Enkla recept

Kinesisk takeout-stil nötkött och broccoli

Perfekt kinesisk takeout-stil Nötkött och Broccoligjord på cirka 30 minuter, precis i ditt eget kök!

Lägg ner den där avhämtningsmenyn… du kan göra ÄNNU BÄTTRE nötkött och broccoli själv!

När du beställer avhämtning från din kinesiska favoritrestaurang, har du en favoriträtt? För mig är det en tos-up mellan cashewkyckling och nötkött och broccoli. På sistone har det dock blivit nötkött och broccoliröra nästan varje gång!

Det är något så löjligt fantastiskt med kombinationen av sött, kryddigt och kryddigt i detta enkla nötkött och broccolirecept! Denna nötkött och broccolisås går bara inte att slå.

Men det jag älskar mer än smakkombinationen, är hur lätt det är att göra.

VILKEN NÖTKÖTT ÄR BÄST FÖR NÖT OCH BROCCOLI?

Jag är ett stort fan av att använda flankstek för hemlagade avhämtningsrätter som det här nötbroccolireceptet eller min berömda och Slow Cooker mongoliskt nötkött. När den väl är skuren blir flankstek så mjuk i munnen! För att skiva flankstek ordentligt måste du först undersöka köttet. Du kommer att se linjer som går längs med nötköttet. Det kallas ådring, och det ser väldigt likt ut ådring på en träbit. Om du skär längs dessa linjer (eller MED kornen) blir biffen väldigt seg och seg. Så istället ska du skära över linjerna (MOT spannmålen), vilket bryter ner bindfibrerna och ger dig supermöra köttbitar.

HUR MÖRAR MAN Nötkött?

I det här receptet mörar vi nötköttet på två sätt. Först marinerar vi köttet, vilket gör mer än att bara ingjuta nötköttet med fantastisk smak… det bryter ner några av de sega proteinerna i nötköttet. För det andra skivade vi nötköttet tunt och tvärs över spannmålen, vilket bryter ner muskelfibrerna i mycket mindre bitar… vilket ger ett supermört nötkött och broccoli!

Riset är valfritt i det här receptet, men jag tycker att det passar så bra till rätten. Du kan också servera den på blomkålsris för ett lägre kolhydratalternativ, eller prova min personliga favorit, kokosmjölksris!

HUR GÖR MAN ENKEL BÖT OCH BROCCOLI?

Det är lätt att lära sig att laga nötbroccoli på kinesisk stil. Flankstek skärs mot säden och marineras sedan i tre enkla ingredienser i rumstemperatur. Detta hjälper till att möra och smaksätta köttet.

Medan köttet marineras tillagas en hemgjord biff- och broccolisås. Den här såsen är supersmakrik, vilket gör det här nötkött- och broccolireceptet hur gott som helst!

Koka nötköttet, koka broccolin och koka vitlöken och ingefäran. Sedan händer magin, när allt läggs ihop i denna enkla biff- och broccolirätt. Det är så enkelt!

MÅSTE MAN KOKA NÖTKÖT OCH BROCCOLI I EN WOK?

Absolut inte. Om du har en, för all del, gå för det! Men om du är som jag och bara inte har plats för en i din kökspannaarsenal, fungerar en pålitlig stekpanna lika bra. Normalt gillar jag att använda min enorma gjutjärnspanna, men för den här använde jag min rostfria panna. Den enda sorten av panna du verkligen inte vill använda är en non-stick panna, eftersom du vanligtvis inte får en bra brunning med dem.

PROTIPS FÖR ATT GÖRA NÖTKÖT OCH BROCCOLI:

 • Frys in nötköttet. Det är MYCKET lättare att skiva flankstek tunt när nötköttet är delvis fruset, så lägg in det i frysen i 30-45 minuter innan du skivar det!
 • Förbered dig framåt. Wokning är av naturen väldigt snabb tillagning, vilket betyder att det kan bli kaotiskt i köket… och snabbt! Så att ha alla dina ingredienser redo att gå är nyckeln. Gör såsen i förväg, ha din broccoli hackad i buketter osv.
 • Rester är jättebra. Denna måltid passar utmärkt till lunch nästa dag!

Så nästa gång du blir sugen på klassisk kinesisk mat, lägg ner den avhämtningsmenyn. Du kan göra din favoritmåltid på ungefär samma tid som det skulle ta för leverans… och du har fullständig kontroll över ingredienserna, värmenivån, garneringarna och mer!

HANDLA RECEPTET:

 • Stor stekpanna – vill du inte ha en wok är det här ett bra alternativ!
 • Vass kniv – för pengarna är detta den bästa kniven om du inte vill spendera hundratals dollar! Håll det bara skärpt, så håller det väldigt länge!

Receptet delades ursprungligen på Spend With Pennies där jag bidrar med recept varje månad.

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 4 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Perfekt nötkött och broccoli i kinesisk takeout-stil, gjord på cirka 30 minuter, precis i ditt eget kök!

 • I en liten skål, kombinera skivad flankstek med alla marinadingredienser (1 msk hoisinsås, 1 tsk srirachasås och 2 tsk majsstärkelse). Låt stå i rumstemperatur i 15-30 minuter (eller kyl i upp till 4 timmar).

 • Vispa ihop ingredienserna till såsen i en bunke och ställ åt sidan. Samla ihop alla wok-ingredienser och ställ åt sidan. Nyckeln till en fantastisk wokning är förberedelser!

 • Värm 1 matsked vegetabilisk olja i en stor stekpanna över MEDHÖG värme. Koka nötkött i ett enda lager, 1-2 minuter, vänd halvvägs igenom. Om du behöver, tillaga nötköttet i omgångar för att undvika att pannan blir överfull. Överför kokt nötkött till en tallrik.

 • Tillsätt 1 matsked vegetabilisk olja i samma stekpanna och tillsätt broccolibuktor. Koka broccolin i 1 minut, tillsätt sedan vatten och täck pannan för att ånga broccolin i cirka 2-3 minuter. Ta upp broccolin på en tallrik.

 • Om det behövs, tillsätt en liten klick vegetabilisk olja i samma stekpanna, tillsätt sedan vitlök och ingefära. Koka i 30 sekunder, var noga med att inte bränna vitlöken. Tillsätt kokt nötkött och broccoli i stekpannan och rör om.

 • Vispa ingredienserna till såsen igen för att se till att de blandas och lägg dem sedan i stekpannan. Koka allt 1-2 minuter, rör om nästan konstant, tills såsen tjocknat efter din smak och allt nötkött och broccoli är belagt.

 • Ta av från värmen och strö över salladslök och sesamfrön om så önskas och servera. Kan serveras som den är eller över vitt ris.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

För en saucier version kan såsingredienserna alla dubblas. Håll alla andra ingredienser lika.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button