Bakverk recept

Koreansk Biff Bulgogi (Crazy Easy)

Förverkliga alla dina koreanska BBQ-drömmar med denna enkla, söta och kryddiga biffbulgogi. Bäst över en skål med ångat ris!

Det finns inget riktigt som lukten av bulgogi som bränner på en gjutjärnspanna. Om du är besatt av koreansk BBQ och hot pot-middagar, men hatar att lägga ut de stora pengarna för att äta det på en restaurang, kan du prova att göra det hemlagat. Med hjälp av den koreanska underverket pepparpasta gochujang krävs bara en snabb montering.

Var kan man hitta gochujang? Denna koreanska rödpepparpasta säljs i de flesta asiatiska specialbutiker och har till och med hittat in i stora livsmedelsbutiker på sistone. Om du inte kan få tag på det i butik, skaffa något från Amazon.

Vad är Bulgogi egentligen?

Bulgogi är en typ av grillad koreansk maträtt, eller ”gogi”, som har gjort ett enormt stänk vid sidan av kalbi (marinerade korta revben). Du hittar den serverad överallt från gatustånd till BBQ-restauranger och av goda skäl – det är så, så, så bra!

 • SmakBulgogi är den perfekta trifectaen av fruktig sötma, jordnära kryddig paprika och välsmakande nötkött.
 • Textur: Det marinerade, möra nötköttet draperas i en silkeslen pepparsås.
 • Tid: Från förberedelse till bord tar detta bulgogi-recept bara 30 minuters förberedelse och tillagningstid. Tänk dock på att låta nötköttet marinera i minst två timmar (du kan pumpa upp detta till över natten om du vill).

De bästa köttbitarna för Bulgogi

Bulgogi kan göras med flera olika köttbitar. Nedan hittar du ett par av våra favoriter att använda:

 • Ribeye: Om du är villig att spendera lite, är ribeye vårt val för dess fina marmorering och extremt ömma konsistens. Se bara till att trimma bort överflödigt fett innan du lagar mat.
 • Flank: Flank är det näst bästa alternativet och är lite billigare än ribeye. Den är ganska mager och har lätt för att torka ut, så se till att skiva den tunt och undvik överkokning. Marineras bäst över natten för maximal ömhet.
 • Ländstycke: Ytterfilet är den mest prisvärda av de tre, och även den magraste. Samma regler gäller som flankstek.

Hur man gör Bulgogi från grunden

Att göra bulgogi kräver bara lite förberedelser och marinering. Hitta en översikt över receptet nedan.

 • Skiva nötköttet: Skiva först nötkött mot säden i tunna skivor. Lägg det skivade nötköttet i en återförslutbar plastpåse.
 • Gör marinaden: Vispa sedan ihop ingredienserna till såsen i en stor skål.
 • Marinera nötköttet: Häll marinaden över köttet och massera in det tills det är väl fördelat. Ställ in påsen i kylen i minst 2 timmar.
 • Koka nötköttet: Koka sedan nötköttet på hög värme i enkellagerssatser i en gjutjärnsgrillpanna. Toppa med sesamfrön och hackad salladslök. Gräv in och njut!

Hemligheten bakom perfekt Bulgogi-sås

Bulgogis smakrika profil är beroende av en balans mellan söta, salta och kryddiga smaker. När det kokar karamelliserar sockret och gör såsen till en tjock och kladdig njutning. Nedan hittar du alla ingredienser till marinaden och vad de ger till bordet:

 • Ljuv: Farinsocker, rivet asiatiskt päron, riven ingefära
 • Välsmakande: Sesamolja, pressade vitlöksklyftor, sojasås
 • Kryddad: Gochujang-sås

3 proffstips för den bästa Bulgogi

Ett par tips hjälper dig att göra bulgogi lika bra som din koreanska favoritrestaurang.

 • Lägg köttet i frysen innan du skär upp det. Lägg köttet i frysen i cirka 20 minuter innan du försöker skära det. Detta kommer att göra det så mycket lättare att få dessa signatur tunna skivor.
 • Koka nötköttet i små omgångar. Undvik att överfulla bulgogin i stekpannan genom att tillaga små satser åt gången för att få en fin, jämn skorpa.
 • Låt köttet marinera över natten om du har tid. 2 timmar kommer att göra susen, men en marinad över natten ger det bästa smakdjupet.

Sätt att servera söt och salt Bulgogi

Servera bulgogi över en skål med ångat vitt ris eller brunt ris. Om du vill hålla det traditionellt, plocka upp en burk kimchi (koreansk jäst kål) eller andra fermeterade koreanska sidorätter (tångsallad, inlagd gurka eller inlagd rädisa) att äta den med. Om du försöker tappa kolhydrater, para ihop det med lite air fryer broccoli.

Tips för förvaring, frysning och uppvärmning

Oavsett om du har några rester att stuva undan eller vill laga mat och frysa in lite bulgogi, hittar du alla de bästa metoderna nedan.

 • Lagring: För att ha bulgogi till hands i upp till 5 dagar, förvara den i en lufttät behållare i kylen.
 • Frysning: Om du vill ha bulgogi till hands i upp till en månad, låt den först svalna helt. Häll sedan bulgogin i en återförslutbar plastpåse och frys in den. För att tina, ställ i kylen över natten.
 • Återuppvärmning: Det bästa sättet att värma upp bulgogi är tillbaka i en stekpanna med lite sesamolja eller i mikron tills den är genomvärmd.

FAQ

Vad är konsistensen på bulgogi?

Bulgogis konsistens har mört nötkött marinerat i en silkessås.

Finns det socker i bulgogisås?

Ja, det är lite farinsocker i bulgogi för att hjälpa till med karamelliseringen när den tillagas.

Finns det MSG i bulgogi?

Det finns ingen MSG i detta bulgogi-recept.

Kan bulgogi serveras kall?

Bulgogi serveras vanligtvis varm från grillen på koreansk grillstil, men den kan kylas och användas som en salladstopper också.

Fler asiatiskt inspirerade recept

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button