Enkla recept

Krämig Nutella Crockpot varm choklad

Gör drinkar för en publik med den BÄSTA krämiga och läckra nutella crockpot varma chokladen! Perfekt för vilken semester eller mysig kväll som helst.

Har du någonsin gjort varm choklad i din slow cooker? Det är ett bra sätt att göra en stor mängd!

Perfekt för semestern eller vilken fest/sammankomst som helst, denna spritiga nutella crockpot varma choklad kommer säkerligen att bli en stor hit! Allt görs direkt i crockpot, så det är lätt att göra en stor sats och hålla den varm för dina gäster. Plus, om du känner dig pigg kan du lägga till en shot av din favoritalkohol i din mugg… min personliga favorit är bourbon!

Jag har testat en massa olika kombinationer av varm choklad för er, och den här tar kakan. Jag känner att jag säger det om varje recept jag delar… jag menar, jag skulle inte dela dem om jag inte älskade dem! Men det här receptet på varm choklad är bara så perfekt krämigt, med den där underbara nutella-undertonen. Och låt oss vara verkliga här killar… Nutella är helt enkelt fantastiskt!

VARFÖR GÖRA VARM CHOKLAD I CROCKPOT?

Jag förstår helt. Varför skulle du vänta 2 timmar på en drink som kan vara klar på 5-10 minuter eller hur? Under vissa omständigheter, här är varför.

 • Genom att göra den i slow cookern kan du göra en stor mängd på en gång (för en fest, etc)
 • Den långsamma kokaren gör att du kan hålla den varma chokladen varm under långa perioder
 • Crockpot varm choklad är perfekt för en ”varm chokladkaka” på en fest, där dina gäster kan sleva en mugg varm choklad och sedan toppa den med någon av de olika toppings du har ute!

Om ingen av dessa stämmer in på dig, gör gärna det här receptet på din spis… dessa instruktioner finns i avsnittet med receptanteckningar direkt under receptkortet nedan.

För att få det vackra skummet, när det är färdigkokt, vispa kraftigt (var bara noga med att inte stänka det överallt), tills det är skummande. Lätt som en plätt.

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN VARM CHOKLAD OCH HET KAKAO?

Även om namnen verkar ganska utbytbara, finns det traditionellt en skillnad. I många fall är varm kakao tunnare och mindre rik än varm choklad. Detta beror vanligtvis på att varm kakao traditionellt tillverkas med vatten och kakaopulver, medan varm choklad görs med mjölk (eller grädde), och använder antingen all choklad eller en blandning av kakao och choklad.

KAN MAN ANVÄNDA ICKE-MJÖLK FÖR ATT GÖRA VARM CHOKLAD?

Det kan du säkert! Mandel- eller cashewmjölk skulle vara mitt naturliga val, eftersom den subtila nötsmaken skulle passa vackert med hasselnöt och choklad. Men använd gärna din favoritmjölkprodukt utan mejeri! I allmänhet är mjölkfri mjölk tunnare än helmjölk, så din varma choklad kanske inte är lika krämig… men kokosmjölk på burk kan blandas med din mjölk för att tjockna den något.

KAN MAN GÖRA EN ENKEL SERVNING NUTELLA VARM CHOKLAD?

Ja verkligen. Ibland vill du ha en mugg varm choklad, men du behöver inte eller vill göra en stor sats eller hur? Här är receptet på en individuell servering:

 • 1 dl helmjölk
 • 2 tsk kakaopulver
 • 3 msk nutella
 • 1 msk mjölkchokladchips

Tillsätt alla ingredienser i en liten kastrull och låt sjuda på medelvärme 5-6 minuter, servera sedan! Eller så kan du lägga allt i en mugg och mikrovågsugn tills det sjuder och är varmt, och rör sedan om ordentligt för att se till att det är kombinerat.

Vad gör denna varma choklad ännu mer fantastisk? Att du kan lägga till sprit! En shot bourbon är min favorittillsats, men hasselnötslikör eller din favoritsprit skulle också vara bra. Se bara till att du tillsätter spriten i muggarna individuellt, så att alkoholen inte kokar av under tillagningsprocessen!

PROTIPS FÖR ATT GÖRA DEN BÄSTA VARMA CHOKLADEN HEMMA:

 • Se till att du använder helmjölk. 2 % eller annan mjölk med reducerad fetthalt blir helt enkelt inte lika tjock och rik och krämig i munnen. Det är tänkt att vara en överseende… unna dig själv!
 • Använd kakao av ​​hög kvalitet. Jag har provat kakao från vårt butiksmärke några gånger och den var helt enkelt inte lika rik och chokladrik, men använd vilket märke du föredrar.
 • Använd kvalitetschokladchips. Eller till och med ta en mjölkchokladkaka och finhacka 1/2 kopp. Mina favoritchokladchips att använda är Ghirardelli och Guittard.
 • Värm upp dina muggar om möjligt. Uppenbarligen är det inte nödvändigt, och det kommer inte att hålla din varma choklad varm i timmar, men det hjälper till att hålla den toasty lite längre. Skäm bort dig själv!
 • Toppa med dina favoritpålägg! Vispad grädde, marshmallows, riven choklad, etc… det smakar så mycket bättre när det toppas dekadent!

ÖVRIGA VARMA CHOKLADERECEPTER:

HANDLA RECEPTET:

 • 4 liter långkokare – Jag älskar den här lilla crockpotten och älskar den helt klädda kvaliteten. Om du letar efter något lite mer budgetvänligt, detta är ett utmärkt alternativ.
 • Glasmuggar – det här är muggarna som visas på bilderna… Jag älskar dem!
 • Chokladbitar – mitt favoritmärke genom tiderna för chokladchips!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 8 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Gör drinkar för en publik med den BÄSTA krämiga och läckra nutella crockpot varma chokladen!

 • Tillsätt mjölk, kakaopulver, nutella och chokladchips till en 4qt långkokare. Vispa för att kombinera, täck och koka på LÅG i 2 timmar … rör om då och då.

 • Servera toppad med önskat pålägg! Om du lägger till sprit, lägg till det i enskilda muggar, snarare än hela långsamkokaren, så att alkoholen inte kokar bort.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

SPISTOPP VERSION

Tillsätt mjölk, kakaopulver, nutella och chokladbitar i en stor kastrull eller buljong. Värm över medelvärme och rör om tills allt är väl blandat och blandningen sjuder. Sjud i 5 minuter och servera sedan med önskat pålägg.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button