Hälsosamma snacks

Italiensk korvgrönkålssoppa recept

Denna italienska grönkålssoppa är packad med lummig grönkål, välsmakande italiensk korv och mjuka vita bönor. En lätt men ändå mättande veckodagssoppa!

Den här italienska grönkålssoppan är en av mina favoritskålar att värma upp till. Även om den är rejäl och mättande, är den också superlätt och hälsosam. Jag älskar att jag kan ha ett par skålar utan att känna mig nedtyngd…

Vad som är bättre är att den här soppan är gjord på färdiglagad korv. Det betyder att den går snabbt att montera och perfekt för en hektisk vardagsmiddag i farten. Den fryser också superbra, vilket gör den till en perfekt kandidat för att laga mat.

Video med korvgrönkålssoppa

Hur man gör korvgrönkålssoppa

Att göra grönkålssoppa med korv är så enkelt att man knappt kan kalla det ett recept. Nedan hittar du en snabb översikt över receptet innan du dyker in.

  • Förbered korven: Skiva korven i 1/2-tums ringar.
  • Förbered grönsakerna: Tärna löken med en vass kniv. Riv sedan morötterna på den största springan på en vanlig osthyvel. I en stor soppgryta eller holländsk ugn, karamellisera morötterna i lite olja och lägg sedan i de rivna morötterna.
  • Tillsätt bönorna och buljongen: Skölj bönorna i ett durkslag och lägg dem i soppgrytan. Häll sedan i det varma vattnet och tillsätt buljongbasen.
  • Tillsätt grönkål och korv: Hacka grönkålen i lagom stora bitar och lägg i soppgrytan, följt av korven. Låt soppan sjuda i 5 minuter, rör om ofta med en träslev tills grönkålen har mjuknat. Ta bort den från värmen och njut!

tips och tricks

Nedan hittar du en handfull tips och tricks som hjälper dig att göra den bästa möjliga korvkålssoppan.

  • Bryn korven något först. För en extra bit av textur och smak, bryn korven i en stekpanna innan du lägger den i soppan.
  • Skölj bönorna innan du tillsätter dem. Konserverade bönor lagras i en tjock, mild saltlake för att behålla dem. Se till att skölja bönorna i ett durkslag innan du lägger dem i soppan.
  • Hacka grönkålen i lika stora bitar. För att undvika att få stora, svårätbara skivor av grönkål, skiva bladgrönt i lika stora bitar.
  • Justera buljongen efter eget tycke. Om du vill ha en kick av värme, tillsätt ett par shakes av rödpepparflingor eller sprickor av grov svartpeppar. Om du är en vitlöksmissbrukare, tryck ner en vitlöksklyfta i de sauterade grönsakerna. Dessutom kan du göra soppan ört genom att tillsätta en matsked italiensk krydda.

Hett tips: Bättre än Bouillon buljongbas är en sådan game-changer. Istället för att ta itu med skrymmande burkar eller lådor kan en burk passa perfekt i ditt kylskåp och användas till så många olika sopprecept. Till denna soppa, använd kycklingbuljongbasen om du vill ha en mer delikat buljong, och använd nötbuljongbasen om du vill ha den mer rejäl.

Vad passar bra med korvkålsoppa?

Korvkålsoppa är rejäl nog att ätas för sig själv. Men om du letar efter en mer väl avrundad måltid, kombinera den med en bit knaprig baguette och en hemlagad caesarsallad. Du kan också servera soppan som förrätt innan en fullskalig italiensk fest med räkor fettuccine alfredo och focacciabröd.

Lagring av rester

  • Kylskåp: Förvara överbliven soppa i en lufttät behållare i kylen. Den ska hålla sig i upp till en vecka och bli mer smakrik när den marineras.
  • Frys: Frys in överbliven soppa genom att först låta den svalna helt. Överför sedan soppan till en fryssäker påse och förvara den i upp till en vecka.

Återuppvärmningstips: Värm överbliven soppa i en kastrull på medelvärme tills den är genomvärmd. Alternativt kan du zappa den i mikron i ett par minuter.

FAQ

Kan jag göra den här soppan utan bönorna?

Ja, du kan skippa bönorna helt och dubbla upp på korven och grönkålen. Eller så kan du lägga till gul eller röd potatis.

Kan jag använda olika typer av korv?

Ja, du kan använda kielbasa, andouille eller bratwurst istället för italiensk korv.

Är grönkålssoppa med korv ketovänlig?

Om du utelämnar de vita bönorna blir den här soppan ketovänlig.

Kan jag ersätta spenat med grönkålen?

Ja, du kan ersätta spenat med grönkålen. Däremot vill du använda dubbelt så mycket spenat, eftersom det gröna bladen kokar ner betydligt i buljongen.

Kan jag frysa grönkålssoppa med korv?

Ja, du kan frysa korvkålsoppa. Det är en underbar kandidat för att laga mat och värmer mycket bra.

Andra grönkålssoppor att prova

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button