Recept

Krämigt blomkålsris med kyckling

Detta krämiga blomkålsris är den perfekta balansen mellan komfortmat och hälsosam kost. Perfekt som tillbehör eller som måltid på egen hand!

Jag har gjort den här krämiga blomkålsrisrätten ett tag nu och jag bara älskar den. Först kände jag att det var för enkelt att dela på bloggen. Men i slutet av dagen, varje gång jag gör det njuter vi alla av det så jäkla mycket. Ett bra recept är ett bra recept, eller hur?

Oavsett om du försöker äta hälsosammare eller bara vill experimentera med blomkålsristrenden är detta recept ett måste-testa. Du kan också hoppa över ost om du vill bli extra god. Rätten blir inte lika krämig, men den blir ändå god!

Hur man gör krämigt blomkålsris med kyckling

Att göra detta krämiga blomkålsrisrecept kräver mindre än 10 ingredienser och bara några enkla steg. Nedan hittar du en snabböversikt över receptet innan du dyker in.

  • Hacka grönsakerna och kycklingen: Använd en vass kniv, hacka löken och skär kycklingen i små bitar. Riv morötterna med ett vanligt osthyvel om du inte fick tag i en påse med de färdigrivna sakerna från affären.
  • Fräs kycklingen & Grönsaker: Värm lite olja på medelvärme i en djup stekpanna och fräs kycklingen tills den är helt genomstekt. Lägg sedan i lök och morötter och koka dem tills de är gyllenbruna.
  • Tillsätt blomkålsriset: Höj värmen i stekpannan högt och tillsätt blomkålsriset. Bryn riset i ca 2-3 minuter.
  • Tillsätt ost och örter: Sänk värmen och tillsätt örterna och osten. Rör om tills det smält och servera!

tips och tricks

Här hittar du en handfull tips och tricks som hjälper dig att göra det godaste krämiga blomkålsriset med kyckling.

  • Använd fryst blomkålsris. Oavsett om du väljer en köpt version eller har lite hängande i frysen, använd fryst blomkålsris över färskt blomkålsris. Varför? Det mesta frysta blomkålsriset är förkokt innan det fryses, vilket ger en bättre konsistens när det är stekt i pannan.
  • Köp riven morot. Eftersom du redan väljer fryst, butiksköpt blomkål, varför inte köpa färdigriven morot från mataffären också? Alla förtjänar en genväg då och då.
  • Servera blomkålsriset direkt. Den här rätten serveras bäst direkt från spisen, medan osten fortfarande är sliskig och smält.

Servering av krämigt blomkålsris

Servera krämig blomkål som en måltid i och för sig till allt från snabba luncher till vardagsmiddagar. Om du vill ha en mer väl avrundad måltid, kombinera den med en caesarsallad eller någon vitlökssallad. Överväg att få dina dagliga grönsaker en klar affär…

Lagring av rester

Oavsett om du har lite kvar av krämigt blomkålsris eller en sats du vill frysa in till senare, hittar du de bästa förvaringstipsen här.

  • Kylskåp: Om du planerar att äta det krämiga blomkålsriset inom 5 dagar, förvara det i en lufttät behållare i kylen. Detta kommer att förhindra att riset blir gammalt eller stelnar.
  • Frys: Om du vill ha krämigt blomkålsris till hands i upp till 3 månader, frys in det i individuellt portionerade fryssäkra påsar. För att tina, ställ en påse i kylen över natten.

Återuppvärmningstips: Bästa sättet att värma blomkålsris är i en kastrull på låg värme med lite smör eller i mikron i ett par minuter.

FAQ

Hur gör man för att blomkålsris inte blir blött?

Nyckeln till att se till att ditt blomkålsris inte blir blött är att koka det tillräckligt länge. Du vill att de små blomkålsbitarna ska få en lätt brun nyans innan du lägger till resten av ingredienserna.

Är blomkålsris nyttigare än ris?

Ja, blomkålsris är nyttigare än vanligt vitt ris. Varför? Det är 100 % blomkål, lågt i kalorier och fullt av fibrer. Perfekt för glutenfri eller keto-dieter!

Hur får man ut vätskan ur blomkålsris?

Om det frysta blomkålsriset släpper för mycket vätska när det kokar, häll helt enkelt ut lite av det från sidan av pannan i diskhon.

Hur länge håller krämigt blomkålsris i kylen?

Krämig blomkål håller sig i upp till 5 dagar när den förvaras i en lufttät behållare i kylen.

Vad händer om jag inte kan hitta fryst blomkålsris?

Om du inte hittar fryst blomkålsris behöver du bara mixa ett blomkålshuvud i en matberedare eller mixer tills det är ungefär lika grovt som ris.

Andra lågkolhydratsrätter

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button