Hälsosam livsstil

Maple Cinnamon Latte (kan göras utan espresso)

Få en snabb energikick genom att piska upp denna läckra Maple Cinnamon Latte! Enkelt att göra hemma med tips för att göra egen ångad mjölk/skum och kaffeanvisningar om du inte har tillgång till espresso.

Detta Maple Cinnamon Latte recept är bra för en eftermiddagshämtning, och SÅ gott! Vi älskar roliga kaffehusinspirerade drinkrecept… som detta Copycat Mocha Frappe och Pumpkin Spice Milkshake. Det här är en av mina Drickrecept du kommer definitivt att vilja hålla till hands!

LÖNNKANEL LATTE RECEPT

Har det blåsiga kylan drabbat dig ännu? Vi hade vår första snö och man är det någonsin kallt! När jag bor i Mellanvästern är jag van vid det och njuter faktiskt av det frostiga vädret, men jag gillar verkligen att dricka något varmt och tröstande när jag kommer in igen.

Att springa till kaféet är inte alltid ett alternativ, och låt oss vara ärliga, de är dyra!

Hemlagad latte och andra kaffedrycker är en favorit hos mig, speciellt när jag insåg det. hur lätta de är att göra hemma.

Normalt görs lattes med espresso, och det är vad det här receptet kräver (jag har länkat en espressobryggare nedan som kostar mindre än $20 om du skulle vilja köpa en). Men jag vet att inte alla har tillgång till det, eller en mjölkskummare, så jag har tagit med praktiska tips och tricks för att använda kaffe istället för espresso och hur man skummar sin mjölk, utan skummare!

HUR MAN GÖR LÖNNKANEL LATTES

 1. Tillsätt sirap och smakämnen. Häll dem direkt i muggen.
 2. Tillsätt espresso. Häll espresson i muggen och rör om väl för att lösa upp sirapen.
 3. Tillsätt mjölk. Häll i den ångade/skummade mjölken och toppa med eventuellt skum.
 4. Garnering. Toppa med en snurra vispad grädde, ett stänk kanel och servera med en kanelstång om så önskas.

YTTERLIGARE MATNINGSTIPS

Även om det är ganska enkelt att göra denna latte, finns det några tips som är användbara att känna till.

HUR MAN ERSÄTTER ESPRESSO MED KAFFE

Jag förstår att köpa ännu en kökspryl kanske inte är något du vill göra (jag är med dig där!). Vanligtvis görs lattes med espresso, men den goda nyheten är att du kan använda vanligt ol’kaffe!

Du vill använda ett kaffe med dubbel styrka. Så om du normalt använder 1,5 msk per 6 oz vatten (vilket ger 1 kopp bryggkaffe), skulle du vilja använda 3 msk per 6 oz vatten.

Detta kommer att efterlikna styrkan hos espresso.

HUR MAN SKÖMMAR MJÖLK UTAN FRAMMA

Om du inte äger en mjölkskummare är du förmodligen inte i minoritet. Som en sidoanteckning älskar jag dock att använda min skummare för att blanda mina proteinshakes!

Däremot kan du ånga/skumma din egen mjölk hemma. Det finns 3 huvudsakliga sätt:

 1. FÖR HAND – det gammalmodiga sättet skulle vara att tillsätta mjölk i kastrullen och värma på MED LÅG värme, under kraftig vispning tills mjölken når en skummig konsistens.
 2. BURK/MIKROVÅG – tillsätt mjölk i en burk och sätt i ett mikrovågssäkert lock. (dvs: inte metall). Var noga med att inte fylla burken mer än halvfull, eftersom mjölken kommer att öka i volym. Skaka kraftigt i ungefär en minut. Mikrovågsugn på hög i 30 sekunder, ta sedan av locket och mikrovågsugn på hög i ytterligare 30 sekunder.
 3. BLANDARE – Värm mjölk, antingen i mikrovågsugnen eller på spishällen, tillsätt sedan din varma mjölk i en mixer och mixa på medelhastighet tills den blir skum.

TYP AV MJÖLK SOM SKUIMMAR BÄST

Det kan förvåna dig att lära dig att mejeriprodukter med lägre fetthalt faktiskt skummar bättre än mejeriprodukter med högre fetthalt. Det förvånade mig verkligen!

