ tums rundor.
 11. Klä två kakplåtar med bakplåtspapper och arrangera kakorna cirka 2 cm från varandra. Grädda i 10 minuter.

Kan du göra St. Patrick’s Day-kakor i förväg?

Du kan förbereda degen, rulla den till en stock och täck med plastfolie. På så sätt kan den förvaras i kylen i upp till 2-3 dagar, tills den ska gräddas.

Du kan också placera den i frysen för att lagra den i 1 månad. Tina inte upp innan gräddningen, bara titta noga och öka gräddningstiden med några minuter.


Hur man fryser Swirl Cookies:

 • Obakat: Skiva kakorna, arrangera på botten av en fryssäker lufttät burk, lägg bakplåtspapper mellan kaklagren. Detta för att säkerställa att de inte kommer att fästa vid varandra. När du är redo att baka, hoppa över upptining och sätt in direkt i ugnen. Grädda ytterligare några minuter.
 • Bakad: Har du rester över kan du absolut frysa in dem till senare. Lägg bakplåtspapper mellan lagren och lägg dem i en lufttät behållare eller lägg dem i fryssäkra påsar. Tina före servering.

Hur länge kommer mintchokladkakor att hålla sig färska?

De kan förvaras inslagna i plastfolie eller i en lufttät behållare i rumstemperatur i ca 4-5 dagar. Du kan också frysa dem. Se bara till att använda en fryssäker behållare. Frys dem sedan i upp till 3 månader.

Mintchokladkakor

 • I skålen på en elektrisk mixer försedd med trådfästet vispa smör på medelhastighet tills det är fluffigt, cirka 30-40 sekunder.

 • Skrapa skålen och vispa i socker, salt, bakpulver och myntaextrakt. Skrapa skålen efter behov och vispa tills den blandas. Vispa i ägget.

 • Byt ut trådfästet med paddelfästet och slå försiktigt i mjöl 1 kopp i taget. Om degen är för mjuk, tillsätt lite mer mjöl. Degen måste ha konsistensen av lekdeg.

 • Dela degen på mitten, låt hälften ligga kvar i mixerskålen och lägg ytterligare en halva i en separat stor skål. Använd en spatel och knåda in den gröna karamellfärgen i halvan som du lade till i den stora skålen.

 • Till degen som är kvar i mixerskålen, slå försiktigt i kakaopulver tills det är helt blandat.

 • Rulla degen till två bollar, täck i plastfolie och ställ in i kylen i 10-15 minuter så är det lättare att arbeta med.

 • Täck ditt arbetsområde med ett lager plastfolie, 15 – 16 tum lång. Ta ut degen från kylen och packa upp.

 • Lägg den gröna degbollen på plastfolien på bänken, platta till den och forma den med hjälp av en kavel till en rektangulär, ca 10X9. Upprepa med chokladdegsbollen, men gör den rektangulära en tum mindre.

 • Överför chokladrektangeln på den gröna rektangeln. Det är ok om degen går sönder på vissa ställen, använd fingrarna för att forma den. Degen ska vara mjuk och lätt att arbeta med.

 • Chokladrektangeln ligger ovanpå den gröna rektangeln som sitter på plastfolie. Använd plastfolien för att lyfta kanten som är närmare dig och börja kavla degen till en kakrulle. Degen liknar nu en kakrulle täckt i plastfolie. Du kan forma den som en stock, eller göra den mer rund, som du föredrar. Fäst ändarna och ställ i kylen i minst 6 timmar.

 • Degen kan göras i förväg och lämnas i kylen över natten, eller till och med i 2 dagar. När du är redo att baka kakorna, förvärm ugnen till 350F. Ta ut kakrullen från kylskåpet och skiva i ½ eller ¼ tums rundor.

 • Klä två plåtar med bakplåtspapper och arrangera kakorna 1½ tum från varandra.

 • Grädda i 10 minuter. Byt mellan plåtarna i ugnen: den övre går till botten och den nedersta flyttas upp.

 • Kakorna är färdiga när kanterna är fasta och bottnarna ljusbruna.

 • Ta ut ur ugnen och låt kakorna svalna på plåtarna i 2 minuter, överför sedan till ett galler.

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button