Enkla recept

Lazy Cabbage Rolls Casserole – Momsdish

Denna lata kålrullar gryta är traditionella kålrullar på hyperdrive. Med alla samma rika smaker och ingredienser är det lika tröstande med mindre förberedelser!

Min familj älskar kålrullar, men jag har inte alltid tid eller ork att göra dem. För att mätta vårt sug har jag tagit fram en latkålsrullegryta som kan göras en hektisk vardagskväll. Utan att behöva rulla eller fylla, är denna läckra gryta bakad i en och samma maträtt och har en seriös smak.

Vad är Lazy Cabbage Rolls Casserole?

Denna lata kålrullar gryta har kycklingbiffar täckta med en tomatbaserad gräddfilssås. Nedan hittar du en sammanfattning av smaken, konsistensen och tiden det tar att göra detta recept.

 • Smak: De salta kycklingbiffarna kompletteras med en syrlig gräddfilssås, vilket gör att du får en riktig smakexplosion i munnen.
 • Textur: Du kommer att älska hur de möra biffarna är dränkta i den sauterade grönsaks- och gräddsåsen, vilket gör varje tugga till den perfekta balansen av konsistens.
 • Tid: Från början till slut tar det här receptet bara 1 timme att sätta ihop.

Hur man förhindrar seg kål

Det finns inget värre än att hacka ner i en rå, underkokt kålbit. Även om lite tugga är trevligt för konsistensen, är målet att koka ner kålen tillräckligt så att den sömlöst bakas in i såsen. Nedan hittar du ett par snabba tips som hjälper dig att förhindra att seg kål förstör din gryta.

 • Ta bort de sega, yttre bladen på kålhuvudet. Dessa yttre blad är notoriskt svåra att koka ner. De har också ofta oaptitliga bruna fläckar. Om du har problem med att upptäcka dem, tenderar ett yttre engångskålblad att vara en mörkare nyans av grönt och vaxartat.
 • Skär ur kärnan ur kålen. Nära kålroten (den stubbiga botten) finns en seg triangulär kärna. För att skära ut den, skiva kålen i vinkel genom kärnan och ta bort kärnan från båda sidor.
 • Koka ner kålen innan gräddning. Ett annat viktigt steg i det här receptet är att koka ner kålen i såsen en stund innan du sätter in grytan i ugnen. Detta kommer att ge den en kickstart och säkerställa att den mjuknar ännu mer under bakningsprocessen.

Förbereda kålrullar gryta

Att förbereda denna kålrulle kräver bara en handfull hälsosamma ingredienser och lite förberedelser. Nedan hittar du en snabb översikt över receptet innan du dyker in.

 • Fräs lök och morötter: Fräs lök och rivna morötter i en stor stekpanna på medelvärme.
 • Koka riset: Koka upp vattnet med buljongbasen och koka riset ca 80 % av vägen (det blir färdiglagat i ugnen).
 • Gör kycklingbiffarna: Kombinera det delvis kokta riset, de sauterade grönsakerna och den malda kycklingen i en stor blandningsskål. Forma palmstora biffar av köttblandningen och stek dem på båda sidor tills de är gyllenbruna.
 • Gör såsen: Fräs den hackade löken och tomaterna i en stekpanna tills blandningen börjar bilda en sås. Lägg sedan i den skivade kålen och koka ner den lite. Tillsätt sedan gräddfilen och smaka av med salt.
 • Sätt ihop grytan: Lägg biffarna i ugnsformen och häll tomatsåsen ovanpå.
 • Grädda grytan: Grädda grytan i 400°F i cirka 35 minuter. Njut av!

Letar du efter en fantastisk gryta? Jag älskar grytarecept så mycket att jag har ägnat massor av tid åt att undersöka fantastiska rätter att baka dem i. Min keramiska Staub-form förhindrar inte bara att den fastnar, den behåller också massor av fukt under gräddningen.

5 tips för den bästa kålrullegrytan

Här hittar du 5 proffstips som hjälper dig att göra den bästa kålrullen.

 • Experimentera med olika köttfärs. Om du inte är ett fan av mald kyckling, ersätt den med nötfärs, malet fläsk eller mald kalkon. Du kan till och med använda en kombination av ett par olika sorters kött för en mer förhöjd smak.
 • Lek med olika buljonger. Buljongen skapar grunden för din sås, så använd den sort du gillar bäst. Nötbuljong, kycklingbuljong och grönsaksbuljong fungerar utmärkt.
 • Lägg i extra grönsaker till såsen. Om du har några grönsaker du behöver använda, tillsätt dem i såsen. Svamp fungerar särskilt bra!
 • Tillsätt olika kryddor och smaksättning. Älskar vitlök? Tillsätt lite hackad vitlök eller pressad vitlök i såsen. Gillar det kryddigt? Tillsätt ett par skvätt rödpepparflingor.
 • Sätt ihop kycklingbiffarna i ett enda lager. Om du staplar biffarna ovanpå varandra i ugnsformen blir de inte lika fuktiga.

Vad passar bra med kålrullar

Kålrullar gryta är en måltid i sig. Men om du vill para ihop den med ett tillbehör hittar du ett par solida rekommendationer nedan.

Hur man förvarar kålrullar gryta

Oavsett om du har rester att förvara i kylen eller en hel gryta som du vill frysa, hittar du alla våra bästa förvaringstips här.

 • Kylskåp: För att hålla kålgryta till hands i upp till en vecka, förvara den i en lufttät behållare i kylen. Detta kommer att hjälpa grytan att fortsätta utveckla sin rika smak, samtidigt som det förhindrar att biffarna torkar ut.
 • Frys: Om du är en ivrig måltidsguru är den här grytan perfekt för att frysa in hela. Sätt ihop den i en engångsform av aluminium och täck den tätt i plastfolie. Förvara den i frysen i upp till en månad. För att tina, ställ den i kylen över natten och grädda den sedan direkt i aluminiumformen.

FAQ

Hur ser en portion vitkålsrullar ut?

En standardportion av denna kålrullsgryta är ungefär två kycklingbiffar och en kopp eller så av såsen. Om du serverar den med sidor, skulle en patty per person sannolikt räcka.

Är kålrullar gryta bra för dig?

Ja, kålrullar gryta är bra för dig. Den är fullproppad med nyttiga grönsaker och protein, med bara en touch av gräddfil för dekadens.

Hur lång tid tar det för kål att mjukna?

Det tar allt från 10-15 minuter att mjuka upp kålen när den sauteras. Men eftersom du kommer att baka kålen i ugnen i 35 minuter, kommer den säkert att vara mjuk för tuggan.

Bör kålrullar gryta tinas före tillagning?

Ja, du bör tina frysta kålrullar gryta i kylen över natten innan du tillagar den. Om du har bråttom kan du tina den på bänken ett par timmar innan du stoppar in den i ugnen.

Är kål en bra grönsak för viktminskning?

Kål är till 100 % en fantastisk grönsak att äta om du försöker klippa ner. Den är superlåg i kalorier, men ändå hög i fiber.

Andra goda kålrecept

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button