Hälsosamma snacks

Malen kalkon fylld paprika

Dessa malda kalkonfyllda paprika är fyllda med mör mald kalkon, fluffigt ris och grönsaker. De går inte bara ihop snabbt, de är perfekta för att laga mat.

Om du älskar fylld paprika bör du också prova ett av våra populäraste recept – mexikansk fylld paprika!

Dessa malda kalkonfyllda paprika är så saftiga och smakrika. Det finns inget som är som att skära i en direkt ur ugnen. Kombinationen av smält ost, fluffigt ris och mör kalkon blir verkligen aldrig gammal.

Det här receptet är lite italienskt inspirerat, med en pastasås med tre ostar som används för att binda ihop fyllningen. När paprikorna bakas frigörs safterna från alla grönsaker och kalkon, vilket gör det till en så välsmakande maträtt. Jag gillar att tro att dessa paprika påminner om kalkon bolognese eller spagetti.

Under uppväxten var fylld paprika en stamgäst vid vårt middagsbord. När jag har blivit äldre har jag experimenterat med olika smaker och fyllningar. Jag har vuxit till att uppskatta hur många portioner grönsaker som kan packas i en fylld paprika. Mer så är de också perfekta för matlagning. Vi gillar att göra en stor sats och äter dem hela veckan för en snabb lunch. Det hjälper att de värms upp så underbart!

Hur man gör mald kalkon fylld paprika

Att göra mald kalkon fylld paprika kräver minimal förberedelse. När fyllningen är förberedd är det bara att stoppa i paprikan och grädda dem. Nedan hittar du en snabb sammanfattning av receptet:

  • Förbered paprikorna: Skär paprikan i toppen och ta bort kärnor och kärna.
  • Förbered fyllningen: I en panna förvärmd med olja, fräs lök och svamp tills de är gyllenbruna. Tillsätt den malda kalkonen och bryn, följt av det kokta riset. Häll i hälften av såsen och smaka av.
  • Fyll i paprikorna: Fyll varje paprika med kalkonblandningen. Blanda resten av tomatsåsen med ett par koppar vatten och häll blandningen i botten av ugnsformen. Lägg paprikan i såsen och toppa var och en med en generös näve ost.
  • Baka och servera: Grädda paprika i 375°F i 40 minuter. Njut av!

Lågkolhydratalternativ

Letar du efter ett lågkolhydratalternativ? Byt ut kokt ris med blomkålsris i lika proportioner. Observera att det är bäst att använda tidigare fryst ris blomkål för denna variant. Den har mindre fukt när den tinas och kommer att förhindra att din paprika blir blöt.

Hett tips: Trader Joe’s har en fantastisk fryst ris blomkål som kommer att fungera utmärkt i detta recept!

Tips för att göra den bästa malda kalkonfyllda paprikan

  • Lek med grönsakerna du använder. Det här receptet kräver svamp, men du kan leka med de grönsaker du älskar mest. Använd en eller en kombination av ett par. Kom ihåg att detta är ett så enkelt sätt att öka ditt intag av grönsaker!
  • Använd paprika i olika färger. Om du vill höja din presentation, använd flera olika färger av paprika. Mångfalden av rött, grönt, gult och orange kommer att se underbart ut på ett serveringsfat.
  • Försök hitta paprika med plattare botten. Paprika med plattare botten står sig bättre i din ugnsform.
  • Använd mager mark Kalkon. Mager mald kalkon producerar minst mängd fett och förhindrar att din paprika blir blöt.
  • Var generös med osten. Toppa varje paprika med en rejäl mängd ost. Var inte blyg!
  • Använd en holländsk ugn för att baka paprikan. Om du har en holländsk ugn, använd den! Den ångande effekten kokar paprikan mycket jämnare och ger en rikare övergripande smak.

FAQ

Kan man frysa fylld paprika?

Fyllda paprika kan enkelt frysas. Frys dem helst efter att de kokat in. Fryser du in dem råa, tina dem i kylen över natten innan du sätter in dem i ugnen. Oavsett vilken metod du använder, se till att förvara dem i en lufttät behållare i frysen.

Måste man laga kött innan man fyller på paprika?

Du måste tillaga köttfärsen innan du fyller paprikan. Saften från såsen och grönsakerna kommer att förhindra att den torkar ut i ugnen.

Hur förhindrar du att paprika blir vattnig?

Förhindra att din paprika blir vattnig genom att inte tillsätta någon extra vätska till fyllningen. Såsen du kommer att hälla i botten av pannan kommer att räcka för att mjuka upp paprikan när den bakas.

Varför är mina fyllda paprika sega?

Om du tycker att dina fyllda paprika är för sega, koka dem i 5 minuter innan du fyller på dem nästa gång du gör receptet.

Portioner Malen kalkon fylld paprika

Du kan servera mald kalkon fylld paprika till lunch eller middag. Kombinera dem med en hemmagjord caesarsallad eller lite potatismos för en väl avrundad måltid. Du kan också baka en baguette och använda den för att suga upp tomatsåsen.

Andra fyllda paprikor att prova

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button