Recept

Lasagnesoppa – Kärlek bakar goda kakor

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Som amazon-medarbetare tjänar jag på kvalificerade köp. Se min fullständiga avslöjandepolicy för detaljer.

Dyk in i den ultimata komfortmaten med vårt recept på lasagnesoppa! Föreställ dig allt det goda med klassisk lasagne – köttig, ostig och fylld med pasta – smält till en varm, rejäl soppa som är perfekt för alla årstider. Det är ett snabbt och enkelt veckodagsmiddagsalternativ som erbjuder alla de smaker du älskar, utan krångel med lager.

Lasagnesoppa recept

Om du är ett fan av tröstande sopprecept som är både läckra och enkla att göra, då kommer denna lasagnesoppa att bli en ny stapelvara i ditt hem. Med en förberedelsetid på bara 20 minuter och en tillagningstid på lite över en timme är det här ett av dessa enkla sopprecept som du kan piska ihop utan mycket krångel.

När vi pratar om essensen av lasagne, vad tänker vi på? Lager av pasta, rejäl köttsås och en kombination av ricotta, mozzarella och parmesanost, eller hur?

Detta lasagnesopprecept tar alla dessa klassiska komponenter och förvandlar dem till en tröstande måltid i en kruka. Det är i huvudsak lasagne i en skål, men det är lättare och otroligt tillfredsställande.

En av de största aspekterna av detta recept är dess anpassningsförmåga. Hittar du inte Mafalda nudlar? Inga problem! Bryt bara sönder några lasagneplattor så är du igång. Dessutom ger tillsatsen av färsk basilika ett extra lager av smak, men om du inte hittar det fungerar torkad basilika alldeles utmärkt.

Att göra lasagnesoppa lätt innebär att du inte behöver offra smak för bekvämlighet. Faktum är att enkelheten i det här receptet lasagnesoppa är det som gör den till ett perfekt middagsalternativ på veckodagar eller en fantastisk maträtt för en helgsamling.

Om du letar efter ett recept för lasagnesoppa som är lätt nog för alla kunskapsnivåer men ändå fyllt med smak, behöver du inte leta längre. Förvara resterna i kylen i upp till fyra dagar eller frys i upp till tre månader, och njut av denna rejäla och mättande rätt när du vill.

Så, är du redo att dyka in i världen av tröstande, läckra och enkla sopprecept? Prova detta recept på lasagnesoppa, och vi garanterar att det kommer att bli en stamgäst i din kulinariska repertoar.

Lätt lasagnesoppa: ingredienser och utrustning

För att göra lasagnesoppa behöver du…

Ingredienser

Till köttet:

 • nötfärs – jag föredrar att använda magert nötfärs. Du kan också använda mald kalkon eller italiensk korv, om du föredrar det.
 • Parmesanost, vitlökspulver, lökpulver, koshersalt och mald svartpeppar – alla kryddor till köttet. Detta kommer att hjälpa dessa lasagnesmaker att spridas genom hela soppan.

Till soppan:

 • lök och vitlök – aromaterna till såsen.
 • nötbuljong, krossade tomater, tomatsås och tomatpuré – basen i soppan.
 • parmesanost, italiensk smaksättning, koshersalt, mald svartpeppar och färska basilikablad – kombineras för att ge oss de klassiska lasagnesmakerna i soppform.

Att tjäna:

 • ricottaost, strimlad mozzarella, riven parmesanost och mald svartpeppar – precis som klassisk lasagne har ett ostliknande lager, lägger vi lite på toppen!
 • mafaldanudlar – eller lasagneplattor brutna i bitar. Du kan också använda andra pastaformer om du föredrar det.
 • färsk hackad basilika – till garnering

Utrustning

 • kötthackare – valfritt, men jag ÄLSKAR min!!
 • soppgryta eller holländsk ugn – för att laga soppan.
 • sked eller annat redskap – för matlagning och omrörning.
 • slev – till servering.

Hur man gör lasagnesoppa

Bryn nötfärsen. Tillsätt nötfärs, parmesanost, vitlökspulver, lökpulver, salt och peppar i en holländsk ugn eller stor kastrull på medelhög värme. Koka och smula ner köttet tills det inte finns något rosa kvar, ca 8 minuter. Tappa av det mesta av fettet.

Tillsätt löken och vitlöken. Rör ner löken och koka, rör om då och då, tills den mjuknat, cirka 10 minuter. Rör ner vitlöken och koka tills den doftar, cirka 30 sekunder.

Tillsätt fonden och avglasera pannan. Tillsätt fonden och skrapa bort alla bitar som fastnat på botten av pannan.

Rör ner ingredienserna. Tillsätt krossade tomater, tomatsås, tomatpuré, parmesanost, italiensk krydda, salt och peppar. Blanda tills det är väl blandat.

Kock. Koka upp, låt sjuda och låt sjuda under lock i 1 timme. Se till att röra om med några minuters mellanrum, så att inget fastnar i botten av grytan.

Justera krydda och tillsätt basilika. Smaka av och justera eventuellt krydda. Tillsätt de rivna basilikabladen och rör ner dem i soppan.

Förbered ostblandningen. I en liten skål, rör ihop ricottan, hälften av mozzarellan, parmesanen och svartpeppar.

Tjäna. För att servera, lägg till några av de kokta nudlarna i en skål och toppa med soppan. Tillsätt strimlad mozzarella, ricottablandningen och färsk basilika om du använder, och njut omedelbart.

Lasagnesoppa: Vanliga frågor

Vilken typ av kött är bäst för lasagnesoppa?

Nötfärs är vanligast, men du kan också använda mald kalkon eller till och med italiensk korv för en annan smakprofil.

Kan jag göra det vegetariskt?

