Användbar information

Kryddade pumpa Streusel Muffins – Den tjocka kocken

Dessa kryddade Pumpkin Streusel-muffins i bakeristil är mjuka och möra och sprängfyllda av ren höstsmak i varje tugga! Perfekt som frukost eller mellanmål, dessa muffins är även frysvänliga.

Det här är en av mina Muffin recept som jag vet att du vill ha till hands!

Kan ni fatta hur nära vi är på semestern? Jag är så inte förberedd, och det stressar mig… så istället ska jag baka och låtsas som att jag fortfarande har gott om tid lol.

Dessa pumpamuffins har en perfekt smulig streusel topping, och har snabbt blivit en av våra favoriter!

Och de är SÅ mycket bättre än alla muffins du kan göra från en mix/låda.

När du väl börjar göra hemmagjorda muffins kommer du att inse hur lätta de är och hur mycket bättre de smakar, och du kommer inte att köpa fler färdiggjorda blandningar.

Dessutom är muffins bra att frysa, så du kan ha färska muffins när du vill ha dem!

Detta är bara en översikt; de fullständiga ingredienserna och anvisningarna finns i receptkortet längst ner i det här inlägget.

 1. Rör om torra ingredienser. Detta är till hjälp för att se till att allt blandas väl in i smeten senare.
 2. Blanda blöta ingredienser. För detta recept inkluderar det oljan, både sockerarter, pumpapuré, ägg, kärnmjölk och vanilj.
 3. Kombinera torrt och blött. Detta görs bäst med en gummispatel så att du inte överblandar.
 4. Ös smeten. Jag älskar att använda en cookie-scoop för att göra detta, men du kan använda vad du vill.
 5. Gör streusel. Det här receptet använder smält smör till toppingen, så du behöver bara röra ihop det med en gaffel. Gaffeln hjälper den att smula sönder.
 6. Toppa smeten med streusel.
 7. Baka. Detta muffinsrecept har en tvåstegsbakning. Det första steget är för en kort tid vid en högre temperatur, och det andra är längre vid en lägre temperatur. Detta skapar topparna i bageristil!
 8. Kyl och servera.

Användbart tips!

Att göra en streusel kan vara skrämmande om du inte har gjort det förut. Men jag lovar att den här är lättare än du tror. Mycket streusel görs med kallt smör som skärs i de torra ingredienserna, vilket vissa kan tycka är knepigt. Så det här receptet togs fram för att använda smält smör istället, vilket är SÅ mycket enklare!

Variationer av detta recept

 • Kärnmjölksersättning – om du inte har kärnmjölk till hands kan du göra din egen! Tillsätt 3/4 tsk citronsaft eller vit vinäger i en vätskemätare. Häll i tillräckligt med helmjölk för att nå 1/4 kopp. Rör om och låt stå ca 5-10 minuter. Det kan se lite trögt ut, men det är okej. Rör om och använd i receptet.
 • Vanlig mjölk – alternativt kan du bara använda vanlig helmjölk, även om vi verkligen föredrar kärnmjölkens smak och konsistens.
 • Vanilj – för en mer robust vaniljsmak, prova att använda vaniljstångspasta istället. Använd lika mycket.
 • Streusel – streuselen kan göras med kallt smör istället för smält, om du föredrar det så. Skär bara smöret i små tärningar, eller riv det och använd sedan en konditor för att skära smöret i de torra ingredienserna till streusel.
 • Mini – om du föredrar att göra minimuffins, grädda vid 350°F i 11-12 minuter.

FAQ’s

Kan jag använda konserverad pumpapaj fyllning för detta recept?

Tyvärr inte. Pumpapaj på burk har socker och kryddor redan tillsatta, så du kan inte bara lägga in det i det här receptet, annars blir muffinsen sjukt söta och överkryddade. Du kommer att vilja plocka upp en burk pumpapuré eller ibland märkt ”ren pumpa”.

Varför är mina muffins täta?

Den främsta anledningen till att muffins blir täta istället för mjuka och möra är att smeten är överblandad. Tyvärr är det väldigt lätt att övermixa muffinssmet när du använder en powermixer, därför rekommenderar jag att du bara använder en visp eller gummispatel och mixar tills BARA blandat.

Gör pumpamuffins i förväg

Vi tycker att dessa muffins smakar lika bra nästa dag… så du kan göra dem en dag i förväg, men jag skulle inte göra så mycket mer än så.

Men mitt favoritsätt att njuta av dessa muffins är goda och varma från ugnen!

Lagring

Överblivna muffins ska vara förvaras i rumstemperatur i en lufttät behållare och äts inom 3-4 dagar.

För bästa smak, njut av inom 1-2 dagar.

Frysning

För längre förvaring kan du frysa dessa muffins!

Jag gillar att slå in varje muffins i plastfolie (eller vad du vill använda istället för plastfolie), lägg sedan i en fryssäker behållare, märk den och frys in.

Tina över natten i kylskåpet (eller på bänken i en timme eller så), värm sedan upp till 325°F i 10 minuter eller så för att värma upp dem och ge dem den ”nyssbakade” smaken.

Min favoritmuffinspanna!

Jag har haft flera av dessa kokkärl i flera år, och de har hållit sig så bra! För att inte tala om att de städar upp som en dröm.

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 15 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Dessa kryddade Pumpkin Streusel-muffins i bakeristil är mjuka och möra och sprängfyllda av ren höstsmak i varje tugga!

Förbereda

 • Värm ugnen till 425°F, klä 2 standardmuffinsformar med foder eller spraya med nonstick-spray. Avsätta.

Blanda torra ingredienser

 • Tillsätt de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver, mald kanel, pumpapajkrydda, salt och mald muskotnöt i en stor skål. Vispa ihop och ställ sedan åt sidan.

Blanda blöta ingredienser

 • Tillsätt de våta ingredienserna (vegetabilisk olja, strösocker, farinsocker, pumpapuré, ägg, kärnmjölk och vanilj i en annan mindre blandningsskål. Vispa väl tills den är slät.

Gör streusel

 • Tillsätt streusel-toppingen (förutom det smälta smöret) i en liten mixerskål. Använd en gaffel för att röra ihop, fortsätt sedan att använda gaffeln för att röra i det smälta smöret tills det bildas smulor.

 • Skeda eller strö några av streusel-smulorna på varje muffins, tryck försiktigt ner dem så att de stannar kvar.

Baka

 • Grädda sedan i 425°F förvärmd ugn i 5 minuter ha muffinsen i ugnen och sänk ugnstemperaturen till 350°F. Fortsätt grädda i ytterligare 15-17 minuter, eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren eller med några fuktiga smulor.

Häftigt

 • Låt muffinsen svalna i pannan i cirka 5 minuter och överför sedan till ett galler för att kyla vidare.

 • När muffinsen är i rumstemperatur, pudra med strösocker om så önskas.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

 1. Detta recept ger cirka 12-15 muffins, som du är fri att dela i så många portioner du vill.
 2. Recept starkt påverkat av Sallys bakreceptmed några små ändringar som vi föredrar.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button