Dessert recept

Lågkolhydrat lasagne fylld paprika (snabbt och enkelt)

Dessa lågkolhydratfria, glutenfria lasagnefyllda paprika ger dig all glädje av sliskig lasagne utan nudlar. Perfekt för matlagning eller en snabb middag på vardagskvällen, du kommer snart att hitta dem i din vanliga rotation.

Detta recept på fyllda paprika föddes från första gången jag provade den ständigt populära keto-dieten. Medan jag brainstormade nya och spännande keto-recept för att hålla kosten intressant, tänkte jag på vilket bättre sätt att mätta mitt sug efter lasagne än att stoppa alla fixins i en rostad paprika?

Även om du inte strikt tittar på dina kolhydrater kommer dessa paprika fortfarande att hitta vägen till ditt middagsbord. Varför? De gör för en så enkel vardagsmiddag och är utmärkta kandidater för måltidsförberedande vardagsluncher. Du kommer att älska hur läckra och lätta de gör att få in en rejäl portion grönsaker i din kost.

Och prata om förfall. Under bakningsprocessen sipprar all söt juice från paprikan in i marinarasåsen, vilket gör att fyllningen smakar som om den var långsamt tillagad på spishällen hela dagen. Vid första tuggan kommer du att glömma varför du tyckte att det var ett sådant offer att skära ut nudlarna…

Vad är lågkolhydrat lasagne fylld paprika?

Lågkolhydrat lasagne fyllda paprika har alla de fantastiska smakerna av lasagne utan de platta nudlarna. Nedan hittar du snabba detaljer om smak, konsistens och tillagningstid för detta recept.

 • Smak: Söta tomater, välsmakande kalkon och massor av ost gör att dessa fyllda paprikor smakar supersmakande. Har du någonsin råkat ut för att äta köttsås med sked? I så fall har det här receptet ditt namn skrivet över det hela.
 • Textur: Den tjocka köttsåsfyllningen balanseras perfekt av den mjuka, rostade paprikan. Varje tugga kommer att vara en texturöverbelastning!
 • Tid: Från förberedelse till bord tar det här receptet cirka 45 minuter att göra.

Hur man gör lasagne fylld paprika

Att göra lågkolhydratfyllda paprika med lasagne kräver bara några enkla steg och en handfull nyttiga ingredienser. Kolla in receptöversikten nedan för att få en bättre känsla av processen.

 • Förbered grönsakerna: Använd en vass kniv, skär bort topparna från paprikan och ta bort kärnorna. Tärna löken.
 • Gör fyllningen: Bryn den malda kalkonen i en djup stekpanna tills den är genomstekt. Lägg i löken och fräs tills den är genomskinlig och gyllenbrun. Häll i marinarasåsen och låt blandningen sjuda ett par minuter. Tillsätt sedan parmesan och keso. Krydda fyllningen efter smak med salt och peppar.
 • Fyll i paprikorna: Häll i köttblandningen till varje paprika en efter en. När du fyller, lägg försiktigt de fyllda paprikorna i en ugnsform sida vid sida.
 • Toppa med ost & baka: Lägg en generös näve mozzarella ovanpå varje fylld paprika. Grädda i 350°F i cirka 30 minuter. Njut av!

Tips för att göra den bästa lasagnefyllda paprikan

Nedan hittar du en handfull tips och tricks som hjälper dig att göra den bästa lasagnefyllda paprikan som möjligt.

 • Gör fyllningen en dag i förväg för extra smak. Om du har tid, vispa upp fyllningen dagen innan och låt den marinera i kylen över natten. Detta kommer att fylla en extra känsla av smak och göra monteringen av paprikan nästa dag så mycket enklare!
 • Använd keso istället för ricotta för nyttigare paprika. Traditionellt görs lasagne med ricottaost. Detta recept kräver keso för att hålla den lätt. Oroa dig inte, paprikan blir fortfarande lika krämig…
 • Använd mager kalkon. Magert kött producerar mycket mindre olja när det brynt. Detta kommer att förhindra att din fyllning blir för vattnig. Om du använder köttfärs med högre fetthalt, se till att sila bort så mycket flytande fett som möjligt innan du tillsätter din marinarasås.
 • Fyll inte på paprikan för mycket. När du skaar i köttblandningen, lämna lite utrymme upptill för att förhindra att fyllningen kokar över sidorna av paprikan. Ett par centimeter gör susen.
 • Stapla paprikorna sida vid sida. För att hålla paprikorna upprätt när du bakar, stapla dem sida vid sida. Det finns inget värre än en paprika som välter i ugnen!

Hett tips: Mät storleken på den ugnsform du ska använda genom att stapla tomma, råa paprika i formen innan du fyller på. Eftersom paprika finns i alla former och storlekar kan du behöva en större eller mindre skål.

Servering av lasagne fylld paprika

Du kan servera din lasagnepeppar som en snabb vardagsmåltid eller packad i din lunch. Även om de är tillräckligt mättande för att kunna ätas på egen hand, passar de utmärkt till en mängd olika tillbehör. Om du är uppmärksam på kolhydrater, servera dem tillsammans med en hemgjord caesarsallad för en väl avrundad måltid. Om du inte tittar noga på dina kolhydrater, baka en baguette för att suga upp all den underbara såsen. De passar även bra till lite krossad potatis.

Förvaring av lasagnefylld paprika

 • Kylskåp: Förvara fyllda paprika i en lufttät behållare i kylen. De ska hålla i en hel vecka.
 • Frys: Frys in fyllda paprika genom att låta dem svalna helt. Slå in varje enskild paprika tätt i plastfolie. Lägg dem i den fryssäkra påsen och njut av dem i upp till tre månader.

FAQ

Måste man tillaga köttfärsen innan man fyller på paprikan?

Du bör alltid tillaga köttfärsen innan du fyller på din paprika. Även om rått kött sannolikt kommer att tillagas i ugnen, är det svårt för det att tillaga jämnt i såsen. Håll dig alltid på den säkra sidan genom att bryna den först.

Varför är mina fyllda paprika vattniga?

Dina fyllda paprika är sannolikt vattniga om du använde fetare malet kött. För att förhindra vattnig paprika, använd alltid magert köttfärs och töm pannan på överflödig vätska innan du blandar den i din sås.

Hur lång tid tar det för paprika att bli mjuk?

Det tar paprika cirka 30 minuter vid 350°F för att bli mjuk. Om dina paprika fortfarande är för sega efter 30 minuter, baka paprikorna i steg om 5 minuter tills önskad konsistens uppnås.

Hur lång tid tar det att koka paprika?

Det tar bara 2-3 minuter att förkoka paprika. Även om detta steg inte krävs för det här receptet, koka gärna paprikan innan du fyller på dem om du gillar dem extra mjuka.

Andra lågkolhydratrecept att prova

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button