Hälsosamma snacks

Klassisk kärnmjölksstekt kyckling – den tjocka kocken

Det här klassiska receptet på kärnmjölksstekt kyckling är otroligt smakrikt och saftigt, från en varm sås/kärnmjölksmarinad och en kryddad mjölskrapa. Snart din familjs nya favoritkycklingrecept!

Detta Klassiskt recept på kärnmjölksstekt kyckling är vårt favoritrecept på perfekt krispig kyckling! Vi älskar våra egna små vändningar på klassisk comfort food, som vår Fransk lök bakad kycklingoch Kyckling Marsala. Det här är en av mina Kyckling recept du kommer definitivt att ha i din receptlåda!

KÄRMJÖLK STEKT KYCKLING RECEPT

Närhelst vi blir sugna på någon fantastisk stekt kyckling, måste vi vanligtvis ta lite mat. Men inte längre!

Det är inte mycket som får mig att vattnas i munnen mer än en stor, saftig bit perfekt tillagad stekt kyckling. Den där aptitretande krispiga utsidan och mjuka men ändå smakfulla insidan. Perfekt med några majskolvar och potatissallad.

Det här receptet är bra att göra inte bara för familjemiddag, utan för en potluck eller cookout. Det är verkligen en publikbehagare!

Hemligheten är trefaldig:

 1. Marinaden – blötläggning av kycklingen i en kryddad kärnmjölksblandning ger inte bara en fantastisk smak, utan också en fantastisk konsistens. Det mjukar kycklingen och skinnet och gör att mjölet verkligen fastnar på kycklingen.
 2. Mjölet – Vanligt salt och peppar är bra, men för att verkligen få fart på smaken använder vi ett superkryddat mjöl. Ingen intetsägande kyckling här gott folk! Jag tog mitt kryddat mjölrecept från min Applebee’s Copycat Honey Pepper Chicken and Mac and Cheeseoch det fungerar utmärkt här!
 3. Ynglen – stekning av kycklingen vid rätt temperatur säkerställer en perfekt tillagad kycklingbit och en krispig, krispig utsida. För låg temperatur och kycklingen kan sluta ta på sig för mycket olja och bli fet. För hög temperatur och kycklingen blir för snabbt brun och lämnar insidan potentiellt rå.

Så låt oss börja steka… det är inte så svårt som du kanske tror!

HUR MAN GÖR KÄRMJÖLKSSTEKT KYCKLING

 1. Blanda marinaden. Använd en skål som är stor nog att rymma både marinaden och alla kycklingbitar.
 2. Lägg till kyckling. Vänd för att belägga den väl, täck sedan och ställ i kylen.
 1. Gör kryddat mjöl. Tillsätt mjölet i en grund skål, återförslutbar plastpåse eller papperspåse och blanda med alla kryddor. Det kommer att se ut som mycket, men det är inte för mycket, jag lovar.
 2. Smörj kycklingen i mjöl. Skaka av överflödig kärnmjölk, täck väl med mjöl och skaka sedan av överskottet.
 1. Tillsätt kyckling i olja. Släpp kyckling försiktigt, ifrån dig så du slipper stänk, ca 3 stycken åt gången, så att du inte överfullar grytan.
 2. Stek kyckling. Stek kycklingen i 14-16 minuter, vänd på kycklingen några minuter. Kyckling är klar när den når en inre temperatur på minst 165 F grader.
 3. Låt kycklingen svalna. Ta bort kycklingen från oljan och lägg på ett galler. Detta håller kycklingen krispig när den svalnar. Låt den vila 5-10 minuter och ät sedan.

YTTERLIGARE MATNINGSTIPS

 • OLJETYP – När du steker kyckling vill du använda en olja som har en hög rökpunkt, som vegetabilisk eller rapsolja, vilket innebär att den kan tillagas vid högre temperaturer utan att brännas. Jordnötsolja är faktiskt min föredragna olja, eftersom den ger en subtil klassisk smak.
 • ATT HÅLLA BRÖDET PÅ – det finns inget mer frustrerande än att plocka upp en perfekt krispig bit stekt kyckling och låta bitar av paneringen falla av! Det finns några tips för att hålla paneringen kvar på kycklingen. Se till att skaka av överflödigt mjöl/kärnmjölk när du panerar. Överfulla inte din gryta, annars flyter kycklingen runt och stöter på varandra. Och slutligen, försök att bara vända din kyckling en gång. Ju mindre du hanterar det, desto bättre fastnar paneringen.
 • TA KYCKLINGENS TEMPERATUR – Nyckeln till att veta när din kyckling är genomstekt och säker att äta är att använda en kötttermometer. Jag har länkat mina två favoriter nedan, men du absolut gör det inte måste spendera massor av pengar för att få en kvalitetstermometer. Även om kycklingbrösten är säkra vid 165°, smakar vissa kycklingbitar (som klubborna) faktiskt bättre när de tillagas närmare 180°F eftersom de blir mörare vid den tidpunkten.

