Hälsosamma snacks

Jello Shots recept (video) – söta och salta måltider

Jello Shots är klassiska festcocktails gjorda med smaksatt gelatin och vodka upphälld i små koppar. De är festliga, färgglada och den perfekta partycocktailen som vuxna kommer att älska! Ljus upp din fest med dessa färgglada godsaker!

Att servera dessa på din nästa fest kommer bara att förstärka det roliga! Letar du efter fler festidéer? Christmas Punch, Bacon Ranch Cheese Ball och Taco Dip kan helt enkelt vara vad du letar efter. Dina gäster kommer absolut att älska dem!


Vodka Jello Shots är förmodligen den mest älskade partycocktailen någonsin, och det av goda skäl 🙂 De är goda, superenkla att göra med endast 2 ingredienser, och rymmer stora sammankomster. Dessutom kan du använda i stort sett vilken färg och smak som helst av jello för att göra dem. Perfekt för vilken fest som helst!

Detta recept bevisar att gelatin inte bara är till för att göra kakor, puddingar eller mousse. Förutom att göra söta snacks av gelatinet ger det här receptet en twist! De kan se söta och ljusa ut i färgen, men de är inte så ofarliga som du kan tro 🙂 De är alkoholinfunderade, så var redo!

Vilken vuxenfest är komplett utan alkohol? Det är kul att dricka ibland. Det är den övergripande känslan och njutningen av att ha en delad upplevelse med vänner som jag gillar.

Men att bli full är inte min grej, inte heller mina vänners, så jag delar med mig av det här snabba receptet för er att prova. Du kommer fortfarande att njuta av vodka men i form av jello som vi alla har älskat när vi växte upp!

Visste du att gelatin har använts i den kulinariska världen sedan 1400-talet? Dess användningsområden och smaker har också utvecklats. Vi har vuxit att älska de enkla desserterna som våra mammor brukade göra med denna ingrediens. Det är inte förvånande att även alkoholinfunderade sådana blev en hit!


Ingredienser som behövs:

 • Jello: Använd dina favoritfärger och smaker. Jag gillar att använda smaksatt Jell-o gelatin och gör olika färger. Bärblått, citron och apelsin är min personliga favorit! Jag använder aldrig smaklös gelatin för att göra detta recept.
 • Vatten: Används för att lösa upp gelatinet.
 • Vodka: Använd gärna din favorittyp. Du kan också använda vit rom eller gin.
 • Jello shot koppar: Du kan hitta dem i vilken mataffär som helst.
 • 1,5 kopp kallt vatten

Hur man gör Vodka Jello Shots?

Det här är ett superenkelt recept att göra. För de exakta stegen och åtgärderna, se receptkortet nedan. Jag har också bifogat en kort videohandledning med detaljerade steg. Men de allmänna stegen är följande:

 1. Koka upp: Gelatinet behöver varmt vatten för att lösa upp gelépulvret, så det första steget är att koka lite vatten.
 2. Lösa upp: Tillsätt det kokande vattnet i gelatinpulvret i en stor skål och vispa så att det löser sig.
 3. Tillsätt spriten: Tillsätt sedan kallt vatten för att balansera värmen från det kokande vattnet som först tillsattes och rör sedan i vodkan.
 4. Häll i: Förbered dina behållare och häll upp blandningen i snapsglas.
 5. Kyla: Lägg shotsen i kylen så att de stelnar och servera när de är klara.

Vanliga frågor:

Vad är Jello Shots?

Enkelt uttryckt är det en alkoholhaltig festdryck som lagts i portioner av gelé löst i vatten och blandat med sprit. De placeras vanligtvis i små glas för att ställa in.

Denna dryck uppfanns på 1950-talet i ett försök att smyga in alkohol på en arméanläggning där restriktioner fanns. Men redan 1862 hade det funnits ett inspelat recept på att gelatin blandas med punschen.

Vilken vodka är bäst att använda för jelloshots?

Eftersom vodka är den främre och centrala ingrediensen här, skulle jag rekommendera att använda vodka av anständig kvalitet i prisklassen $15. För detta budgetsortiment kan du få märket Absolute eller Smirnoff.

Uppenbarligen kommer de dyrare märkena att fungera också och vara smidigare. Använd bara inte den billigaste stora plastflaskan på bottenhyllan!

Kan jag använda smaksatt vodka?

Ja! Du kan till och med prova olika alkohol och andra typer av sprit, och göra roliga smakkombinationer av dem. Här är några bra förslag på kombinationer och olika smaker att prova:

 • Röd: körsbärsgelatin med vattenmelonvodka
 • Svart: Svart vodka och hallon eller druvgelatin
 • Blått gelatin: båda i blåbärssmak
 • Tropisk: Använd ananasvodka med apelsin- eller jordgubbsgelatin!
 • Varm smörad rom: Byt ut vodkan mot varm smörad rom och använd citrongelatin.
 • Eldkula: Lös upp apelsin- eller körsbärsjello i kokande vatten och tillsätt sedan whisky.
 • Tequila Sunrise: Lös upp körsbärsjello i kokande apelsinjuice och tillsätt sedan tequila när den svalnat.

Hur lång tid tar det att ställa in Jello Shots?

Den ställer sig när som helst mellan 1 1/2 timme till 2 1/2 timme men det beror på mängden per behållare. Ju grundare din behållare är, desto snabbare kan den stelna.

För att fästa processen, placera dem på baksidan av frysen. De blir hårdare än normalt och kan bli korniga. Men de fryser inte fast och du kommer fortfarande att kunna njuta av dem.

Hur mycket alkohol är det i varje portion?

Med det förhållande som beskrivs i detta recept kommer varje portion att uppgå till 10 volymprocent alkohol. Om du lägger till mer vodka blir tiden det tar att stelna längre.

Kan du bli full av Jello Shots?

Ja, det finns en möjlighet! Serveras på fester, kan gästerna lätt tappa koll på hur mycket de konsumerar och bli omedvetna om spriten förklädd i de färgglada godsakerna.

Hur förvarar man dem?

Kyla: Förvara dem i kyl upp till 4 dagar. Förvara dem bara i lufttäta behållare.

Frysa: Jag skulle inte rekommendera att frysa skotten eftersom de inte blir fasta. Dessutom kan konsistensen bli isig.


Fler festdrinkar att prova:

Recepttips:

 • Om du vill undvika alkoholen men ändå vill ge din jello en twist, använd helt enkelt äppelcider eller limejuice, persikosnaps eller ananasjuice.
 • Dessutom, förutom vanlig vodka, prova att använda snaps, Malibu-rom, whisky, tequila eller gin.
 • Placera dina snapsglas eller behållare på en plåt eller plåt innan du fyller dem med en blandning. På så sätt blir det lättare att placera plåtformen med alla koppar på en gång i kylen.
 • Jag gillar att använda små plastmuggar då de är festligare. Men du kan enkelt använda större plastbehållare eller koppar också.
 • Toppa med vispad grädde, om så önskas, för att göra den krämig.
 • För att dubbla receptet dubbla ingredienserna och använd 1 kopp vodka.

Vodka Jello Shots

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button