Ja, du kan skippa köttet eller använda en växtbaserad ersättning tillsammans med grönsaksfond för att göra soppan vegetarisk.

Kan jag använda olika sorters ost?

Den klassiska trion av ricotta, mozzarella och parmesan är en favorit, men du kan experimentera med andra italienska ostar som Asiago eller Pecorino Romano.

Vilken typ av nudlar ska jag använda?

Mafalda nudlar rekommenderas eftersom de liknar mini lasagneplattor. Du kan dock bryta upp vanliga lasagneplattor eller till och med använda farfalle eller fusilli.

Kan jag göra det glutenfritt?

Säkert! Använd glutenfri pasta och se till att alla andra ingredienser, som nötbuljong och kryddor, är glutenfria.

Hur länge håller den i kylen?

Lasagnesoppa kan förvaras i kylen i upp till 4 dagar.

Kan jag frysa det?

Ja, du kan frysa soppan i upp till 3 månader. Det är dock lämpligt att förvara nudlarna separat för att undvika att de blir för mjuka vid återuppvärmning.

Hur kan jag tjockna soppan?

Om du tycker att soppan är för tunn kan du använda en majsstärkelseuppslamning eller låta den puttra utan lock en längre tid.

Kan jag använda torkad basilika istället för färsk basilika?

Absolut, om du inte hittar färsk basilika kan du använda två teskedar torkad basilika som ersättning.

Kan jag göra det i en slowcooker?

Ja, lasagnesoppa anpassar sig bra till långsam tillagning. Bryn köttet först och tillsätt sedan alla ingredienser, förutom pastan och osten, i långsamkokaren.

Andra recept du kan njuta av

Ingredienser

För köttet

 • 1 pund nötfärs

 • 1/4 kopp riven parmesanost

 • 1 tsk vitlökspulver

 • 1 tsk lökpulver

 • 1/2 tsk kosher salt

 • 1/2 tsk mald svartpeppar

Till soppan

 • 1 liten lök, i små tärningar

 • 4 vitlöksklyftor, hackade

 • 1 kartong (32 ounces) nötköttsfond

 • 1 burk (28 uns) krossade tomater

 • 1 burk (15 uns) tomatsås

 • 1 burk (6 uns) tomatpuré

 • 1/4 kopp parmesanost

 • 1 msk italiensk krydda

 • 1 tsk kosher salt

 • 1/2 tsk mald svartpeppar

 • 10 färska basilikablad, grovt rivna

Att tjäna

 • 1 behållare (15 uns) ricottaost

 • 2 dl strimlad mozzarella, delad

 • 2 msk riven parmesanost

 • 1/2 tsk mald svartpeppar

 • 12 uns mafaldanudlar, tillagade enligt anvisningarna på baksidan av lådan

 • färsk hackad basilika till garnering

Instruktioner

 1. Bryn och smula nötfärs, parmesanost, vitlökspulver, lökpulver, salt och peppar i en holländsk ugn eller stor kastrull på medelvärme tills det inte finns någon rosa kvar, cirka 8 minuter. Tappa av det mesta av fettet.
 2. Tillsätt löken och koka, under omrörning då och då, tills den mjuknat, 10 minuter. Rör ner vitlöken och koka tills den doftar, 30 sekunder.
 3. Tillsätt fonden och skrapa bort alla bitar som fastnat på botten av pannan.
 4. Tillsätt krossade tomater, tomatsås, tomatpuré, parmesanost, italiensk krydda, salt och peppar. Blanda tills det är väl blandat.
 5. Koka upp, låt sjuda och låt sjuda under lock i 1 timme. Se till att röra om med några minuters mellanrum, så att inget fastnar i botten av grytan.
 6. Smaka av och justera eventuellt krydda. Tillsätt de rivna basilikabladen och rör ner dem i soppan.
 7. I en liten skål, rör ihop ricottan, hälften av mozzarellan, parmesanen och svartpeppar.
 8. För att servera, lägg till några av de kokta nudlarna i en skål och toppa med soppan. Tillsätt strimlad mozzarella, ricottablandningen och färsk basilika om du använder, och njut omedelbart.

Anteckningar

 • Överbliven lasagnesoppa kan förvaras i kylen i upp till 4 dagar.
 • Du kan frysa soppan i upp till 3 månader. Det är dock lämpligt att förvara nudlarna separat för att undvika att de blir för mjuka vid återuppvärmning.
 • Om du tycker att soppan är för tunn kan du använda en majsstärkelseuppslamning eller låta den puttra utan lock en längre tid.
 • Lasagnesoppa anpassar sig väl till långsam tillagning. Bryn köttet först och tillsätt sedan alla ingredienser, förutom pastan och osten, i långsamkokaren.

rekommenderade produkter

Som Amazon Associate och medlem i andra affiliate-program tjänar jag på kvalificerade köp.

Näringsinformation:

Avkastning: 8

Serveringsstorlek: 1

Belopp per portion:

Kalorier: 366Totalt fett: 19gMättat fett: 8gTransfett: 1gOmättat fett: 8gKolesterol: 76mgNatrium: 713mgKolhydrater: 21gFiber: 2gSocker: 3gProtein: 28g

Observera att näringsinformationen på denna sida är en uppskattning baserad på de produkter jag använde. Ingredienser och näringsinformation kan variera avsevärt mellan märken. Se alltid till att läsa etiketterna. Vänligen kontrollera att ett recept passar dina behov innan du använder det. Näringsinformation kan innehålla fel, så verifiera den självständigt. På samma sätt kan recept innehålla fel, så använd ditt sunda förnuft när du följer dem.

Har du gjort det här receptet?

Testade du detta recept? Se till att lämna ett betyg och tagga @lovebakesgoodcakes på Instagram med hashtaggen #lovebakesgoodcakes så jag kan se vad du har gjort!


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button