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • UGN – för att spara lite kalorier kan du göra ugnsstekt kyckling med detta recept. Grädda i 425°F på en bakplåtspappersklädd plåt, lämna lite utrymme mellan varje bit. Spraya generöst med nonstick-spray och grädda i 30 minuter, vänd, spraya igen och grädda ytterligare 25 minuter eller så.
 • AIR FRYER – förvärm airfryer till 375°F. Lägg kycklingen i luftfritösen i ett enda lager och spraya generöst med nonstick-spray. Koka i 15 minuter, vänd sedan kycklingen och spraya den andra sidan. Koka ytterligare 15 minuter och koka sedan i cirka 10 minuter till tills kycklingen är gyllenbrun och har en innertemperatur på minst 165°F.
 • KRYDIG – tillsätt gärna ytterligare het sås till kärnmjölksmarinaden och cayennepeppar till mjölblandningen.
 • BENFÖR HUDlös – för att få den bästa krispiga beläggningen använder jag kyckling med ben med skinn. Men om du föredrar det kan du använda benfri kyckling utan skinn.
 • KYCKLINGSTYP – normalt använder jag lår och trumpinnar på grund av deras mindre storlek, men kycklingbröst med ben och skinn fungerar också, de behöver bara en längre tillagningstid.

ATT GÖRA STEKT KYCKLING I FÖRE TID

Jag rekommenderar inte att göra denna kärnmjölksstekta kyckling i förväg, eftersom skalet helt enkelt inte blir så läckert krispigt som det är när det görs färskt.

Men på grund av receptets karaktär måste du marinera kycklingen i förväg 🙂 Du kan blanda ihop det kryddade mjölet i förväg också.

Jag gillar alltid att förbereda mig inför en stressfri middagstid!

LAGRING

Överbliven stekt kyckling bör kylas i en lufttät behållare och konsumeras inom 2-3 dagar.

För bästa resultat bör stekt kyckling värmas upp i en 350°F ugn i 15-20 minuter.

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

Följande länkar är affiliate länkar.

The Chunky Chef, LLC är deltagare i Amazon Services LLC Associates Program, ett affiliate-annonseringsprogram som är utformat för att tillhandahålla ett sätt för webbplatser att tjäna reklamavgifter genom att annonsera och länka till amazon.com. För mer information om detta program och vad det betyder för dig, se min sekretesssida.

 • Holländsk ugn – perfekt för att steka, göra soppor, holländska ugnsbröd, etc.
 • Stektermometer – billigt, och tar bort alla gissningar för att hålla rätt stektemperatur!
 • Spindel Sil – Jag använder den här varje gång jag steker något, det fungerar så bra att ta bort kycklingen från oljan.

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 5 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Det här klassiska receptet på kärnmjölksstekt kyckling är otroligt smakrikt och saftigt, från en varm sås/kärnmjölksmarinad och en kryddad mjölskrapa.

GÖR KÄRMJÖLKSMARINAD

 • Till en mycket stor blandningsskål, tillsätt kärnmjölk, varm sås, salt och peppar och vispa för att kombinera. Tillsätt kyckling och vänd till päls. Täck med plastfolie och kyl i 4 timmar (eller upp till över natten).

FÖRBEREDA FÖR FRITNING

 • Efter att kycklingen har marinerat, tillsätt olja i tjockbottnad stekpanna eller holländsk ugn tills den är cirka 1-2 tum djup. Värm olja till 350°F.

 • Klä en tallrik med vaxpapper och ställ åt sidan. Klä en bakplåt med hushållspapper och toppa med ett galler. Avsätta.

GÖR KRYDDAT MJÖL OCH REDGA

 • Kombinera alla kryddade mjölingredienser i en stor grund skål (eller gallonstor återförslutningsbar påse/papperspåse) och vispa för att blanda det väl.

 • Ta bort kycklingbiten från kärnmjölksmarinad, skaka för att ta bort överflödig marinad. Lägg till den kryddade mjölblandningen, täck väl. Skaka försiktigt för att ta bort överflödigt mjöl.

 • Lägg den panerade kycklingbiten på en vaxpappersklädd plåt och fortsätt med ytterligare 2-3 kycklingbitar.

STEK KYCKLING

 • Stek kyckling, 3-4 bitar åt gången, i 350°F olja. Tänk på att om du lägger till kycklingen kommer oljetemperaturen att sänkas, så du måste justera spishällens temperatur för att hålla oljan så nära 350°F som möjligt.

 • Stek kycklingen i 14-16 minuter, vänd på kycklingen några minuter. Kyckling är klar när den når en inre temperatur på minst 165 F grader.

 • Ta bort kycklingbitarna från oljan och lägg på det förberedda gallret/bakplåten. Låt kycklingen vila 5-10 minuter innan servering.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

 1. Tillagningstiden inkluderar inte marineringstid, eftersom denna kommer att variera från individ till individ.
 2. Tillagningstiden inkluderar inte heller tiden för att steka ytterligare partier kyckling.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button