Recept

Lätt Philly Cheesesteak recept (den ultimata guiden)

Kvävd med smält ost och stoppad i en hoagierulle, är denna autentiska Philly cheesesteak-smörgås utsökt i sin enkelhet! Med bara fyra, snabba steg, kommer detta recept att transportera dig till staden av broderlig kärlek.

Älskar det här receptet men skulle föredra en variant med lägre kalorier och kolhydrater? Kolla in min Philly cheesesteak fyllda paprika.

Vad är en Philly Cheesesteak?

Denna klassiska smörgås föddes när Pat Olivieri, en korvkioskägare i Philadelphia, bestämde sig för att han var trött på att äta varmkorv till sin lunch. Han tog lite nötkött från en lokal slaktare, slängde det på sin grill och stoppade det i en korvbulle. En taxichaufför körde förbi och fick en doft av ubåten och bad om en själv. Och precis så kom en lokal besatthet till!

Även om denna autentiska smörgås har visat sig vara en favorit för gatumat, är den också en utmärkt rätt att göra hemma. När du förbereder det själv kan du experimentera med olika ostar, grönsaker, bröd och nötkött tills du skapar din dröm Philly cheesesteak. Möjligheterna är oändliga och läckra!

Hur man gör Philly Cheesesteak

Att göra Philly cheesesteak kräver bara några enkla ingredienser och en panna. Nedan hittar du en översikt över receptet på hög nivå.

  • Förbered fyllningen. Hacka och fräs dina grönsaker. Ta bort från pannan och ställ åt sidan. Stek tunt skivat nötkött i samma panna och smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka de stekta grönsakerna i pannan. Rör om för att kombinera. Toppa med ost och låt den smälta naturligt av värmen från kött och grönsaker.
  • Fyll och servera. Fyll din orostade eller rostade hoagierulle med köttblandningen. Servera direkt tillsammans med dina favoritsidor (förslag nedan).

Att välja rätt ingredienser för Philly Cheesesteak

Att välja rätt ingredienser för din Philly Cheesesteak gör stor skillnad.

  • Den bästa osten för Philly cheesesteak: Provolone ost fungerar bäst för en Philly cheesesteak på grund av dess neutrala smak och smälta. En stark tvåa skulle vara skivade vita amerikanska ostskivor (milda eller skarpa). I Philadelphia hittar du till och med några food trucks och restauranger som svär vid Cheez Whiz.
  • Den bästa köttbiten för Philly cheesesteak: Tunt skivad ribeye är det bästa köttvalet för en klassisk Philly cheesesteak. Marmoreringen av ribeye är idealisk eftersom den skapar en öm, lättbitad smörgås.
  • Philly Cheesesteak sås – Mayo är den perfekta såsen för en Philly cheesesteak. Om du vill ha mer av en punch, tillsätt pepparrot till mixen eller en touch av Worcestershiresås.
  • Andra Cheesesteak-pålägg – Vissa cheesesteakbutiker lägger bara till karamelliserad lök. Vissa lägger även till paprika eller svamp. Använd alla tre eller bara en. Valet är ditt!

Tips för att göra den bästa Philly Cheesesteak

Nedan hittar du våra bästa tips och tricks för att göra den bästa Philly cheesesteaken.

  • Skiva ditt nötkött tunt. Använd en vass kniv för att skiva nötköttet tunt. Detta kommer att skapa en mjuk blandning och en lättbitad smörgås.
  • Överkoka inte nötköttet. Vad du än gör, koka inte för mycket ribeye! Det bästa med denna smörgås är att den smälter i munnen och är lätt att bita. Köttet ska vara så tunt skivat att du snabbt kan fräsa det. Överväg att investera i en mandolinskärare för att raka köttet.
  • Använd en slow cooker för segare nötkött. Vill du inte spendera de stora pengarna på ribeye? Vill du ha cheesesteaks redo när du kommer hem? Lägg en chuckstek i den långsamma kokaren med en kopp nötbuljong, en touch av Worcestershire och lite salt och peppar. Koka på låg i ca 6-8 timmar. 45 minuter före servering, lägg till valfria grönsaker i crockpotten. Häll blandningen på din rulle och toppa med ost.
  • Ersätt nötkött med kyckling. Om nötkött inte är aktuellt, ersätt det med kyckling. Många cheesesteakbutiker erbjuder detta alternativ i Philly eftersom det är utsökt på sitt eget sätt. Se till att skiva kycklingen tunt och mot säden för att få en liknande konsistens.

Har du överbliven biff i frysen? Fryst biff är faktiskt lättare att skiva tunt. Låt den tina en fjärdedel av vägen, skiva den tunt och släng den direkt i din panna. Tänk bara på att tömma ut överskottsfukt innan du lägger till dina sauterade grönsaker i mixen.

FAQ

Har Philly cheesesteak majonnäs?

Philly cheesesteak kan göras med eller utan majonnäs. Det är helt valfritt.

Vad är näringsinnehållet i en Philly cheesesteak?

En 7-tums Philly cheesesteak klockar in på cirka 500 till 700 kalorier, packar massor av protein och innehåller en rejäl portion grönsaker.

Vilka pålägg får man på en Philly cheesesteak?

Traditionella Philly cheesesteak toppings inkluderar bananpeppar, varm paprika eller ett stänk av torkad oregano.

Vilken köttbit ska jag använda till en Philly cheesesteak?

Ribeye är den bästa köttbiten att använda för en Philly cheesesteak. Den är mör, välmarmorerad och lätt att skiva.

Serverar Philly Cheesesteak

Philly cheesesteak är bra för din nästa träff – speciellt om du är värd för många kräsna barn. Ett annat bra tillfälle för denna köttiga smörgås är speldagen. Servera din Philly cheesesteak tillsammans med pickles, air fryer potatischips eller air fryer pommes frites. Om du vill gå lite lättare, kommer en klassisk trädgårdssallad att göra susen.

Några fler biffrecept

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button