Vad jag kan förstå, handlar det om proteiner och är mycket vetenskapligt, men slutsatsen är att 2% är min personliga favoritmjölk att skumma. Det är tillräckligt med låg fetthalt för att skumma bra, samtidigt som den fortfarande smakar rik.

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • KAFFE – eftersom inte alla har tillgång till bryggd espresso kan du ersätta en lika stor mängd dubbelstyrka kaffe. Det betyder dubbelt så mycket kaffesump som du normalt skulle använda för samma mängd vatten. Om du använder vanligt starkt kaffe kommer latten att smaka lite urvattnad.
 • KANELSIRAP – för en mer uttalad kanelsmak, prova att göra en enkel kanel sirap! Tillsätt 1-2 msk av sirapen tillsammans med lönnsirapen och fortsätt med receptet. Sirapsrecept i receptanteckningssektionen nedan!
 • PUMPA – prova att vispa en eller två matskedar konserverad pumpa till espresson innan du lägger den i muggen. Pumpa, lönn och kanel passar bra ihop!
 • MEJERIFRI – soja/mandel/cashewmjölk kommer att fungera i detta recept.

ATT GÖRA EN LATTE I FÖRE TID

Jag tycker att dessa lattes görs bäst färska, men med så snabbt som du kan piska ihop en av dessa lattes kommer du inte ha något emot det!

Om du blandade ihop en sats kanelsirap (recept skrivet i avsnittet med receptanteckningar nedan), kan du göra det i förväg och förvara det kylt.

LAGRING

Eftersom detta recept är för en enda latte blir det inga rester. Kanelsirapen kan dock kylas i en lufttät behållare (jag använder normalt en murarburk), i upp till 3 veckor.

Vid rumstemperatur håller den i cirka 5 dagar.

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

Följande länkar är affiliate länkar.

The Chunky Chef, LLC är deltagare i Amazon Services LLC Associates Program, ett affiliate-annonseringsprogram som är utformat för att tillhandahålla ett sätt för webbplatser att tjäna reklamavgifter genom att annonsera och länka till amazon.com. För mer information om detta program och vad det betyder för dig, se min sekretesssida.

 • Muggar – dessa muggar är några av mina favoriter!
 • Mjölkskummare – om du vill skaffa dig något.
 • Espressobryggare – du kommer att bli förvånad över hur billig den här gadgeten är!

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 1 dryck

(håll muspekaren över # för att justera)

Få en snabb energikick genom att piska upp denna läckra Maple Cinnamon Latte!

 • Till en stor kaffemugg, tillsätt lönnsirap, vanilj och mald kanel.

 • Tillsätt varm espresso och rör om för att smälta sirapen.

 • Häll i ångad mjölk och toppa med eventuellt kvarvarande skum.

 • Garnera med en snurra vispad grädde och ett stänk mald kanel, om så önskas.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

*** receptet räcker till en latte ***

KANELSIRAP

 • 1/2 kopp strösocker
 • 1/4 kopp ljust farinsocker
 • 3/4 kopp vatten
 • 2 kanelstänger
 • 2 tsk vaniljextrakt
 1. I en liten kastrull, tillsätt både socker, vatten och kanelstänger. Koka upp, vispa ofta, tills sockret har lösts upp.
 2. När det kokar, sänk värmen till LÅG och låt sjuda i 7-10 minuter, tills den reducerats med ungefär hälften.
 3. Stäng av värmen, rör i vanilj och ställ åt sidan för att svalna.
 4. När svalnat, förvara i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 veckor.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

All näringsinformation som delas är en uppskattning och beräknas automatiskt genom ett program. Om kaloriräkningen är viktig för dig rekommenderar jag att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

The Chunky Chef är inte en nutritionist och ger inte fullständig näringsinformation för recept eftersom hon inte skulle vilja förmedla felaktig information potentiellt och omedvetet.

Om du ändrar serveringsmängden för receptet kommer receptpluginen att ändra ingrediensvärdena åt dig, men det ändrar INTE de skriftliga instruktionerna, de läggs till manuellt och är inte föremål för en skjutreglage. Du måste extrapolera den multiplikationen till alla belopp som anges i instruktionerna.
Till exempel: om en ingrediens kräver 4 koppar, och du fördubblade receptet, ändras det automatiskt till 8 koppar. I instruktionerna, om jag säger ”använd 4 koppar ost”, måste du inse att eftersom du fördubblade det, använder du 8 koppar, inte 4.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button